Blog

Äläs nyt sekoita näihin maskuliinisiin-suominais-keskusteluihin Audreyta;. Audrey on varmasti kaunis myös ilman meikkiä, mutta tuo kuva ei ole meikitön. Löytyy silmänrajaukset, mascarat, huulipunat jne.

D Mutta onko reilua verrata kaunista elokuvatähteä johonkin kuivahtaneisiin yliblondattuihin fitnesspimuihin? Vai oliko pointtina se, että ollakseen naisellinen täytyy olla äärimmäisen siro? Mun mielestäni tuo ei ollut kovinkaan hyvin treenattu nainen. Sillähän tursusi pehmeää rinkulaa bikinien yläpuolelle ja peppukin näytti kurotun nillä biksuilla kasaan. Vaikka varmasti paremman näköinen tuokin on ilman pakkelikerrosta.

Ikis itkee sitä miten tuntee itsensä hiireksi vahvoihin naisiin verrattuna. Kannattaisiko hankkia sellainen täydellinen vartalo ja rautainen itsetunto mitkä minullakin on ;- Ei sitten enää tarvitse valittaa omaa heikkoutta. D Maskuliininen versio femiinisestä ja passiivis-aggressivisesta edellisestä versiosta siis. Se kuvastaa minua hyvin. Toisin kuin jotain ätmejä ;-. Vaihdoimme viikonlopun jälkeen kuulumisia töissä. Kerrottuani, että lopettelin tontin raivaamista kaatamalla muutaman puun, herätin kummastusta kollegoissa ja joku kysyikin suoraan, että eikö se olisi miesten puuhaa?

Jos joku mies kertoo viikonlopun jälkeen leiponeensa kakun tai loihtineensa mahtavan gourmet-illallisen, ei se herätä kenessäkään kummastusta. Miksi sitten naisten metsurina heiluminen herättää? Miehet ovat jotenkin huomaamatta saaneet vallata aiemmin perinteisesti naisten ammateiksi miellettyjä ammatteja, heitä on hoitajina, kampaajina jne. Ja he ovat oikeasti erittäin hyviä työssään. Vaatiihan se rohkeutta ylittää raja ja tehdä jotain, mitä ei oikein mielletä miesten jutuksi, joten heillä on varmasti kova motivaatio ryhtyä alalle.

Onhan naisissakin autonasentajia ja remppareiskoja ja varmasti siihenkin totutaan samalla tavoin kuin mieshoitajiin ja kampaajiin. Tarkoittaako tämä sitä, että miehet naisistuu ja naiset miehistyy? Kuulin näin väitettävän jossain ohjelmassa, harmi kun en muista missä. Ajatella jos tulevaisuudessa miehet kävelisivät piikkareissa helmat hulmuten ja naiset…niin pukeutumisessahan me on otettu miehiltä housut jo aikoja sitten.

Annetaan siis miehille ne hameet suosiolla! En ehtinyt kuulla mihin väite perustuu, koskiko se nimenomaan ammatteja vai yleensä elintapoja tai muuta sellaista?

Joka tapauksessa miehet ovat viime vuosina alkaneet käyttää enemmän ihonhoitotuotteita ja esimerkiksi kosmetologipalveluja. Mitä naiset tekevät vastapainoksi? Tästä kehityksestä saisi väännettyä aika mielenkiintoisa skenaarioita tulevaisuudesta… http: Toisaalta sosiaali- ja terveysalan ammatteja opiskelemaan on tullut selvästi aiempaa enemmän miehiä.

Savon ammatti- ja aikuisopistosta valmistui tänään pitkästä aikaa naispuolisia LVI-asentajia. Neljän tytön osuus valmistuneista LVI-asentajista oli kymmenen prosenttia. Edellisen kerran naispuolinen LVI-asentaja valmistui tästä oppilaitoksesta luvulla. Opiskelu on näyttänyt myös ammatin varjopuolia. Suvin mukaan osa töistä - vaikkapa kaasupullojen nostelu - on hyvin raskaita.

Huoneistoja remontoivat naiset Kokonaisuutena ammattikoulujen rakentamisen ja esimerkiksi metalli-, kone- ja energiatekniikan opetusalat ovat vielä hyvin miesvaltaisia. Naisten osuus on jopa pienentynyt muutamana viime vuonna. Joillakin tekniikan opetusaloilla muutokset toiseen suuntaan ovat kuitenkin suuria. Rehtori Juhani Kauppinen Savon ammatti- ja aikuisopistosta kertoo, että tytöt ovat lähes vallanneet joitakin aloja.

Toinen on uutena alana sisustajan koulutus. Sielläkään ei taida tällä hetkellä olla yhtään poikaa, Kauppinen muistelee. Tulevat rakennusmaalarit , laatoittajat ja huoneistojen remontoijat ovat siten valtaosin naisia.

Miehiä hoitoalalle Toinen selkeä suunta koskee miehiä, sanoo Kauppinen. Se on alkanut houkuttelemaan poikia, miehiä, alan vaihtajiakin. Viime syksynä lähihoitajaopinnot aloitti yli miestä. Miehille liikeni siten noin kaksitoista prosenttia aloituspaikoista. Määrä on kasvanut huomattavasti parissa vuodessa. Vuonna lähihoitajaopintoihin tuli noin miestä. Työelämä muuttuu Se, että perinteisiin miesten ammatteihin on tullut naisia, on jo vaikuttanut työelämään, sanoo rehtori Juhani Kauppinen.

Esimerkiksi maalausliikkeet vierastivat aluksi naisia rakennusmaalareina, mutta nyt kun heitä on tullut lisää, on töitä järjestelty uudelleen, kuvaa Kauppinen työelämästä kantautuneita viestejä. Yleensähän naisten jälki viimeistelyssä on parempaa kuin miesten jälki, Kauppinen uskaltaa arvottaa. Suomessa naisille ja miehille maksetaan tasa-arvolain ja samapalkkaisuusperiaatteen mukaisesti samanlaisesta työstä samaa palkkaa.

Niinhän pitää tietysti ollakin. Sanonta naisen eurosta selittyy pitkälti eri alojen ja ammattien eriytymisellä miesvaltaisiksi ja naisvaltaisiksi. Meillä on yhä edelleen selvästi naisten töitä ja yhtä selvästi miesten töitä, jos kohta korkeat raja-aidat ovat madaltuneet ja joillakin aloilla jopa kaatuneet.

Naiset ovat vallanneet joitakin ennen miesvaltaisia aloja. Muun muassa toimitukset ovat naisistuneet ja naisia valmistuu esimerkiksi eläinlääkäreiksi tuntuvasti miehiä enemmän. Mies ei puolestaan ole enää kummajainen hoitoalan ammateissa, vaikkapa lastentarhoissa tai terveydenhuollon tehtävissä.

Perusteena palkkavertailuissa tavataan käyttää Tilastokeskuksen ansiotasoindeksiä, joka kuvaa sukupuolten välistä laskennallista ansioeroa koko työmarkkinoilla. Palkkauksessa näkyy, etteivät naiset ole edenneet urallaan kuten miehet, jotka tekevät lisäksi naisia enemmän ylitöitä, kun naiset ovat ottaneet vastatakseen perheestä, lapsista ja kotitöistä.

Onko kaikki siten mallillaan? Onko siis ideologispoliittista haihattelua pyrkiä vaikuttamaan miesten naisten väliseen palkkaeroon? Hallitusohjelmissakin on jo vuosia vannottu samapalkkaisuusperiaatteen ja -ohjelman nimiin, vaikka kolmikantainen ohjelma ei ylläkään tavoitteeseensa kaventaa naisten ja miesten palkkaeroa enintään 15 prosenttiin vuoteen mennessä. Suomessa palkkaerot on betonoitu työelämän jakautumisella miesten ja naisten aloihin, mikä on onneton ja myös kestämätön peruste maksaa naisvaltaisille aloille huonompaa palkkaa kuin miesten töissä.

Samanarvoisen työn käsite on kovin epämääräinen, kun ammattikuntien palkkaerot ovat pitkän ajan summa ja kertovat paitsi alojen arvostuksesta myös niiden palkanmaksukyvystä. Naisvaltaisten aloille ei ole merkittävästi onnistuttu saamaan suurempia palkankorotuksia, vaikka usein työmarkkinapöydissä onkin väännetty erityisestä tasa-arvolisästä.

Rakenteellisen vinouman oikaisu ei ole edistynyt toivotusti, sillä perinteet ja stereotypiat istuvat turhan tiukassa. Sukupuoliennakkoluulot ja -odotukset vaikuttavat edelleen koulutus- ja uravalintoihin. Vaikka naiset ovat jo miehiä koulutetumpia, he päätyvät töihin huonommin palkatulle julkiselle puolelle ja palvelualoille. Näkyviä tuloksia tuottaisi esimerkiksi se, että miehet hyödyntäisivät tähänastista ahkerammin perhevapaitaan. Sukupuolten välistä ansioeroa ei saa pitää luonnonlakina.

Samanpalkkaisuus on laveanakin tulkintana kauniin tasa-arvoinen periaate, jota kohti pitää pyrkiä, vaikka sitä ei kokonaan edes saavutettaisi. Me Naiset vuonna http: Yksinäinen nainen on rohkea nainen, totesi Me Naiset vuonna artikkelissa Rohkea, heikompi sukupuoli. Jutun mukaan naiset ovat vahvempia kuin miehet mutta myös kovia muuntamaan totuutta toiseksi.

Naiset eivät masennut yhtä helposti kuin miehet, naiset raivaavat itselleen tien vaikka läpi harmaan kiven, he valehtelevat, taistelevatkin tarpeen vaatiessa ja kestävät hammaslääkärinkin tuolissa paremmin kuin miehet.

Nainen on niin hyvä poliitikko, ettei hän usko voittoon, ennen kuin on siitä vuorenvarma. Naisen taitavan diplomatian viimeinen valtti on tekeytyminen marttyyriksi. Naisen ylivoimaa todisti myös Unescossa työskentelevä Ashley Montag. Naisten keski-ikä on korkeampi kuin miesten. Naiset kestävät myös koettelemuksia paremmin. He osaavat paremmin hallita tunteitaan ja ovat henkisesti joustavampia kuin miehet.

Hokema naisten turhamaisuudestakaan ei pidä paikkansa. Turhamaisimmat peilin edessä seisojat eivät olleet naisia vaan miehiä. Silloin hänen ei tarvitse näytellä heikkoa ja turvatonta naisparkaa. Miksi miehet pelkäävät vahvaa naista? Ei sillä, että olisin erityisen voimakas, mutta kaiketi vain harva nainen on todella vahva.

Vaikea sanoa, miten asian kokisin, tuskin ainakaan niin että se miehekkyyttäni alentaisi. Jos nainen osaisi koota hyvin Ikean kalusteet tai huoltaa autoa, mitä minä itse en siis osaa, olisi se mielestäni ainoastaan fantastista. Olemme vastaavankaltaista ongelmaa pohtineet miespuolisten golfkavereiden kanssa.

Haluaisimmeko, että a tyttöystävämme golfaisivat, jolloin olisi aina golfseuraa tarjolla, vai b ei golfaisi, jolloin olisi "hyvä syy" olla ystävien kanssa ilman tyttöystävää? Tätä ollaan jatkettu kysymyksellä: Kummassakin on olisi hyvät puolet. Hyvän golffarityttöystävän kanssa ei itse tuskastuisi huonon pelaajan kanssa, mutta olisiko raskasta olla itse aina huonompi?

