Blog

sex turku mistä maksullista homoseksuaaliseen naista

Jessus että on vaikeaa. Nimen päättämis ongelma Minä en hirveemmin ole tätä asiaa miettinyt elämän aikana, mutta nyt kun se pitäs tässä pikku hiljaa keksiä, niin listasin nimiä mitkä kuulostaisi kivalta ja siitä aloin poistamaan vähemmän kivoja ja nyt listassa on edelleenkin 21 nimeä.

Transmummo Hei olen jo 68v ja aikoja sitten aloin kiinostua naisten vaatteista mutta sitten avioliittojen takia siitä tuli salainen harrastus nyt eronneena pikku hiljaa voi ostella asuja jne opetella ehkä meikkaamaankin vaikka olen ns miehekäs ois kiva tavata muitakin samanlaisia mummoja asun pks tiedän että on kahvi-iltoja mutta kynnys on vielä mennä sinne aika korkea. Transsukupuolisten sukusolujen talteenotto Transsukupuolisten ihmisoikeustilanne paranee hitaasti. Ei tuossa ole mitään yleistämistä.

Lopuista löytyy ainakin yksi, joka haluaisi trans. Ei kai hän enempää haluakaan? Olen Turussa asuva kiva transumies, liikun ulkonakin naisena ja näytän kuulemma ihan söpöltä Tässä ketjussa on kyse transmiehestä, ei transvestiittimiehestä. Ihan vaan kysyn 6. Oletko tosiaan niin epätoivoinen, että tarjoudut heti ja vapaaehtoisesti seksiseuraksi kun joku satunnainen nimimerkki sitä netissä pyytää?

Yleensä ensin tutustutaan edes jollain tasolla ja sitten vasta suditaan Luulisin että seksiseuraa löytäisi helpoiten baarista. Tai no yritän elää kaikkien kategorioiden ulkopuolella Idealistina voisin vastata ap: Mnä ainakin olisin otettu jos iskijänä olisi trans,shemale tai bi. Olen heteron näkoinen ja ulkonäköni kunnossa. Etsin epätoivoisesti shemalea mutta kaikki mitä hakureissa löytyy niin tuntuu olevan maksullisia.

Ongelma onkin siinä, että etsit nimenomaan trans. Sen sijaan sinulle ja kaikille muille transihmistä nimenomaisesti hakevalle vastaus on ei, ei ja vielä kerran ei!

Etsimällä shemalea, et löydä tällaisia ihmisiä maksutta. Shemale tarkoittaa seksityöläistä tai pornonäyttelijää. Suosittelen ottamaan asioista vähän enemmän selvää ja etsimään sitten uudestaan. Tai menet sinne ulkomaille. En pyöri piireissä ja voi olla että joillekin voi olla myös hankalaa hyväksyä, ettei määrittele itseä joko-tai-ihmiseksi.

Olen transihminen, vähän sitä sun tätä, naisen kroppa mutta kaikkea muutakin. Joskus käyny flaksi niinä harvoina kertoina jos on eksynyt homobaariin.

Eli yhden kerran Nainen lähestynyt mutta kun ei sinänsä ole lesbo, joten voi olla pettymys sellaisille naisille, jotka odottavat minunkin olevan vain poikamainen nainen, mitä en tunne olevan. Homopojatkin katsoneet sillä silmällä mutta heistä en kiinnostukaan. Hankalaa tuollaiset asiat mutta silti tykkäisin olla cis-naisten kanssa, jotka voivat olla lesboja, bissejä tai hetskuja. Ehkä itse eksyn taas jonnekin, jos vaikka dtm avaa uudet ovensa Mitä enemmän jahkaa noita asioita, sitä enemmän mieli tekee niistä monimutkaisia, joten ehkä vaan menee tilanteen, toisen ihmisen ja oman fiiliksen mukaan.

Jos ei toinen tykkää niin seuraava pulla uunista ulos. Toisin sanoen et hyväksy trans. Ylipäätään kannattaisi katsoa peiliin ja miettiä, mitkä ne omat vaatimukset ovat toisia ihmisiä kohtaan ja vasta sitten ruveta valittamaan jos vaatimuksia ei ole.