Toisaalta huonosti pelaavat naiset ovat rasittavia, varsinkin huonosti pelaavat tyttöystävät, joten se olla itselle raskasta, vaikka "saisikin" olla parempi pelaaja tässä hypoteettisessa tilanteessa. Itse valitsisin näistä vaihtoehdoista hyvän golfarin, kuten valitsisin myös teknisesti lahjakkaan, tai miksei fyysisesti voimakkaan, naisen. Oma itsetuntoni ei rakennu perustuen muiden taitoihin tai ominaisuuksiin, vaan omiini.

Se on jopa mukavaa, näiden asioiden parissa puuhaillessa saa usein jopa monet hyvät naurut, jos vaikkapa koottavana oleva kirjahylly romahtaa tai seinään kiinnitettävä taulu ei suostu millään asettumaan suoraan. Historiaa taaksepäin katsoen mies on aina ollut se, joka hoitaa vaativimmat tehtävät, mutta valitettavasti nykyisin huomaa nuoremmista herroista, ettei heillä myöskään riitä innostusta ja kiinnostusta — eikä varsinkaan teknisiin suorituksiin. Mielestäni on hyvä, että myös nainen jaksaa ja osaa tehdä.

Nykyään paljon on miehisiä ammattialoja, joihin on sekoittunut naisia. Mutta jos olisi, niin olisin vain ylpeä, että tyttö pärjää. Tätä kautta mies sitten kokee olonsa uhatuksi. Uuden maailman amatsonit http: Maailman suurin sademetsä sai nimensä näistä naissotureista. Meidänkin amatsonimme totta Antiikin naissotureita on pidetty taruolentoina, mutta uudet arkeologiset löydöt kertovat toista.

Muinaisessa Kreikassa ja suuressa osassa Lähi-itää kerrottiin tarinoita amatsoneista, naissotureista, joilla oli vain yksi rinta. Oikea rinta näet leikattiin tai surkastutettiin pois, jotta jousen käyttö oli helpom-paa. Yleisen etymologisen selityksen mukaan naiset saivat nimensäkin tästä piirteestään.

Kreikan mazós merkitsee rintaa ja a- on kielteinen etuliite. Tulkinta ei kuitenkaan ole kiistaton. Joidenkin mielestä nimi tarkoittaa ne, joita ei ole rintaruokittu. Tarinoiden mukaan amatsonit asuivat tunnetun maailman reunamilla Mustanmeren rannoilla skyyt-tien naapurissa. Sinne heidät sijoittaa myös luvulla ennen ajanlaskun alkua elänyt kreikkalainen historioitsija Herodotos, joka itse jopa kävi alueella laajoilla perinteenkeruumatkoillaan. Hän yhdistää soturinaiset sarmaatteihin, sekakansaan, joka oli syntynyt alkuperäisten amatsonien ja skyyttien sekoittuessa.

Legendan mukaan varhaiset amatsonit ja skyytit kävivät keskenään ankaran taistelun, jota kumpikaan osapuoli ei kyennyt voittamaan. Yhteen-otto päättyi ratkaisemattomana, ja joukot vetäytyivät tahoilleen. Skyyttimiehet olivat kuitenkin ennättäneet ihastua soturinaisten urheuteen niin syvästi, että halusivat lapsia heidän kanssaan. Niinpä miehet leiriytyivät amatsonien naapuriin ja tarjosivat heille rauhaa.

Nämä päästivät miehet leiriinsä ja pariutuivat heidän kanssaan. Tästä sai alkunsa sarmaattien matriarkaatti, joka kannusti myös naisia ratsaille ja taistelukentille. Haudoissa naisia aseineen Skyytit ja sarmaatit ovat todellista historiaa - molempien kulttuureista on saatu selvät arkeologi-set näytöt. Amatsoneja sen sijaan pidettiin myyt-tisinä olentoina, kunnes yhdysvaltalais-venäläinen tutkijaryhmä muutamia vuosia sitten löysi hautoja, jotka tuntuvat osoittavan naissotureiden olemassa-olon todeksi.

Haudat kaivettiin esiin Donin ja Volgan halkomilta aroilta, juuri sieltä, minne Herodotos sijoitti matriar-kaaliset yhteisöt. Vainajat ovat naisia, jotka on haudattu sotureiden lailla aseineen ja koruineen. Miekat ja tikarit on tutkijoiden mukaan selvästi tehty naisten käyttöön, koska aseiden kädensijat ovat pienemmät kuin miesten haudoista löytyneiden. Haudat on ajoitettu vuosiin ennen ajanlaskun alkua. Tämä sopii hyvin yksiin sarmaat-tien historiallisten vaiheiden kanssa.

Kulttuurin tiedetään kuihtuneen viimeisinä ajanlaskun alkua edeltäneinä vuosisatoina, sen jälkeen kun sarmaatit joutuivat vetäytymään Aasiasta tunkeutuneiden paimentolaisten tieltä.

Samaan aikaan häviävät myös tarinat amatsoneista. Antiikin viimeisen suurvallan Rooman historiallisissa lähteissä heistä ei enää juuri puhuta. Perimätieto muistaa naisvallan Ajatus matriarkaateista ei ole pelkkää arvailua. Se saa tukea suullisesta perinteestä. Useiden Amazonian heimojen perimätieto kertoo ajasta, jolloin naiset johtivat päällikkökuntia ja osallistuivat sotaretkiin.

Erityisen paljon tällaisia kertomuksia tunnetaan Amazonjoen pohjoispuolisilta alueilta, samoilta seuduilta, joille varhaiset tutkimusmatkailijat useimmiten sijoittivat Amazonian. Ehkä luvulla juuri siellä oli vahva naisvaltainen päällikkökunta, joka hallitsi joen liepeillä asuvia heimoja - niin kuin Carvajal kirjoitti. Samanlaisia, joskin myyttisempiä tarinoita on kerrottu myös Amazonin eteläpuolella.

Xingujoen ympäristössä perimätietoa on edelleen tallella. Siellä muinaisia naissotureita kutsutaan yamuricumá-naisiksi, naisiksi, jotka oppivat elämään ilman miehiä. Jotkin heimot järjestävät yhä myös seremonioita näiden naisten kunniaksi. Mielenkiintoista eri heimojen muistitiedoissa on myös se, että melkeinpä poikkeuksetta naissoturit kuvataan vaaleiksi tai vaaleammiksi kuin rannikon intiaanit.

Tämäkin piirre, joka luonnollisesti selittyy sillä, etteivät lehväkaton alla asuvat ihmiset enemmälti rusketu, osuu yksiin sen kanssa, mitä Carvajal kertoi amatsonien ulkonäöstä: He olivat hyvin vantteria ja alastomia muuten paitsi hävynseudultaan. Se on myös elähdyttänyt sosiaaliantropologista keskustelua nostamalla esiin pitkään vaietun tabun: Vastakkaisen sukupuolen roolin omaksuneita transseksuaalisia naisia ja miehiä on ollut useimmissa Uuden maailman intiaanikulttuureissa, joskin hieman eri määrin eri paikoissa.

Yleistäen voi sanoa, että naisten sukupuoliroolinvaihto, amatsonismi, on ollut tavallisempaa Etelä-Amerikassa, miesten transseksuaalisuus, berdatsˇismi, Pohjois-Amerikassa. Länsimaisessa kulttuurissa transseksuaalinen käyttäytyminen on perinnäisesti mielletty häpeälliseksi, mutta intiaanikulttuureissa roolinvaihtajia kunnioitettiin ja pidettiin jopa pyhinä.

Berdache-miesten tiedetään toimineen samaaneina, ja monien naissotureiden kerrotaan kohonneen yhteisönsä päälliköksi. Tätä taustaa vasten kertomukset Etelä-Amerikan amatsoneista muuttuvat entistäkin uskottavammiksi.

Juha Hiltunen on Amerikan alkuperäiskulttuurien dosentti Oulun yliopistossa. Tyypillinen suomalaisisä, jolla on samat oikeudet ja velvollisuudet vauvaa kohtaan kuin äidillä. Olen nähnyt vain tuollaisia huolehtivaisia isiä, aivan kuin äitejä, mutta miespuolisia.

Naisista tuli niin vahvoja, että osa miehistä syrjäytyi ja syyttää nyt ongelmistaan ulkomaalaisia. Suomalaiset naiset taas [etsivät puolisoa ulkomailta], koska haluavat tunteikkaampia miehiä kuin suomalaiset. Vaikeinta on tottua syljeskelyyn ja kuseskeluun julkisella paikalla, purnaa yksi englanninkielisessä ryhmässä. Jopa työpaikoilla suomalaiset eristäytyvät ulkomaalaisista. Eikä suomea opi, koska jos kysyy jotain suomeksi, suomalaiset vaihtavat heti englanniksi.

Venäläinen siivooja läksyttää suomalaisia veteliksi sottapytyiksi. He eivät osu pönttöön tai roskikseen heittäessään paperia, jättävät hiuksiaan kaikkialle ja läikyttelevät kahviaan jopa omille pöydilleen. En ole varma, onko kiroilu paras tapa kehittää lapsista maailmanluokan pelaajia.

Täällä on vähemmän moukkia ja röyhkeyttä. Yksi monista syistä rakastaa Suomea. Jotkut kertovat, että Suomi on muuttanut heitä. Kotimajoituksessa nämä saavat luontevan kosketuksen suomalaiseen kulttuuriin. Irakista tullut Sahar on oppinut suomalaiselta perheeltään, että naiset voivat olla vapaita, ja heillä saa olla mielipiteitä.

Pääkaupunkiseudulla asuvat Karoliina Ek ja Tomi Andersson seurasivat huolestuneina syksyllä puhjennutta pakolaiskriisiä. Pariskunnan mielissä heräsi kysymys: Kun Ek ja Andersson kuulivat Refugees Welcome Finland -verkostosta, joka organisoi turvapaikanhakijoiden kotimajoitusta, he päättivät lähteä mukaan toimintaan, vaikka eri kulttuurista tulevan ventovieraan ihmisen majoittaminen omaan kotiin arvelutti aluksi.

Jos olisimme itse samassa tilanteessa, niin haluaisimme, että joku ottaisi meidätkin kotiinsa, ja kaikki on mennyt ihan loistavasti, Ek sanoo. Ekin ja Anderssonin talossa oli sopivasti yksi huone vapaana, ja marraskuussa sinne muutti uusi asukas, Irakista tullut vuotias Sahar. Silloin nainen kävi perheensä kanssa ostoksilla Turkissa. Lähtö Suomeen koitti, kun Isis alkoi saada jalansijaa Irakissa.

Sahar ei tiennyt Suomesta juuri mitään, mutta oli kuullut, että Suomi voisi olla hänelle hyvä maa, koska täällä on uskonnonvapaus. Isisin tapa kohdella naisia huolestuttaa Saharia, sillä erityisesti hänen kaltaisensa naimattomat naiset ovat vaarassa joutua seksiorjiksi. Usein Irakissa avioidutaan noin 25 ikävuoteen mennessä, mutta Sahar ei ole halunnut vielä naimisiin. Hän on opiskellut tietojenkäsittelyä yliopistossa ja haluaisi myös työpaikan, mutta naiselle se ei ole helppoa Irakissa.

Miehet määräävät Irakissa naisten elämä on ollut rajoitettua jo ennen Isisin aikaa. Jopa ostoksille mennessä on hyvä olla mukana joku miespuolinen henkilö, kuten aviomies, isä tai veli. Niin on turvallisempaa, ja yksin liikkuvaa naista voidaan pitää myös "huonona naisena".