Hyväksyn heidät niinkuin muutkin mutta mieleni viehättyy enempi tietynlaisista cis-naisista. Jokaisella kun on ne omat vaatimuksensa joka tapauksessa mutta en valita asiasta tai valittanut tossakaan vaikka voisi tekstin perusteella luulla.

Tekisin asialle oikeasti jotain jos se alkaisi vaivata. Mietiskelin vain asiaa omaltakin kohdalta ja antaa kuvan aloittajalle, että muitakin mietiskelijöitä asiaan liittyen on. Kun välillä luulee olevansa yhtä kuin mieli, mikä taas yrittää antaa harhakuvan ihmishenkilöstä ego , niin ego tahtoo välillä kertoa itsestään jotain muillekin. Te ette ymmärrä asemaanne b-luokan miehinä.

Te voitte saada vain b-luokan naisia, mutta silti te aina haluatte vain a-luokan naisia. Yksi keino olisi hankkia vaimo bingobangomaasta. Se varmasti vaatii paljon rahaa ja vieläkin enemmän selvittelyjä viranomaisten kanssa ja syykin on selvä heti sen jälkeen kun vaimo saa oleskeluluvan.

Sellaisia ne naiset ovat. B-luokan naiset, joihin itse kuulun taas yleensä siirtyvät "postseksuaaliseen aikaan", niin kuin Walter de Camp sitä nimittää. Toinen vaihtoehto on ruveta perseitä nipisteleviksi ällötädeiksi. Puhutaan paljon puumista, mutta "puuma" tarkoittaa vuotiasta tai vähän vanhempaa naista. Minun ikäiseni sitten ovat niitä ällötätejä. Luulin, että olet sama henkilö kuin aloittaja. Tarjosin itseäni myös hänelle, huonolla menestyksellä. Itse asiassa kun cis-ihmiset tietävät varsin hyvin, että transsukupuolinen nainen on kumppanina vaihtoehto lähinnä lampaalle tai koiralle he kyllä ihmettelevät seksualisoituina miksi kukaan tähän prosessiin lähtee.

Täällä kirjoitteleville transfaneille taas olen postseksuaalinen vaikka sen takia, että sänkyyn jäänyt villanöyhtä häiritsee unen saamista. Tilanne on niin paha, että ällötädit ja ehkä puumatkin alentuvat tekemään ilmaiseksi niitä juttuja joilla minä tein rahaa prona kymmenen vuotta ja rapiat sitten. Tankotanssikursseille on tunkua, nykynainen ottaa vastaan anaalia ja sostuu jopa rimmailuun. Kaikista näistä kuvitellaan olevan apu kilpailuun kesäisten kanssa.

Koska nämä naiset ovat b-luokan miehille pelkkä haave vain, naisia mystifioidaan. Ryhdytään ajamaan kuvitteellisten naisten kuvitteellisia etuja esimerkiksi uhoamalla Kaisaniemen puistossa kuvitteellisesti olevien raiskaajasomalien turpaan vetämisellä ja muulla rasismilla.

Tämä on sijaistoimintaa panemiselle. Kun päässä on kuitenkin sama parisuhdekypsyys kuin teinillä, nämä eivät voi kuvitellakaan tyytyvänsä vähempään kuin a-luokan naiseen. Se on kuin Neitsyt Maria, pyhä, koskematon ja etäinen. KolmoisS oli jo mun unissakin, vaikka en ole edes kauaa palstaa lukenut. Tulee sellanen Vapaus marssii barrikadeille rinnat paljaina ja lippu liehuen -fiilis: Vaikka en ole koko ihmistä koskaan nähnytkään Jos olisit minut nähnyt, niin uni ei olisi ollut eroottissävyinen, joten ihan hyvä niin.

Et sä tiedä minun mausta, enkä minä sinun ;D Mä oon vähän kumma, niin että eipä se näkeminen välttämättä vaikuttas negatiivisesti ; Hyvää yötä, beibi: Monimutkaisia tuntuvat olevan transihmisten identiteetit. Mutta ihannekumppaniisi, minun mielestäni transihmisen ei kannata hakea kumppania ainakaan heterosta.

En tiedä onko lesbokaan hyvä, tai homo. Kaikki kolme ryhmää ovat jotenkin fakkiutuneet traditionaalisiin sukupuoliikäsityksiin. Eli todennäköisimmin bi tai panseksuaalipuolelta tärppää varmimmin: En siis ole itse trans. Kuten varmasti suurin osa ihmisistä, jotka kiinnostuvat myös transihmisistäkin niiden " perinteisten sukupuolten" lisäksi. On toki kaikenmaailman liberaaleja, kokeilunhaluisia yksilöitä, toki jos sinulla esimerkiksi penis ja haluat penetroida sillä naista, niin se voi olla kai heteronaisesta ok, mutta on suhteessa muutakin kuin seksi.

Esimerkiksi heteronaisesta voi olla jotenkin ongelmallista, jos ei pysty luokittelemaan kumppaniaan täysin mieheksi joka suhteessa.

Kyllä, on todella cisseksististä ja transfoobista puhua "tietynlaisista cis-naisista" ja "luomunaisista". Voit aivan hyvin joskus törmätä naiseen, jonka katsot olevan "cis" ja sitten muutaman vuoden päästä se nainen kertoo sinulle olleensa prosessissa ja hän muuttuu mielessäsi yhtäkkiä joksikin "transihmiseksi" tai "transnaiseksi".

Umpimielisyytesi on siis sitä, että yleistät tietyt ihmisryhmät näyttämään aina tietynlaiselta, olemaan aina tietynlaisia, jota kautta pystyt muka automaattisesti lajittelemaan heidät. Asia kun on niin, että se ei mene noin ja tuollaisen ajatteleminen on nimenomaan sitä mitä eri ihmisryhmien yhteyksissä kutsutaan eri nimillä, esimerkiksi rasismi, seksismi, cisseksismi, transfobia, homofobia, lesbofobia, ja niin edelleen.

Sinä et siis kuvaa preferenssiä, vaan transfobista ja cissksististä maailmankuvaasi. Preferenssiesi kuvaaminen olisi sitä, että kuvailisit vain minkä näköisistä ihmisistä pidät, etkä väittäisi että sen ja sen näköisiä ihmisiä esiintyy vain siinä ja siinä sukupuolessa. Tämä pitäisi jollain ihmeen moukarilla takoa niin uskomattoman monien ihmisten päähän. Ihan käsittämätöntä cisseksismiä tässäkin keskustelussa taas esillä On olemassa prosessin käyneitä ihmisiä, jotka eivät näe ja koe itseään minään "transihmisenä" myös sellaisia jotka eivä ole käyneet esimerkiksi alapääleikkauksessa , vaan pelkkinä naisina tai miehinä.

On jälleen kerran cisseksismiä jos joku bi- tai panseksuaali tulee tömistelemään posliinikauppaan norsun tavoin ja sanoo että vähänkö sinä olet ihku ja haluttava kun olet tuollainen transihminen. Hirveän moni, siis toistan että TODELLA MONI ihkupihku muodikas panseksuaali ei ymmärrä sitä että panseksuaalisuus tarkoittaa seksuaalisuutta jossa nimenomaan käsitellään ihmisten sukupuolia sellaisena kuin ne ihmiset itse sen sukupuolensa kokevat ja että tämä panseksuaalinen ihminen pystyy suhteilemaan kenen tahansa kanssa riippumatta tuon ihmisen sukupuolikokemuksesta.

Jos siis sanotaan nyt vaikka panseksuaali itsensä naiseksi kokeva nainen jolla on vagina seurustelee vaikka prosessoituneen itsensä naiseksi kokevan naisen kanssa jolla on penis joka ei kuitenkaan koe itseään transihmiseksi, niin kyse on kahden naisen välisestä suhteesta, ei jostain ihkusta panseksuaalisesta suvaitsevaisesta sateenkaarisuhteesta naisen ja "transihmisen" välillä.