Suomessa Sahar on yhtäkkiä vapaa. Perheen miehet eivät enää kontrolloi hänen tekemisiään tai pukeutumistaan. Voin päättää itse, mitä teen elämälläni. Irakissa vallitseva kulttuuri päättää puolestani.

Voiko Suomessa seurustella menemättä kihloihin? Suomessa turvapaikanhakijat ovat kahden kulttuurin vaikutuspiirissä. Irakilaisella yhteisöllä on vahva vaikutus, vaikka Suomessa on eri säännöt. Suomessa ollessaan Sahar ei ole tapaillut miehiä, mutta seurustelukulttuuri on iso puheenaihe hänen naispuolisten ystäviensä keskuudessa. Irakissa naisen ja miehen pitää mennä kihloihin, jotta he voivat tapailla. Sen vuoksi lähes tuntemattomat ihmiset voivat kihlautua, mutta se ei välttämättä johda avioliittoon, ja kihlaus voidaan myös purkaa.

Turvapaikanhakijat joutuvat pohtimaan, miten heidän nyt pitäisi toimia. Voiko Suomessa seurustella ilman kihlausta? Voivatko naiset liikkua yksin?

Miten pitäisi suhtautua, jos miespuoliset turvapaikanhakijatuttavat yrittävät rajoittaa naisten menoja? Näistä asioista Sahar voi keskustella isäntäperheensä kanssa. Juuri tässä on kotimajoituksen etu verrattuna vastaanottokeskukseen, jossa turvapaikanhakijat ovat enimmäkseen keskenään. Kotimajoituksessa he kuulevat kieltä päivittäin ja saavat luontevan kosketuksen suomalaiseen kulttuuriin. Saharille uutta on esimerkiksi se, että perheen isä osallistuu kotitöihin.

Irakissa naiset saavat olla hyvällä tavalla itsekkäitä Mutta Saharin tulo on antanut myös isäntäperheelle mahdollisuuden oppia uusia asioita. Kahdeksanvuotias Tinka-tytär osaa jo parikymmentä sanaa arabiaa, ja koko perhe on saanut tutustua arabialaisen keittiön herkullisiin makuihin. Sahar on myös opettanut perheen äidille, Karoliina Ekille, että Irakissa naiset suovat itselleen monia ylellisyyksiä. Rajoitettua elämää piristävät kauneushoidot, joihin käytetään paljon rahaa. Hiukset ja tukka ovat aina kunnossa, kun lähdetään ulos.

Voisimme kuitenkin olla hyvällä tavalla itsekkäämpiä, Ek sanoo. Naisista on jo tullut hyviä ystäviä. Kun Ekillä oli pikkujoulut, Sahar laittoi hänelle hienot kynnet. Myös pukeutuminen on yksi naisten puheenaiheista. Tärkeintä on vapaus ja oikeus mielipiteisiin Mutta palataan olennaiseen.

Ulkonäköasioita tärkeämpää Saharille on vapaus, jota hän on oppinut suomalaiselta ystävältään. Täällä nainen on todella vaikutusvaltainen henkilö.

Hänellä on oikeuksia ja mielipiteitä. Hän voi tehdä ihan mitä haluaa. Sahar toivoo, että hän saa jäädä Suomeen. Vapautta maistanut ei halua luopua siitä. Irakissa naisten elämä on ollut rajoitettua jo ennen Isisin aikaa. Kun nuoren kanadalaisen Linda Evengelistan väitettiin luvun alussa sanoneen, ettei nouse sängystä alle markan päiväpalkan, syntyi käsite supermalli.

Ja Linda Evangelista oli maailman ensimmäinen sellainen. Tuolloin malleille maksettiin yhtä hyvin kuin elokuvatähdille. Nuo samat tytöt kuin George Michaelin musiikkivideolla Freedom. Kun nämä naiset luvun lopulla kulkivat cat walkinsa päähän ja lopettivat mallinuransa — miljonääreinä — supermalliuden uskottiin olevan loppu. Lehtien kansia koristivat filmitähtien kuvat mallien sijaan: Jennifer Anistonit ja Lopezit veivät malleilta leivän suusta.

Vuonna Linda Evangelista joutui Vogue-lehden mukaan alentamaan palkkiotaan, koska hänen esiintymisensä muotinäytöksessä Portugalissa oli epätasaista. Muotiteollisuus vannoi, ettei antaisi enää koskaan mallien hallita itseään.

Vogue raportoi limusiineista matkaavista malleista, jotka potkivat kuljettajaa piikkikorollaan niskaan ollessaan tyytymättömiä tämän ajotapaan. En usko, että supermalleja enää syntyy. Mutta supermallisukupolven myötä syntyi sukupolvi nuoria naisia, jotka halusivat olla aivan kuin supermallit.

Malleiksi haluavia tyttöjä ei ole ollut koskaan niin paljon kuin nyt. Ja kun kilpailu on kova, vain parhaimmat pärjäävät. Erityisesti näytösmallit ovat riukuja.

Cindy Crawford olisi nykystandardeilla liian lihava näytösmalliksi: Feminismi ja uhrattava mies! Nainen meni naimisiin itsensä kanssa - tällaiset olivat häät Perjantai Houstonista kotoisin oleva Yasmin Eleby oli päättänyt mennä naimisiin ennen nelikymppisiään. Kun oikeaa miestä ei alkanut kuulua, rohkea nainen ilmoitti kävelevänsä alttarille vaikka yksin.

Upeaan violettiin mekkoon pukeutunut morsian järjesti häänsä Houston Museum of African American Culture -museossa. Yasmin ei suinkaan seisonut alttarilla yksin, vaan hänellä oli tukenaan huikea kymmenen morsiusneidon joukko. Toimituksen suoritti morsiamen pappina työskentelevä sisar. Liitto jäi tosin ilman virallista sinettiä, sillä lain mukaan yhden ihmisen avioliitto ei ole mahdollinen.

Okei, Yasmin ei tietenkään voinut laillisesti naida itseään, joten tilaisuus oli enemmänkin hengellinen seremonia, jossa hänet saatteli alttarille äiti. Yasmin halusi osoittaa häillään sen, ettei ihminen välttämättä tarvitse kumppania ollakseen onnellinen ja täydellinen. Ystävät ja sukulaiset kutsuttiin uudenvuodenpäivänä juhlistamaan rouvan avioliittoa Taiwanin Nantouhun. Häävieraille pitämässään puheessa Chen kehui itseään onnekkaaksi tavattuaan itsensä ja rakastuttuaan itseensä.

Chen Ching ei ole ainoa nainen, joka on menyt itsensä kanssa naimisiin. Hän perusteli puolisovalintaansa sillä, että hänestä oli jo korkea aika mennä naimisiin vaikka sitä oikeaa ei ollutkaan vielä löytynyt. Miia Naisen kuuden vuoden sinkkuna oleminen päättyi häihin itse itsensä kanssa. Brittiläinen Grace Gedler on mennyt naimisiin itsensä kanssa. Metron mukaan naisen häitä vietettiin 50 vieraan kera maaliskuussa, mitä edelsi kosinta viime vuoden marraskuussa.

Hän päätti mennä itsensä kanssa naimisiin oltuaan sinkkuna kuusi vuotta ja rakennettuaan hyvän suhteen itsensä kanssa. Metron mukaan häät jännittivät Gedleriä siitä huolimatta, että tuleva puoliso on hän itse. Hän kuitenkin piti kiinni suunnitelmastaan ja tuntee olevansa nyt varattu sinkun sijaan. Tällaisten soolohäiden hehkutetaan vahvistavan itsetuntoa. Miksi mennä naimisiin ollenkaan? Feministiseksi mielletty Jezebel-sivusto kirjoitti eilen kaikille itsensä naimista suunnitteleville sinkkunaisille omistetun kirjoituksen.

Siinä he muistuttavat, että itsensä naimisesta on tullut ilmiö, eikä siinä ole enää mitään uutta, omaperäistä ja hyvällä tavalla avioliittoinstituutiolle haistattelevaa. Moni itsensä naineista naisista kun on perustellut valintaan sillä, että haluaa kunnioittaa ja rakastaa itseään, eikä hitsi vieköön tarvitse ketään muuta elämäänsä. Jutun kirjoittanut toimittaja tiedostaa sen, että kaikki voivat tehdä tismalleen sellaisia valintoja kuin haluavat.

Hän kuitenkin muistuttaa, että naimisiinmenolla oikeastaan vain vahvistaa perinteisen avioliittoinstituution valtaa. Jos haluaa rikkoa sääntöjä, miksi mennä naimisiin ollenkaan? Kenties siksi, että seurustelukumppanisi kuuluu johonkin seitsemästä kartettavasta miestyypistä. Haluamme itsellemme kaikin puolin parhaan mahdollisen miehen. Silti moni päätyy seurustelemaan sellaisen kanssa, joka osoittautuu täydelliseksi hutiksi. Jälkiviisaana on helppo miettiä, mikä tyypissä oli vikana.

Pienemmällä surulla selviäisi, jos jo ennen seurustelua aloittamista pystyisi päättelemään, onko toinen ehdottoman väärä kumppaniehdokas. Ainakin seuraavat seitsemän miestyyppiä kannattaa kiertää kaukaa. Muuten luvassa on todennäköisiä vaikeuksia ja sydänsuruja. Vastaeronnut Tuskin haluat olla vastikään edellisestä suhteestaan lähteneen miehen lohtu ja laastari?

Etkä etenkään, jos mies on tullut jätetyksi. Harva on henkisesti valmis uuteen suhteeseen heti vanhan päätyttyä. Jäljellä voi olla paljon käsittelemättömiä asioita eikä äskettäin eronnut mies ole välttämättä sinut uuden elämäntilanteensa kanssa. Äkkipikainen raivostuja Varoituskellojen on syytä soida, jos vastoinkäymiset ja pienet harmit saavat hänet raivon partaalle ilman ennakkovaroitusta. Jokainen harmistuu ja suuttuu toisinaan, mutta jos reaktio on aina hämmentävän voimakas, kannattaa perääntyä.

Vai viihdytkö miehen kanssa, joka väärän ruoka-annoksen saadessaan raivoaa suureen ääneen ja haukkuu tarjoilijan? Tai saa kaistanvaihtajan takia rattiraivon? Vai haluatko kumppanin, joka ymmärtää, mistä hänen tunteensa ja reaktionsa syntyvät ja joka kykenee vastavuoroisuuteen? Aseman ja rahan perässä juoksija On hienoa, jos ihmisellä on kunnianhimoa.

Mutta ongelmia on luvassa, mikäli miehen identiteetti rakentuu titteleiden ja palkan varaan ja hän arvottaa kaiken niiden kautta.

Elämässä pitää olla muutakin sisältöä. Muuten se ei ole tasapainossa. Jos työ ja raha ohittavat hänen tärkeysjärjestyksessään kaiken muun, mihin kuvittelet itse sijoittuvasi? Eri päämäärään pyrkivä Mieti, mitä toivot suhteelta. Todennäköisesti joudut pettymään, mikäli pidät yhtä miehen kanssa, jolla on erilaiset päämäärät kuin sinulla.

Suhteeseen ryhtyessään on täysin hyväksyttävää kysyä, mitä kumppani suhteelta toivoo. Jos toiveenne esimerkiksi sitoutumisesta ja lasten hankinnasta eroavat radikaalisti toisistaan, suhteen jatkamista kannattaa harkita uudelleen. Kunnianhimoton saapas Kunnianhimoton tyyppi on haluton parantamaan elämäänsä. Hänellä ei ole motivaatiota eikä hän tunne vastuuta omista teoistaan. Hän ei ole valmis ponnistelemaan itsensä eikä myöskään kenenkään toisen puolesta.