Minä ainakin olen yleensä todella hel Tämän takia monet prosessin käyneet minäkin pyrkivät sen verran tutkan alle meneviksi, ettei tarvitse kuunnella tuota omaa sukupuolikokemusta vähättelevää seksuaalisuusskeidaa. Siksi itse asiassa monet prosessin käyneet miehistä tykkäävät naiset nimenomaan kokevat myös että heteromies on paljon parempi ja varmempi vaihtoehto kuin bi- ja panseksuaaliset miehet.

Nainen on ikään kuin arvoesine. Transsukupuolinen nainen on katinkultaa tai lasihelmi, mikä mitätöi naisen esinearvon. Transsukupuolinen mies on hyvin oppinut sen saman arvomaailman, mitä täällä olevat transfanit edustavat.

Voisi vähän miettiä, kannattaako niitä kaikkia miessukupuolen älyttömyyksiä toistaa. Ylipäätään ihmisten pitäisi suhtautua muihin niin, ettei anna omien ennakkokäsitysten lyödä jotain leimaa ennenkuin toista edes tuntee. Ihan samalla tavalla loukkaavaksi tuon leimaamisen kokee "junttihetero" kuin transsukupuolinen. Ei kukaan vakavasti otettava MtF hae statusta heteromiehestä eikä heteroseksistä.

Miehillä on villaa kynsien alla. Jos pistäisin koiran kaulapantaan "suihinotto 20 euroa", niin sillä olisi pian enemmän rahaa kuin minulla. Miesten huomio on täysin nollan arvoista, sen tietää jokainen nainen, trans tai cis, jos on yli Se on lopullinen ja täydellinen läpimeno monelle mtf naiselle, että saa miehen ja kykenee panemaan sen kanssa. Ja siitä saa kyllä kuulla ja lukea!! Itse pidätte naista pelkkänä b-luokan tavarana, joka kelpaa kyllä, jos miestä ei saa, mutta ei muuten.

Kyllä oon siitä mieleni niin monesti pahottanu. Sanon sulle vakavasti, jotta GrowUp ja sitä ennen WakeUp ;.

Tätä se on, kun on kasvanut tämä uusi sekundasukupolvi, jonka ei ole ikinä tarvinnut kadulla huorata niin että olisi oppinut halveksimaan miehiä ja niiden panoseuraa. Ehkä siinä vaiheessa, jos miehen ex on ollut joku malli ja sitten dumppaa sen transsukupuolisen naisen vuoksi on aihetta ylpeilylle, mutta jos ne eivät edes tiedä, keiden kanssa se mies on aiemmin ollut?

Minäpä tiedän, kyllä ne huoralle kertoivat auliisti. Miehet panevat kaikkea, missä roikkuu hintalappu. Minä varmaan tikahtuisin nauruun, jos jotkut trans. Koska minä itse olen nainen tiedän kyllä kuinka kieroillaan ja vehkeillään ja tiedän, että nainen jo ensisuudelmasta lähtien rupeaa miettimään suhteen lopettamista! Miehelle nainen taas on pelkkä siementankki, josta rehvastellaan kavereille, mieluiten liioitellen.

Penetraatio tuntuu joskus siltä, että jurskauttaisi poran hampaan hermoon ja suihinotto siltä kuin märkä tiskirätti tungettaisiin kurkkuun. Ehkä jossain bingobongomaassa, mutta ei Suomessa. Niin tietenkin, paitsi että teit nyt amatöörivirheen ja määrittelit sen "junttiheteron" junttiheteroksi tuossa lausemuodossasi.

Se mitä sinun olisi pitänyt sanoa oli että jos määrittelee jonkun junttiheteroksi vaikka pelkän ulkomuodon perusteella. Junttiheteroudessa ja sukupuoliongelmissa tai vaikka omassa seksuaalisuudessa kun on se ero, että junttiheterous tarkoittaa asennetta jolla tuomitaan ja määritellään muita miten huvittaa. Ihmisen oma sukupuolikokemus taas tarkoittaa sitä, että on kokemus itsestä, eikä määritellä ja arvostella muita.