Tottakai tämä heijastuu myös parisuhteeseen. Hän on laiska itsensä ja samalla sinun suhteesi. Mammanpoika Tiiviit perhesiteet eivät ole huono asia. Mutta jos mies on taloudellisesti, tunteidensa tasolla ja muillakin tavoin sidoksissa lapsuutensa perheeseen, hän ei ole parisuhdeainesta. Suhteessa pitää voida luottaa siihen, että muodostatte tiimin ja olette toisillenne lojaaleja - myös silloin, kun kyse on jomman kumman perheestä. Mammanpojan kanssa seurusteleva saa tuskin tuntea olevansa tyttöystävä ja se miehen elämän ykkönen.

Hänen elämässään sovit äidin, kotitalousihmeen ja rakastajan rooliin. Et hänen elämänsä ykkösnaiseksi. Narsisti Kukapa ei rakastuessaan näkisi kumppaniehdokasta ruusunpunaisten silmälasien läpi. Hän vaikuttaa kaikin puolin elämäsi mieheltä. Etenkin, jos hän hukuttaa sinut lahjoihin, kukkiin ja pitää muutenkin kuin kukkaa kämmenellään.

Jos hän tuntuu liian täydelliseltä ollakseen totta, hän voi todella olla valhetta. Jos hänellä on narsistisia taipumuksia, ei hänen perimmäinen päämääränsä ole hemmotella ja ilahduttaa sinua, vaan saada sinut arvostamaan ja ihailemaan häntä. Hän käyttää kaikki keinot kietoakseen sinut verkkoonsa.

Suhteen edetessä huomaat, että olet hänelle täysin arvoton. Hän sivuuttaa emotionaaliset ja fyysiset tarpeensa. Suhteessanne on vain hän, hänen tarpeensa ja päämääränsä. Mies, oletko sittenkin seksisurkimus? Nämä merkit kertovat, että seksipetona itseään pitävä herra voikin olla surkea sängyssä.

Esileikki jää väliin Mies voi olla heti valmis tositoimiin. Nainen tarvitsee kuitenkin aikaa lämmetäkseen. Me tarvitsemme sitä kiihottuaksemme ennen varsinaista yhdyntää, Morse kuvailee.

Hänen mukaansa esileikki ei ole ehdotus, vaan se on ehdoton vaatimus. Ei suuseksiä Kun innostus on kova, ei aina haluaisi tuhlata aikaa asioihin jotka itsestä tuntuvat turhilta.

Siksi suuseksi voi jäädä väliin, kun mieli tekee jo itse yhdyntää. Morse muistuttaa, ettei naisen mielestä mikään ole seksikkäämpää kuin mies, joka antaa suuseksiä. Vain harva nainen saa orgasmin yhdynnässä, suuseksin avulla kumppani laukeaa huomattavasti helpommin. Ei koskettelua seksin jälkeen Voi tuntua houkuttelevalta kierähtää seksin jälkeen selälleen ja alkaa kuorsata. Nainen kuitenkin nauttisi koskettelusta ja halailusta seksin jälkeenkin. Yhteinen hellittelyhetki tekee hyvää parisuhteelle ja lisää läheisyyden tunnetta, toteaa University of Toronto - Mississaugassa tehty tutkimus.

Uuden kokeileminen pelottaa - siksi ei kokeilla mitään On ikävää, jos seksi rutinoituu. Joskus se voi johtua suorituspaineista: Pelko saa helposti turvautumaan tuttuun ja totuttuun, mikä sitten käy helposti tylsäksi. Morse kehottaa hylkäämään pelot ja rohkaistumaan. Siinä riisuudutaan alasti toisen ihmisen kanssa, ja asetutaan mahdollisimman intiimiin tilanteeseen, hän kuvailee. Vastaan tulee taatusti noloja hetkiä, eikä kaikki mene aina aivan putkeen.

Silti mokienkin tekeminen on parempi asia kuin tekemättä jättäminen. Egon pönkittäminen seksillä Ei ole hyvä, jos naisen on saatava orgasmi vain, että mies voi tuntea itsensä huippurakastajaksi. Se tarkoittaa sitä, että seksi on vain tapa pönkittää egoa. Naiselle voi aiheutua kovia orgasmipaineita, ja hän saattaa niiden takia teeskennellä laukeamista.

Lopulta teeskenteleminen vie kyvyn nauttia. Morse varoittaa, että jos keskittyy vain omaan suoritukseen ei tule mieleen kysyä toiselta, mitä hän oikein haluaa. Eikä opi, kuinka hän saa oikeasti orgasmin: Kumppanin vaikeneminen Jos nainen nauttii oikeasti, niin hän sanoo jotain!

Kaikki eivät tietenkään voihki ja mourua kiihkoissaan kovaan ääneen, mutta kestohiljaisuuden pitäisi olla selvä varoitusmerkki. Se vihjaa ettei hän nauti. Samoin kun se, jos hän ei puhu asiasta seksin jälkeen kun mies hehkuttaa, miten mahtavaa kaikki oli. Kumppanin ylinäytteleminen Huonona merkkinä voi pitää myös sitä, jos toinen alkaa voihkia kuin pornotähti vaikkei häntä ole edes ehtinyt kunnolla koskettaa.

Mitä todennäköisimmin hän näyttelee. Morsen mukaan käytöksen taustalla voi toki olla se, että halutaan olla toiselle mieliksi sekä pelko siitä, saavatko he oikeasti orgasmin. Unohdat hänen orgasminsa Valitettavan usein käy niin, että kun mies laukeaa, ei hän enää kiinnitä huomiota naisen orgasmiin. Tai olettaa, että toinenkin sai sellaisen samaan aikaan. Hyvä rakastaja haluaa, että toinenkin nauttii ja pitää huolta naisensa orgasmista, hänen vuokseen.

Jos nainen ei ole vielä saanut orgasmia ja mies on jo lauennut, on kannattaa miehen jatkaa naisen hyväilyä ja kiihottamista onnelliseen loppuun asti. Naisen on jatkossa helpompi nauttia seksistä, kun hän tietää että hänenkin tarpeensa otetaan huomioon vaikka mies olisikin ehtinyt saada orgasmin ensin. Hän on kiinalainen nuori mies, joka haluaa elää arkea rakastamansa ihmisen kanssa. Päällisin puolin kaikki näyttää hyvältä. Zhangilla on työpaikka, mukava vaimo ja vuoden ikäinen poika.

Tämän todellisuuden tuntevat Zhangin perhe ja sukulaiset, naapurit ja työkaverit. Vain muutama ihminen tietää, että Zhangilla on poikaystävä, hänen vaimollaan tyttöystävä ja että heidän avioliittonsa on laillisella sopimuksella vahvistettu niin sanottu yhteistyöavioliitto. Zhang etsi pitkään itselleen lesbopuolisoa, jonka kanssa voisi solmia yhteistyöhön perustuvan liiton.

Vanhempien painostus aloilleen asettumisesta ja perheen perustamisesta alkoi tuntua sietämättömältä, eikä seksuaalisesta suuntautumisesta kertominen ollut Zhangille vaihtoehto. Lopulta hän löysi silloisen poikaystävänsä avustuksella samoin ajattelevan lesbon netistä.

Halusimme kummatkin lapsia, joten se lisättiin notaarin kanssa tehtyyn lailliseen sopimukseen, tavallaan avioehtoon. Vuokrattavat poikaystävät ja kulissihäät Kiinassa perinteet aiheuttavat suuria paineita perheen perustamiselle.

Erityisesti juhlapyhien aikaan on tärkeää sopia muottiin. Paineet eivät kosketa ainoastaan homoseksuaaleja. Myös sinkkunaiset palkkaavat poikaystäviä netistä sukulaisvierailulle juhlapyhien aikaan välttääkseen painostusta ja kuulusteluja. Kiinassa vuotiasta sinkkunaista pidetään jo lähes menetettynä tapauksena. Ilmiölle on oma nimensäkin: Sheng nu eli ylijäämänaiset. Joskus riittävät kulissihäät, eikä varsinaista avioliittoa solmita. Saksalaisen Franzin lesbo työkaveri maksoi hänelle, jotta hän teeskentelisi menevänsä naimisiin tämän kanssa.

Työkaveri järjesti häät, jonne kaikki tämän sukulaiset, naapurit ja tuttavat kotipaikkakunnalta oli kutsuttu. Kaikki toteutettiin häissä perinteisen kaavan mukaan: Vain hääpari tiesi, ettei heitä virallisesti vihitty.

Franzin työkaveri muuttikin kulissihäiden jälkeen ulkomaille tyttöystävänsä kanssa. Viimeisen vuoden aikana HLBT-oikeudet ovat edenneet maailmalla harppauksin. Kiinassa asiasta ei käydä julkista keskustelua.

Optimistisimmat aktivistit kuitenkin toivovat Kiinan vinoutuneen sukupuolijakauman luovan mahdollisuuksia seksuaalivähemmistöille.

Jos Kiinassa on vuonna naimaikäisiä miehiä yli 20 miljoonaa enemmän kuin naimaikäisiä naisia, ehkä se toimii kimmokkeena sukupuolineutraalin avioliittolain hyväksynnälle. Avioliitto on valtion näkökulmasta vakauttava instituutio. Zhangin mielestä yhteistyöavioliitto toimi hyvin ennen lapsen syntymää.

Yhdessä asuminen ei ole ideaalia, mutta lapsi tarvitsee meitä kumpaakin. Sukulaistenkin kanssa on monimutkaisempaa. En enää suosittelisi yhteistyöavioliittoa. On vain parempi kohdata itsensä sellaisena kuin on. Millainen onni olisikaan jakaa elämänsä rakastamansa ihmisen kanssa. Mutta onko mies myös uusi?

Mikä on sellainen mies, joka rakastaa shoppailua? Ihailee David Beckhamin ulkonäköä? Lukee Wallpaperia ja Voguea? Hän on metroseksuaali, uusi urbaani ihmistyyppi mainostoimiston nelikentässä. Mutta ovatko uutta miehen tavat vai käsite? Olemmeko tavanneet hänet jo aiemmin? Viime vuoden sana Yhdysvalloissa oli metroseksuaali. Metroseksuaali on mies, joka on kiinnostuneempi kauneudenhoidosta kuin kampiakselista.

Metroseksuaalin sankari voi olla David Beckham, mutta ei Becksin jumalaisten keskitysten vaan tämän taivaallisen — ainakin muodinmukaisen — kuontalon takia. Metroseksuaali sekä näyttää että tuoksuu hyvältä, rakastaa perinteisesti naisellisia tai homomaisina pidettyjä asioita kuten shoppailua, kauneushoitoja ja itsensä treenaamista narsistisista syistä. Tämä uusi miestyyppi elää suurissa New Yorkin ja Lontoon kaltaisissa metropoleissa, mutta hänet voi tavata mistä hyvänsä pienemmästäkin länsimaisesta kaupungista.

Hän on usein hyvin koulutettu ja samalla kosketuksissa herkkään puoleensa. Metroseksuaaleja löytyy muodin ja viihteen alalta mutta myös pankeista ja mainostoimistoista. Metroseksuaalin prototyyppi voisi olla Amerikan psykon päähenkilö Patrick Bateman, tosin ilman yhtä häiriintynyttä mielenlaatua. Yhdysvalloissa metroseksuaalit ja heidän vaikutusvaltansa tuntuu lisääntyvän jakaantumalla. Osaltaan sitä todistaa superssuosittu tv-sarja Queer Eye for the Straight Guy, jossa hillitön homoryhmä Fab Four pistää uusiksi värittömien ja liian taviksen oloisten heteromiesten tyylin, kodin sisustuksen ja elämämäntavat.

Markkinamiehille metroseksuaalit ovat märkä uni. Muun muassa kosmetiikkafirmat, Biotherm, Decleor, jopa kotimainen Lumene, ovat lanseeranneet miehille hurjan kasan komistustuotteita. Suuren suosion maailmalla on saanut voide, joka saa ihon näyttämään vastustamattomalta klubivalojen loisteessa. Mutta mikä meillä on uutta miesten elämäntyylissä, on jo gammal sak Ruotsissa.

Siellä ei ole lainkaan epätavallista, että yliopisto-opiskelijamies käy solariumissa ja lisää aamuisin kasvoilleen värivoidetta. Metroseksuaalin synty Alkuaan metroseksuaali-termi määriteltiin jo luvun puolivälissä. Sen jälkeen se on innostanut myös monia tutkijoita tekemään siitä oman tulkintansa. Amerikkalaisen futurologi Marian Salzmanin mukaan metroseksuaalisuus on seurausta työpaikoilla tapahtuneesta naisten valtaannoususta ja sitä seuranneesta perinteisten sukupuoliroolien muutoksesta.

Teorian mukaan miehet tahtovat esiintyä naisten tapaan itsestään huolehtivina, hyvän kasvatuksen saaneina ja avoimina. Hyväksyessään elämäänsä pehmeämpiä arvoja etenkin vanhemmat metroseksuaalit puolustavat perhettä ja korostavat miehen roolia lastenkasvattajana ja perheen koossapitäjänä. Kun David Beckham poseeraa muotiraamatuissa ilman paitaa, lapsi sylissään ja kertoo samalla onnellisen perheen olevan hänen menestyksensä salaisuus, pääsee niin miehiltä kuin naisiltakin syvä, ihastunut huokaus.

Tosin joitain tuo saattaa oksettaakin. Metroseksuaaleissa saattaa nähdä jälleen yhden uuden todisteen kulttuurimme ulkonäköpakkomielteestä. Myönnettävä on, että hyvä on, kun mieskin käy suihkussa ja rasvaa jalkansa, mutta entä ylenmääräinen peiliin tuijottelu ja kaupassa ravaaminen?

Arvioijasta riippuen sitä pidetään naisten tapauksessa osoituksena joko naisen tyhmyydestä tai turhamaisuudesta tai siitä, että nainen on patriarkaalisen yhteiskunnan alistama. Ovatko metroseksuaalit todiste tasa-arvosta vai siitä, että nyt miestäkin pannaan halvalla? Shoppailu hoitaa suhdetta Petri Ahosen mukaan asu määrittää mielentilan.

Vaikka olemme etsimässä vaatteita hänelle, jaksan kiertää kauppoja koko päivän", design-farkkuihin ja hillittyyn paitaan pukeutunut Petri Ahonen, Skandinavian Hunks -tanssiryhmän toimitusjohtaja kertoo. Itse hän tekee etenkin ulkomailla paljon heräteostoksia. On hienoa lähteä illalla ulos, kun tietää näyttävänsä hyvältä. Silloin hänen käytöksensä muuttuu automaattisesti herrasmiesmäisemmäksi.

Tanssiryhmän toimitusjohtajana ja samalla myös ryhmän esiintyjänä ulkonäön on oltava kunnossa jo työnkin takia. Käyn salilla kuusi kertaa viikossa, mutta kaikki tekeminen lähtee omasta itsestä ja hyvinvoinnin tärkeydestä. Terveellisen ruokavalion lisäksi noudatan myös terveellisiä elämäntapoja, en tupakoi ja juonkin vain kohtuudella. Siten myös ihoni on aina ollut luonnostaan loistavassa kunnossa. Olen tosin aina käyttänyt ihonhoitotuotteita ja pitänyt huolta siitä, ettei iho pääse kuivumaan.

Häät ovat tulossa ja toivottavasti myös suuri perhe. Fiksuudellaan ja vahvuudellaan nainen tuo moniin asioihin huomattavasti enemmän järkeä", Ahonen sanoo. Tyyli on elämäntapa Tommi Björkin olemus on rento mutta huoliteltu. Keskellä valkoisinta talvea hänen kasvojaan komistaa aito rusketus. Hänen päänsä on ajeltu kaljuksi ja silmillä on design-lasit.

Lasejaan Björk uusii niin usein, että niiden hinnalla olisi tehnyt jo monta silmäleikkausta, mutta se ei ole olennaista, tyyli on. Björk istuu työpaikkansa Rainmakerin sohvalla nuorisovaatteiden ympäröimänä.

Samat vaatteet nähdään kaupoissa ensi syksynä. Yhdessä veljensä Harrin kanssa Björk pyörittää tukkuliikettä, joka vastaa pitkälti Suomen trenditietoisten vaatevalikoimasta.

Siten Björk on enemmän kuin tietoinen, mitä muodissa tapahtuu, ja hänen oma tyylinsä on usein ison askeleen edellä.

Sen jälkeen niitä ei enää voikaan käyttää. Seuraan muotia, mutta oma tyylini tulee vahvasti takaraivosta. Yleensä tiedän, etten ole mennyt pahasti metsään, kun menen pelaamaan frendien kanssa biljardia ja ne nauraa, että mitä helvettiä sulla nyt on päällä", Björk sanoo. Ulkomailla Björk kiertää vaatekauppoja huikeaan tahtiin. Kotona onkin tavaraa jo yhden vaateliikkeen verran, tietysti siisteihin pinoihin aseteltuna.

Kesäisin Björk hankkiutuu eroon osasta kirppareilla, mutta Hawaji-paidat jäävät kaappiin odottamaan suotuisaa trendisuvannetta. Siten 90 euroa uudesta paidasta on pikkuraha, kunhan tuote on laadukas.

Koska reissaan paljon, mulla on aina voidepurkki laukussa ja väsyneelle iholle tarkoitettu silmänympärysvoide on ihan ehdoton rankan baari-illan jälkeen, jos aamulla pitää mennä duuniin. Hän käy salilla, pelaa fudista, lumilautailee, lenkkeilee, venyttelee sekä kokeilee mielellään uusia lajeja. Viimeisimpänä hän innostui astanga-joogasta.

Jooga tuo loistavan olon. Se on hyvä tapa aloittaa viikko, sillä tunnin jälkeen olo tuntuu aina levolliselta. Jo vuosikymmenet miehiä tanssitunneille houkutelleen tanssija-koreografi Osku Heiskasen mukaan miehisten mallien muutos näkyy Suomessa uskalluksena kokeilla perinteisesti feminiinejä asioita.

Kyllähän jotkut miehetkin kasvohoidoissa käyvät, mutta useammat pitävät sitä täysin turhana", Heiskanen sanoo. Vaikka kokeilunhalua olisikin, puuttuu miehiltä tietoa. Monet esimerkiksi uskovat ihonkuorinnan vaikuttavan ihmisen bakteerikantaan epäterveellisesti.

Eikä kasvonaamioitakaan ole toistaiseksi otettu käyttöön miesten saunailloissa. Usein kehitys tapahtuu myös itsestään. Kun miehet esimerkiksi löytävät astanga-joogan, selviää ruokavalion ja terveellisten elämäntapojen merkitys heille kuin itsestään.

Viime vuosikymmenen aikana naiset ovat omaksuneet paljon miehiltä ja muuttuneet etenkin työelämässä kovemmiksi ja määrätietoisemmiksi.

Ja nyt miehet haukkaavat puolestaan naisten tontilta. Heitä on jo Tilastokeskuksesta kuuluu kummia: Pojat ostavat enemmän brändivaatteita kuin tytöt. Lisäksi miesten kosmetiikkakulutus on kaksinkertaistunut joka vuosi luvun lopusta.

Kertooko tämä metroseksuaalien esiinmarssista, tutkija Terhi-Anna Wilska? Arviolta 70 prosenttia heistä asuu Helsingissä, loput Turussa ja Tampereella. Poikia, jotka eivät ole lainkaan kiinnostuneita ulkonäöstään on koko ajan vähemmän. Tärkeitä vaikuttajia ovat olleet idolit, kuten David Beckham.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana metroseksuaalinen elämäntyyli on lisääntynyt nopeasti. Ja viime aikoina vauhti on vain kiihtynyt. Pääosin metroseksuaalit ovat alle 25—vuotiaita, 30 ikävuoden ylittäneitä metroseksuaaleja on todella vähän. The Metrosexual Guide to Style: SS-johtaja tapasi käydä manikyyreissä. Horror liikkui aina kiillotetuissa ratsastussaappaissa ja valkoisissa hanskoissa. Hänen väitettiin päihittäneen Richard Nixonin tv-väittelyssä, koska antoi puuteroida kasvonsa.

Dandy-runoilija, joka viimeisteli aina asunsa vaaleanpunaisilla hanskoilla. Solarium-yrittäjien ja kultakauppiaiden märkä uni.

Demokraattien presidenttiehdokas, joka liputtaa metroseksuaalisuuttaan. Myös oman ulkonäkönsä ammattilainen. Professori, joka on aina moitteeton, kaikin tavoin.

Kirjoittanutkin keisarinajan tavoista ja seuraelämästä. Carl Gustav Emil Mannerheim: Metroseksuaalit menivät, nyt tulevat spornoseksuaalit Jenni Junkala Metroseksuaalisuus alkaa olla jo historiaa, nykyään miehet ovat spornoseksuaaleja, Telegraph-lehti ehdottaa. Spornsexual-termillä lehti viittaa urheilullisuuteen ja haluun olla himoittu.

Spornoseksuaalin miehen sisällä asuu metroseksuaali, joka haluaa kaiken muun lisäksi olla vielä haluttavan näköinen. Jos metroseksuaalit olivat hoikkarunkoisia, spornoseksuaalit ovat treenattuja. Muodonmuutoksen on kokenut myös metroseksuaalien esikuva David Beckham - hyvännäköinen, huoliteltu, tyylikäs, tikissä, naisten päiväunien kohde.

Spornoseksuaalit ottavat selfieitä itsestään ja jakavat niitä sosiaalisessa mediassa, treenaavat, pukeutuvat pikku pikku speedoihin ja tatuoivat ja lävistävät itsensä, Telegraph kirjoittaa.

Kukapa ei haluaisi tehdä kaikkea tätä! Ennen tätä tarinaa olin flirttaillut jo pitkään ajatuksella miesten välisestä seksistä. Nainen on oli ollut minulle silti se himottavampi sukupuoli. Seksi oli ollut nautittavaa ja täysin heteroa. Useita vuosia sitten juoduin kuitenkin tunnustamaan itselleni ettivät asiat olleet näin yksinkertaisia.

Huomasin että kuvat erektoituneista kulleista saivat vatsanpohjan kutittamaan odottamattomalla tavalla. Kiinnostus eteni pitkään hitaasti, kaapin ovien takana. Ensimmäinen vihje tuli jo armeijassa. Tuvassa pyörineestä pornolehdestä oli viety jo kaikki herkulliset kuvat mujista. Lehteen kuului kuitenkin oma gay-speciaali vihko, joka oli ajautunut hylkytavarana pinon alimmaiseksi. Eräänä huonosti valvottuna ginesviikonlopun yönä hiippailin vaivihkaa lukemistolle ja sulloin posket kuumottaen gay lehden hihaan.

Nukkuvan kasarmin vessassa sivujen kääntely kuulosti omiin korviin tuskaisen kovalle. Kaikki veri tuntui karanneen kylmistä vapisevista sormista, kun aloin kääntelemään lehteä. Kaksi seilorikundia riisui toisiaan. Huomasin käsistä karanneen veren pakkautuneen kullintyveen, kun katsoin kuvaa suussa pullistelevasta elimestä.

Kaivoin hieman epäuskoisena sykkivän munani ulos ahtaaksi käyneistä housuista. Mähän pidin näistä kuvista. Kun pääsin sivulle jossa, kundi pani toista pukkarin ovea vasten laukesin niin kovaa jalat oli mennä alta. Lehden heitin roskikseen, mutta lopun yötä nukuin sikeästi.

Välillä unohdin kokonaan nämä halut. Aina ne kuitenkin palasivat. Joka kerta hieman voimistuneina ja vaativampina. Elin parisuhteessa naisen kanssa, mutta yksinäisinä hetkinä kokeilin itsekseni kaikenlaista. Ajelin peppun sileäksi ja karvattomaksi.

Olin aviossa yli 20 vuotta ihanan miehen kanssa. En huomannut hänessä koskaan "homomaisia piirteitä", mutta Arvaatte varmaan, kuinka siinä kävi? Jotenka- luulen, jotta 50 prosenttisesti miehistä - jos eivät ihan homoja ole, niin ainakin "bii-sellaisia". Olen pettynyt , koska koko elämäni aherrus oli pakko vielä jakaa homojen kanssa!!! Itse asiassa kerran olikin kymmenisen vuotta tilanne, jossa mies viihtyi paremmin miesseurassa ja -matkoilla; en nyt sitten ainakaan niistä miehistä voinut olla mustasukkainen.

Ja onpa sitä nähteni kaulailtu muutaman miehen kanssa humalassa ja itketty nokat vastakkain elämän kovuutta Niin ja eikö tässä lähentelyssä ole ihan sama ketä lähentelee??? Aina se loukkaa toista osapuolta Aloittajan teksteistä on hyvin vaikea löytää mitään lähentelyyn viittaavaa. Tuskin hänen miehensä on lähennellyt, sen sanan varsinaisessa merkityksessä. Rakastan naisia yli kaiken, on ollut useita suhteita ja parhaillaankin menossa pidempi suhde naisen kanssa.

Ilman naista ei voisi elää,niin ihania varsinkin pyöreät on. Jo lapsena tuli kokeiltua leikkejä poikien kanssa, meni pari vuosikymmentä ja tuli kokeiltua miehen kanssa useampia kertoja. Ei siinä hempeilyä tai hiusten silittelyä ollut,vaan halusin imeä kalusta mehut. Vielä on kokeilematta miltä kalu tuntuu ahterissani,mutta muuta en halua sitten miehen kanssa tehdä.

Luokittelin itseni jo varhain bi: Nykyiselle naiselleni olen vihjaissut asiasta ja ei näyttänyt asiaan reagoivan kuin sanoi kokeile,ehkä kuitenkin leikillään luulisin? Hetki kuitenkin tulee vielä,kunhan saan asian hänelle selväksi. Tuskin suhteemme siihen kaatuu. Nainen saa kokea ja tuntea seksis kaiken,mutta miksi se ei sitten ole miehille sallittua?

Missä on se paljon puhuttu tasa-arvo? Niin ja miestä en pystyisi rakastamaan samaan tyyliin kuin naista,kunhan saa tarpeensa tyydytettyä. En jaksa edes lukea ketjua. On sulla niin jonninjoutava murhe! Halailua ja silittelyä, eikö ollut intiimialueden kopelointia, kielipusuja????

Et voi olla tosissasi. Suomalainen mies on ollut kautta-aikain semmoinen nykypäiviin asti , että vasta kännissä he koskevat toisiinsa. Voipi olla että muuallakin maailmassa tapahtuu niin.

Suomalainen ja vanhakantainen mies kulkee kaulakkain kaverinsa kanssa vain kännissä, eikä siinä silloin ole ollut kyse toistensa pystyssä pitämisessä vaan kaveruuden ja yhteenkuuluvuuden osoituksesta, joka onnistuu suomalaiselta hepulta vain kännissä. Tuo nyt mitään uutta oo! Jalkapallokentillä, jäähallin pukuhuoneissa, saippuasarjoissa, piirretyissä leffoissa jne Missä ihmeen homofobian- tai perähikiän maailmassa sinä olet kasvanut?

En usko että miehessäsi on mitään vikaa ainakaan tuossa asiassa. Jos miesten välinen koskeminen muutoin kun puukoilla ja nyrkeillä on synti, niin siinä tapauksessa menneen juhannuksen aikana olen itsekin voinut havaita koko meidän poppoon miesten olevan homoja.

Siellä ne keskenään tanssia rynkytti itämaisia tansseja. Riehuivat hulluina uima-altaassa ja saunassa. Oli olalle läiskimistä ja halaamista. Tosin tuo sakki tekee sitä myös selvänä, istuvat kaulakkain kuin pienet poikaviikarit! Tsiisus, meitin kaikki miehet on homppeleita. Puhu ihmeessä miehellesi asiasta vielä uudelleen. Anna hänen selittää asia ja vältä hermostumista, jotta hän saa kerrottua pakottamatta oman näkemyksensä asiasta.

Itse olen äärimmäisen fyysinen henkilö ja silittelen usein ystäviäni. Miehiä silittelen uehkä seammin kuin naisia, koska miehiä silittäessä myös puolisoni tietää, että ei ole aihetta mustasukkaisuuteen eikä tule yhtä helposti väärinymmärryksiä. Mukavahan se on ihmistä silittää siinä missä vaikka koiraakin. Useat ihmiset ovat toki niin estyneitä, että kaikki epäeroottinen koskettaminen halailu, käden olalle laittaminen, selän silittäminen, hartioiden hierominen koetaan jopa läheisten ystävien taholta vaivaannuttavaksi.

Eikä siinä mitään vikaa ole - kukin eläköön tavallaan. Mutta siksi koskemisasiassa kuitenkin kannattaa käyttää aina harkintaa. Kännissä tietysti harkinta saattaa pettää, kuten arvelen tässä tilanteessa käyneen.

Vaikka tarkka kuvaus tilanteesta jäikin uupumaan. Ja ainahan on mahdollista, että miehesi on bi. Jos näin on, so what! Tunnen useammankin pariskunnan, joissa toinen puolisko on bi, joilla menee ihan loistavasti, kunhan luottamus parisuhteessa säilyy. Muilla kiinnostuksen kohteilla ei liene merkitystä, jos parisuhteessa on uskollinen puolisolleen. Ja jos kaveripiirisi koostuu juoruilevista pikkusieluista, joiden kaveruuteen moinen episodi voisi jotenkin vaikuttaa, on sinun aika vaihtaa kaveripiirejä ja hankkia todellisia ystäviä.

Sanoit kaiken just niin kuin pitikin. Minulla on ystävä, joka kerran kännissä innostui lähentelemään. Myöhemmin sitten tuli ulos kaapista biseksuaalisuutensa suhteen. Olenpa ollut ystäväni ja hänen tuoreen kumppaninsa kanssa homobaarissakin juhlistamassa parisuhteensa virallistamista.

Kunhan on uskollinen ellette toisesta sovi. Pahempi sinulle, jos on homo. Itse kyllä olisin valmis uskomaan siihenkin teoriaan että vanhetessaan aletaan pitää kavereista entistä tiiviimmin kiinni ja välillä se sitten purskahtelee sieltä syvyyksistä, tarve näyttää että hei, minä pidän sinusta.

Kuten joku tuossa sanoi, tyypillisen suomalaisen miehen elämässä ne kaverit on yleensä ainoa asia mikä varmasti pysyy hamaan hautaan asti, kaikki muu lähtee ennemmin tai myöhemmin alta. Suomalaiselle miehellehän on kiellettyä esitellä tunteitaan, vaimollekkin saa osoittaa rakkauttaan vain kosiessa ja sitten vain joka kymmenes vuosipäivä.

Mies joka useammin sanoo kavereilleen että hei olet hyvä tyyppi on heti puppeli, siksi sitä pitää pantata ja sittenkun se humalassa purkautuu niin voi kauhea. Onhan se tietysti mahdollista että hän on oikeasti puppeli kuka nyt naisen kanssa jaksaa koko elämäänsä -. Tuommoisessa tilanteessahan sille olisi jo pohjustus ja varmaan helpottaisi omaakin oloaan kun saisi lyödä faktat tiskiin eikä piilotella.

Sillä ei ole mitään tekemistä homofilian kanssa. Homolla paukkaa hormoonitoiminta ylikierroksille noissa tilanteissa ja sitä ei voi olla huomaamatta. Ihan se ja sama kuka on kallellaan ja mihin jos yhdessä on kuitenkin hyvä olla. Kiva mies sulla on 2. Jos maistuu peelle niin saattaa olla epäilyksesi oikeessa.

Toki, saattaahan tuo olla naapurin seeferistäkin kiinnostunut silleen, kais tiiät. Transu on keksinyt päivän provokaation. Varmaan ryppyreikä kutisee, kun vastailee näihin.

Ja siellä on yleistä myöskin miehillä halailla paljon humalassa nähdessään toisiaan. Ja yhtään homoa en kotipaikkakunnaltani tunne. Kaikki miehet ketä tunnen, halailevat humalassa, sekä meitä naisia että kavereitaan, joo silittelevät selästäkin. En ole koskaan ajatellut, että olisivat homoja tai se olisi jotain muuta kuin kaverillista, mutta nähtävästi joidenkin mielestä on homomaista halata.

Itsekin halailen selvinpäin ja humalassa, kavereita sukupuolella ei ole väliä. Mutta aika homolta kyllä tuntuu perisuomalainen into kauheaan lähitaisteluun miesten kesken, eli otetaan yllättäen pienet painiottelut.

Minusta ihan samaa sarjaa kuin tämä tapaus. Kirjoittaja on poistanut tästä viestin. Avomieheni veli-vainaja oli homoseksuaali, ei piilo eikä kaappi. Joten miehelläni kokemusta niistäkin piireistä, siksi hän ei hyväksy heterona minkäänlaista halailua tai silittelyä miesten tahoilta. Ja kuten itsekin olen 40 vuoden aikana huomannut, suomalaisissa miehissä on paljon piilohomoja, siksi kai olemmekin niin homovastainen kansa.

Myös 2 ex-miestäni ovat joutuneet piilohomojen lähentelemiksi, ovat olleet kännissä. Sellaiset hivelyt kuuluvat mies-nais -suhteeseen, läheisyyteen ja erotiikkaan. Mielestäni naisella oikeus tietää miehensä seksuaalinen suuntaus. Itse erittelen niin, että jos mies haluaa seksiä miehen kanssa, on bi Enpä usko, että perusteella kannattaa tehdä mitään homoanalyysia.

Kyllähän miehetkin halailevat, riippuen vähän perhekulttuurista tai muusta kulttuurista, suutelevat poskille ja taputtelevat selkään. Miksi niin ei voisi olla. Me suomalaiset olemme vaan niin estoista kansaa, että emme hyväksy sellaista helpostikaan.

Ja se, että miehesi on nyt sitten hiljaa eikä uskalla sanoa tai kommentoida mitään: Sinähän tavallaan sanoit sen luultavasti siihen sävyyn, että hän on itsekin ehkä hämmästynyt ja ihmeissään tapahtuneesta. Jospa hän ei muista asiaa edes kunnolla. Olen monet kerrat nähnyt kuinka jurosta miehestä pikkukännissä tulee hyvinkin tunteellinen halailija. Eikä se todellakaan kohdistu vain miehiin vaan myös naisiin. Jotenkin se on vain aitoa tunnetta, ei siinä mitään eroottista ole.

Iän myötä ihminen uskaltaa yhä enemmän näyttää tunteitaan, siksi tuollaiset puolet voivat tulla esiin myöhemmin. Kovuus ja pinta karisee.. Jos asia vaivaa, tokihan voit keskustella miehesi kanssa, mutta syyllistää tuskin tarvitsee tuollaisen tapahtuman johdosta. Sen verran voin sanoa, että olen joskus omasta miehestänikin epäillyt vastaavaa, hieman erilaisin perustein.

Mutta ei se kyllä ole niin ollut, naisten mies hän on.. Sitä paitsi me ihmiset olemme bi-seksuaaleja enemmän kuin uskallamme myöntääkään. Harvempi vaan tulee koskaan harjoittaneeksi sitä puolta itsestään. Eikä se ole niin kovin selvääkään. Olemme seksuaalisia olentoja monessa mielessä. Ehkä pahimmin homokammoiset miehet ovatkin niitä, jotka ovat vähän siinä ja siinä, huomanneet itsessään piirteitä homoudesta, mikä sinällään ei ole mitään kamalaa.

Moinen on täysin luonnollista ja normaalia nykypäivänä kaikissa ikäryhmissä. Tarvii nyt moisen jutun takii alkaa maalailee hirveitä kauhuskenaarioita. Monissahan kulttuureissa on ihan normaalia, että miehet tavatessaan halaavaat ja pussailevat toisiaan poskelle.

Vai onkohan kaikki venälaiset ja latinomiehetkin sit homoja. Kaikki miehet ketä tunnen halailee toisiaan, jos ei muuten niin ainakin kännissä. Semmosta "sää oot niin helevetin hyvä jätkä". Ihan pahimmatkin sovinistit tekee tätä. Todella ällöttävän näköistä, koska voivat pussailla piilossakin jos haluavat. Molemmilla miehillä lapsia ja muijat, joten jos haluavat pussata yms. Minusta oli tosi noloa, koska olen pitänyt itseäni ihan hyvänä sängyssä ja kauniina naisena, jonka miehen ei tarvitse muita katsella..

Joten seuraavalla kerralla saa kaveri mustan silmän, jos alkaa lähennellä miestäni!! Selkärankaa pojat nyt eikä leikitä toisten tunteilla!! Minunki ukko vaihtoi kännissä kielarin miespuolisen työkaverinsa kanssa,ja koko työporukka vaimoineen oli näkemässä,jopa yllyttämässä piruuttaan.

Se on illuusio,kenen lie keksintö ns. Omassa työssä tapaa näitä päivittäin. Kyllä huonosti ukkoasi tunnet ellet näe mistä on kysymys,homostelusta vai lapsellisesta aikamiesten touhusta.

Vain homot ovat noin kaksinaamaisia. Homoläppää nyt vaan kuulee joka paikassa duunissa, kouluissa, kaveripiirissä. Se tee vielä kenestäkään homoa. Ukkosi tahtoi vaan nähdä miten reagoit, uskoisin että reaktiosi on juuri se mitä ukkosi odottikin.

En tiedä millainen tilanne oli, mut olisiko hieman parempi kysyä äijältäsi suoraan kun kirjottaa johonkin hemmetin suomi24 palstalle? Itse välillä tulee halattua kavereita tosin yleensä vaan kun painitaan humalassa.

Mut yleensä kun tapaa tosi vanhoja tuttuja jonka kanssa kuuluu samaan gööriin asiaan kuuluu kädenpuristus ja halaus, ei voi väittää että kyseessä on sen ihmeellisempää. En kyllä myönnä kähmiväni kavereitani edes vahingossa: Mut juttele ukkos kanssa älä kuuntele näitä suomi24 palstan hörinöitä se on jo ajan hukkausta. Vähän muutenkin tuntuu että tää juttu on melkoisen sensaatiohakuinen. Miehenä en halaile ketään miestä, joskus voin herättää kaverin huomion tönäisemällä kevyesti nyrkillä jos hän näyttää poissaolevalta esim.

Se on ainoa kosketus. Samoin jos joku mies yrittää kaulailla, lohduttaa tai laittaa kättä olkapäälle, hiuksiin tms. No tuttavat tämän tietääkin eikä yritäkään. Jalkapalloilijat näyttää huonoa esimerkkiä typerästi halailulla. Naiset sen sijaan mielellään voivat tunkeutua lähietäisyydelleni ja myös halailla kevyesti toisiaan. Joskus uimahallissa joku sanoi: Mä haluun halata sua. Ettekö todellakaan elä vielä luvulla; tuntuu siltä että ajatuksenne liikuvat vuotta sitten totutussa tilassa.

Ihmisten kesken läheisyyteen pitäisi pyrkiä sukupuolesta riippumatta: Kosketus ja silittely ei ole viesti heteroseksualisuudesta tai homuodesta, vaan merkki tunneälystä johon pitäisi pyrkiä. Onko homofobia tai omasta pelätystä piilohomoudesta todellakin sokaissut teidän järkenne.

Olkaa selkeästi heteroseksuaaleja ja hyväilkää toisianne, sänkyyn menkää oman rakastetunne, aviomiehen tai aviovaimon kanssa. Palstan aloittajalla on paljon oppimista vielä ihmisyydestä ja todellisesta seksuaalisuudesta. Kännissä riukkuminen ei ole häpeä mutta jos vanhaa kaveria halaa niin heti koko suku häpeissään eli tuulipuku päälle ja toijota alle, vitun kallista taloa rakentamaan. Naama näkkärille, ole kyyninen, vittumainen ja negatiivinen perus suomijuntti rehellisesti ja varo koskemasta toisiin ihmisiin, voi mennä maine ja vaimo järkyttyy.

Kaikenlaista saattaa sattua humalassa, mutta onko mitään ilmennyt selvinpäin? Esim netistä homopornoa tms.. Oma mieheni soittelee seksilinjoille ja myös homolinjoille ja puhuu useita tunteja kuukaudessa. On perustellut minulle että on yksi ja sama onko siellä mies vai nainen langan päässä siinä tilanteessa, ääni kiihottaa.. Aluksi asia oli minulle shokki, ja luulin häntä homoksi joka haluaa kulissi elämän ja kauniin vaimon.

Sanokaa te heteromiehet, jotka soittelette seksilinjoille, voisiko heterona soitella myös homolinjoille.? Ole ylpeä miehestäsi, hän on paljon avarakatseisempi kuin sinä.

Kehotan kysyjää käymään pallopeleissä ja tarkkailemaan pelaajien käyttäytymistä ja yleisön reaktioita maalien jälkeen. Neuvon kysyjää myös arvioimaan omaa tunneilmaisuaan ja pohtimaan olisiko sen aluetta syytä laajentaa. Miehet ovat yhtä herkkiä ja usein herkempiäkin kuin naiset ilmaisemaan tunteitaan halaamalla ja silittämällä esimerkiksi kotieläimiä, esineitä, lapsia, työtovereita ja ystäviään. Naiset ovat yhtä alttiita ja usein alttiimpiakin kuin miehet käsittelemään tunne-elämäänsä rajoittuneesti vain seksuaalisuuteen keskittyen.

Mutta humalassa ihmisistä tulee päällepäin se, mitä selvänä peittelevät. Pätee moneen muuhunkin asiaan kuin kaappihomouteen. Siksi jo antiikin kreikassa syntyi sanonta: Joistakin ihmisistä tulee humalassa vain hilpeitä, joistakin juroja, joistakin riidanhaluisia ja joistakin paljastuu se homous.

Ei halaaminen tarkoita sitä että on homo. Monet uskaltavat kavereitaankin vasta kännissä halailla, ja se ei todellakaan ole homouden merkki, vaan heillä saattaa olla humalassakin vaikeuksia ilmaista ystävilleen että välittää heistä, ja halaaminen on helpompi osoitus tunteista. Jos ei todella tykkää halata muita niin sitten pitäisi edes pystyä sanomaan ystävilleen että rakastaa heitä ja arvostaa ystävyyttä.

Pitäisikin varmaan laittaa liikkeelle joku "halaa kaveria" kampanja jotta saataisiin tällaiseen ummehtuneeseen ilmapiiriin muutosta. Varmasit itsemurhat ja masentuneisuuskin vähenisitvät jos saataisiin lisää läheisyyttä ihmisten elämiin. On vaikea ottaa kantaa, kun et kertonut tarkemmin mitä tapahtui Vain homot tekee 2. Oliko marja edes käynyt? Se varmasti tykkää painaa sua kakkoseen. Takaapäin polkiessa kuvittelee tilallesi karvaisen homoperseen. Kyllä mäkin joskus humalas vitsillä jotakin kaveria kiusaan homoläpillä mut ihan täysi hetero olen.

Kyllähän sen varmaan huomaa jos tunteet on pelis. Miksi vitussa homot haluaa et ne pääsis naimisiin??? Vittu tää maapallo on menny ihan sekasin. Saatanan holhous yhteyskunta perkele. Tjaa, mitä siitä avioliitosta nyt sitten homo hyötyy. Vaikkapa sen, että voi sitten julkisesti juhlistaa sitä toivottavasti elämän mittaista omistautumista puolisolleen sellaisin käsittein, että mummokin sen ymmärtää - tajuaa, että kyse on ihan samasta asiasta kuin heterojen avioliitossa.

Jos Suomessa yritettäisiin muuttaa tummaihoisten avioliitot "rekisteröidyksi parisuhteeksi", pidettäisiin tätä perustuslain vastaisena. Kun kyse on homoista, niin vastaavaa syrjintää pidetään "perinteen" oikeuttamana ja ihmetellään kun homot eivät tästä tykkää. Mahdat olla huono pano, jos ukkos mieluummin toista ukkoo hiplaa Oliko se toinen mies naisellisempi kuin sinä? Olisko peiliin katsomisen aika välillä? Ei kuullosta enää kaappihomolta vaan täys Liberace. Niin voihan miehesi olla bi tai homokin.

Mutta onhan tuossa oleellista sekin etta miten hyvin teilla on mennyt, koska jos missaan ei muuten ole vikaa, niin ei sita ainakaan tuollaisen takia kannata aiheetta ruveta kehittamaan. Teoriassahan jossain tuollaisessa tapauksessa voi olla kuyse ihan huumoristakin, kaikkea ei aina tehda vakavissaan. Sitten se on huonompi homma, jos miehesi haluaisi mieluummin olla toisen miehen kanssa.

On myos ymmarrettavaa, ettei olosi tilanteeseen liittyen valttamatta ole kovinkaan mukava. Toivottavasti huomaat näistä viesteistä, että miehiä on monenlaisia ja kiitos siitä. Miehet, jotka täällä kirjoittelevat, etteivät ikinä koskettele toisia miehiä, ovat tyypillisiä juntti-suomalaisia.

Ei puhuta eikä pussata ja haukutaan herkempiä miehiä homoiksi heti. Et kertonut mitä siinä oikeasti tapahtui, niin vaikea siitä on sanoa mitään. Miten kännissä miehesi oli? Minkä ikäinen miehesi on? Voihan se olla et joku keski-iän kriisi pukkaa päälle ja hän haluaisi kokeilla jotain mitä ei ole vielä kokeillut? Itse sanoisin ettei kyseessä kyllä ollut homon lähentely, koska jos he ovat hyviä ystäviä, niin kännissäkään ei mennä pilaamaan ystävyyttä tuolla tavalla.

Jos miehesi olisi BI tai HOMO, hän varmaan hakisi sitä huomiota muualta esim netin kautta, niin kuin joku täällä jo kirjoitti , ei vaimon ja ystävien nähden.

Toivon puolestasi että miehesi vain oli todella iloinen ystävänsä seurasta eikä sen enempää miettinyt miten kosketti häntä. Välimeren maissa, joissa tiedämme kaikkien miesten olevan viimeisen päälle machoja ja siksi niiiiin iiiihaaaania on hyvin tavallista että miehet halailevat ja silittelevät toisiaan. Osa porukoista on myös muslimeja! Väitämmekö me Suomi-neidot että he ovat homoja? Jos selvinpäin tekee samaa niin sitten aihetta huoleen. Ei siinä sen ihmeempää. Itse homona tiedän tämän omasta kokemuksesta, koska olen ollut sängyssä usean ukkomiehenkin kanssa.

Ei kannata tehdä numeroa. Tässä olen ihan mielenkiinnolla lukenut näitä viestejä. Voisin varmuudella kuvitella, että nuo "tosimiesten hintittelyt" on kirjottanut keski- ja pohjois-suomessa asuvat maalaisjuntit ja suvaitsevaisemmat kommentit on tullut pääkaupunkiseudulta.

Korjatkoon jos olen väärässä. Eli uskoisin, että, mikäli asut perheesi kanssa pks: Hintit, lesbot ja bi-seksuaalit, poistukaa välittömästi Suomesta ja menkää Ruotsiin ja vikää taudit mennessänne.

Siellä saatte laulaa omaa kansallislauluanne. Ja muistakaa viedä taudit mukananne. Minä olisin enemmän huolissani siitä, että mieheni lähentelisi toista ihmistä sukupuoleen katsomatta ilman lupaa ja saisi tämän toisen asiasta kiusaantumaan. Se mikä nyt on kenenkin seksuaalinen suuntautuminen ap. Toisen ihminen lähentely "seksuaalisesti latautuneessa"hengessä" ilman tämän suostumusta on väärin.

Ei heterotkaan toisiaan lähentele "seksuaalisella tavalla" ilman sen toisen osapuolen suostumusta, eikä niin tee homot sen enempää. Taitaapa olla trolli tämä avaus: D Niin ja minä olen sitten varman sukurutsari ja lesbo, kun joskus ajattelematta pussasin omaa äitiäni suulle rautatieasemalla. Se vain tuli jotenkin tottumuksesta, kun olin tottunut asemalla toista junaan saattaessani pussaamaan oli muinoin kaukosuhde ja menin hämilleni itsekin.

Se vain jotenkin siinä halauksen yhteydessä lipsahti ikään kuin tpttumuksesta ja tajusin vasta tekoni jälkeen, että hupsis se oli äiti kuka muiskun sai: D luojan kiitos en kielaria vääntänyt.

Eihän voi tietää että onko homo jos ei kokeile? Ei kai sitä sitten voi tietää ja vanha linnakundien, meri- ja sotamiesten ynnä tukkijätkien sananparsihan sanoo, että " ei kerta homoa tee. Mitä hemmetin väliä sillä on? Pahempia naiset ovat lipitellessään toistensa häppäreitä, joten piilolesboista voisi mieluummin mainita. Minä en usko että miehesi on homo. Hyvät ystävät voivat halata ilman sen kummempaa. Se on toverillista toimintaa. Jos annat miehellesi tarpeeksi seksiä, niin tuskin hän toisiin sotkeutuu, miehiin varsinkaan.

Sullahan on nyt sitte mahollisuus saaja kahta miestä kerralla. Toinen panis alta ja toinen päältä ja kyllä siinä sitte nautintua riittäis jokaiselle. No minusta siinä ei oo vikaa jos mies lähentelee toista miestä. Eikä se kerro mitään siitä onko mies homo tai bi tai voisko edes kuvitella panevansa toista miestä.

Tunnen useita miehiä jokka voi kosketella ja halailla ja joskus jopa tehä hupimielesä kielarinki, mutta en usko että he ikinä haluaisivat harrastaa seksiä toisen miehen kanssa. Jotku taas haluaa mutta ei uskalla edes hihkasta asiasta.

No sitte voi omilla aivoilla miettiä kuin kännisä mies oli sen tehdessään ja miten hän lähenteli. Jos hän keimaili ja välillä hipaisi jalkovälistä ja läpsi perseelle tai muuta vastaavaa niin ehkä hän voikin olla hiukan miehiin päin. Mutta jos hän humalassa roikku toisen miehen kaulasa ja anto pusuja poskelle ja silitteli päälaelta niin se on minusta aika normaalia humalaisen heteromiehen käytöstä.

Toisaalta mies tietää mikä hyvälle tuntuu kuten myös nainen tietää mistä nainen nauttii. Seksi on seksiä ja parisuhteessa se on rakastelua rakkaan ja luotettavan puolison kanssa.

Ota joskus miehesi huomioon niin ehkä ei kaipaa niin vierasta suuta Jos se nyt humalassa oli niin eihän lähentelyt sitten vielä mitään tarkoita. Ei mua ainakaan järkyttäisi, jos mieheni olisi vähän? Kun miehesi kai sinua rakastaa, niin ei se rakkaus siihen pääty, että mieskin EHKÄ kiinnostaisi joskus. Olen seurustellutkin aikanani miehen kanssa, joka joskus humalassa pussasi mieskaveriaan.

Silti oli vallan naisten kanssa, muidenkin kuin mun, ja siihen suhde loppuikin. Ite haluaisin joskus jonkun verran ottaneena pussata naista, mutta ei oo sopivaa tilaisuutta tullut, oon kai hiukan bi. Silti haluan seksiä innolla miehen kanssa. Niin ja henkinenkin rakkauteni kohdistuu miehiin. Että kysyit jotain humalaiselta mieheltä, kun menitte nukkumaan. Ja odotitko oikein vastaustakin??! Siis mitä väliä jos elämänkumppani haluaa välillä sekstailla samaa sukupuolta olevan kanssa?

Ei se avioliitto tai parisuhde tarkoita mitään vankilaa tai sitä ettei välillä voi kokea jotakin muuta elämässä. Tietysti on käytettävä kondomia mahdollisien sukupuolitautien varalta. Tiedän useita ukkomiehiä, jotka ovat käyttäneet erään homoprostituoidun palveluksia. Kyseinen homoprostu kertoi tarkkaan näistä asiakkaistaan ja vieläpä nimien kera. Olin aika yllättynyt joistakin "julkisuudenhenkilöistä" joita kaveri oli hoidellut. Eli pointtini on, meillä on kaikilla vain tämä yksi elämä, joten nauttikaamme siitä ja annetaan kanssaihmisille myös oikeus nauttia erotiikasta sen eri ilmenemismuodoissaan.

Itseasiassa kyseinen nainen oli erittäin kaunis ja antoi hyvät nautinnot kielellään. Muuten olen miesten suurkuluttaja ja tykkään varsinkin siitä, kun kolme miestä antaa minulle kyytejä ja minä olen huomion ja nautinnon keskipiste. Kyl aloittajanaisen pitäis arvata että ne miehet haluaa kahdella kyrväl sua panna. Noilla lähtötiedoilla arvioisin että kyseessä on dementian aiheuttama persoonallisuuden muutos.

Eikä miehesi puhu asiasta mitään? Onko se niin vaikea hänelle? Seksuaalisuus voi olla rikki monella tavalla. Tosin nykyään yritetään väittää, että heterous ei ole ainoa oikea malli. Voi olla, että miehesi on järkyttynyt tästä, tai sitten hän ei ole ollenkaan kohdannut tätä asiaa itsessään eikä miettinyt, mistä on kyse. Miesten välinen ystävyys ja läheisyys ei pitäisi olla erotisoitunutta, vaan sellaista ystävyyttä mitä naistenkin välillä voi olla.

Pienet lapset sukupuolesta riippumatta tarvitsevat läheisyyttä ja silittämistä, he elävät siitä. Suomalaisessa kulttuurissa tuntuu olevan, että vain urheiluun liittyen tai kännissä mies voi ottaa kaveria kaulasta ja ilmaista välittämistä, tunnetta ei eroottista!

Homoseksuaalisuus on moniulotteinen asia. Itse kristittynä ajattelen, että täysin tervettä seksuaalisuutta ei ole kenelläkään. Seksuaalisuutta on aina rajoitettava, se on palvelija eikä herra.

Ihmisen itsekkyys ohjaa valintoja helposti väärään suuntaan. Terve ja tasapainoinen persoonallisuus, joka on saanut osakseen rakkautta, osaa myös rakastaa tasapainoisesti.

Ajattelen, että homoseksuaalisuuskin on kaipuu todelliseen oikeaan rakkauteen. Ihminen tarvii kehittyäkseen molempien sukupuolten osoittamaa rakkautta ei eroottista , hyväksyntää pienestä pitäen. Itse miehenä en enää halaa tuntemattomia miehiä, en halua olla osallinen toisen seksuaalisiin kokemuksiin. Vaikka se ei minulle sellaista merkitse. Sinun olisi hyvä pyrkiä miehesi kanssa keskusteluyhteyteen teidän kahden suhteeseen liittyen.

Älä ollenkaan puhu tästä asiasta, vaan kysele mitä hän ajattelee suhteestanne, mitä ajatuksia tai toiveita hänellä on sinun suhteen. Kysy, miten hän kokee oman elämänsä, toiveidensa toteutumisen jne.

2. toukokuu porvoo gmail fi kirjaudu sisään amatööri porno suomi aasialaisia naisia sex treffit ilmaiset seksivideot deittipalsta porvoo baarit iskuri kokemuksia erotiikkaliike mistä seksiseuraa chat net seksiteffit autonäyttelyt silmälasit naisella reyes ja alex arcanjo homoseksuaalinen s All models were 18 years of . tammikuu nukkuva te dong Homoseksuaalinen hieroja tarraimet a te mulkku Lihaksikas armeija ystävät ottaa anaali Heidi siilinjärvi nanna rintojen suurennus pillerit rintojen väliin iskuri. Suomi raahe tiia vehniä minna pillun kuvia. suomi24 treffi iskuri kamppi keilahalli walters porvoo horoskooppi tatuoinnin .. suomalaisia nakukuvia lypsäminen panotreffit hieronta kouvola eroottiset novelli suomi . ciom net user seksiseuraa parille suomi pornokuvat pillu lävistys taustakuva siskon pillun tulehdus homoseksuaalisuus sairaus nuorta tyttöä naidaan.

KALU.ORG EROOTTINEN HIERONTA JYVÄSKYLÄ HOMOSEKSUAALISEEN

Iskuri.nrt homoseksuaaliseen nakukuvat suomi

Yksi monista syistä rakastaa Suomea. Terve ja tasapainoinen persoonallisuus, joka on saanut osakseen rakkautta, osaa myös rakastaa tasapainoisesti. Naiset on valineet olla miehekkäitä niin mitä me voidaan muka tehdä? No sitte voi omilla aivoilla miettiä kuin kännisä mies oli sen tehdessään ja miten hän lähenteli. Ja siellä on yleistä myöskin miehillä halailla paljon humalassa nähdessään toisiaan.