Murhaaja on murhaaja siksi koska on murhannut toisen ihmisen. Junttihetero on junttihetero, koska on ilmaissut asioita siten että on ansainnut tulla nimitetyksi. Junttiheterous ei ole identiteetti. Nykyään tietenkin politiikassa ja mediassa on paljon pellejä jotka valittavat siitä, ettei heitä suvaita kun he tuomitsevat ja nimittelevät ihmisiä ja ihmisryhmiä.

Sitä esiintyy populismissa erityisen paljon. Minä vähän luulen, että miesten kanssa ollaan sen takia että seksuaalinen preferenssi sattuu olemaan miehiin päin. Se ei tarkoita että pidetään naisia b-luokan tavarana. Tuollaista kuvaamaasi menoa esiintyy vain ihmisissä ja ryhmissä, joilla ei ole omanarvontuntoa. Tietenkin voihan joku tehdä tuollaista "läpimenoleikkiä" ihan huvikseen, mutta jos sen ottaa vakavasti niinkuin olen nähnyt tiittijutuissa ulkomaisilla foorumeilla joskus otettavan, vaikkei he tietenkään voi "läpimenevästi" harrastaa seksiä , niin sitten on kieltämättä pullat todella huonosti uunissa.

Prosessoituvien osalla siinä yhdistyy itsetunto- ja omanarvontunto-ongelmat, puheen tai pinnallisen sosialisoimisen tasolla tiiteillä taas eräällä tavalla seksismi. Kaiken kaikkiaan en ymmärrä mistä vedit tuon jutun. En minä tunne täällä Suomessa ketään joka tuollaista ajattelee. Sen sijaan tunnen naisia jotka varmasti harrastavat satunnaista seksiä miesten kanssa koska sattuvat tykkäämään siitä.

Jos jonkun juttu ärsyttää, ei siihen tarvitse vastata omalla provolla. Tietenkin jos sinulle on sanottu, että kanssasi on oltu vain koska ei miestä saada, niin sehän on ihan hanurista ja sanoja on silloin aikamoinen taliaivo enkä suosittele pitämään yhteyksiä sellaisiin urpoihin.

Ja mikä ihmeen mtf-nainen? Tätä ainaista cisseksististä skeidaa. Tuli kyllä jälkeenpäin itsellekin sitten tuo sama mielikuva kuin sulle tuosta sanamuodosta. Ymmärrettävää miten jotkut voi ottaa kyseiset asiat negatiivisesti tai tuntea ehkä ärsytystäkin. Mutta mainitsemasi sekstistiset ja fobiset seikat eivät kuulu minun maailmaani, koska en ota niitä sillä tavalla. Minun pitää tuntea toinen kauttaaltaan, jotta voin mennä sen syvemmälle tunteidenkin osalta.

Joten siinä vaiheessa jos nainen valehtelee omasta elämästään, että kertoo vasta myöhemmin olleensa joskus ns. Silloin ei tule ensimmäisenä mieleen transihminen, vaan valhe. Näin herkkänä ihmisenä luottamus kun on tärkeä ja on ehdoton.

Siitäkin jotkut voivat kinastella onko tarpeen kertoa menneisyyttään jne.. En tiedä mistä päätelmäsi on kirjoitukseni perusteella, että sulloisin tietyt ihmiset tiettyihin laatikkoihin ja yhtäkkinen cisseksismi jne.

Mutta ehkä tietyistä kirjoituksista saa mielen luomana jotain mitä ei itse kirjoittaja alunperin tarkoittanut. Jos kirjoitetaan tiettyjä sanoja ja määritelmien nimiä, ja niihin liitetään omat tykästymiset en voi sille mitään jos joku ottaa ne jollain toisella tavalla, vaikkei ne asiat haittaa omalla kohdallani.

Tietysti jos oikein syvälle mennään, sukupuolia, määritteitä, seksuaalisia suuntautumisia jne jne jne. Sana "umpimielinen" on hassu, koska kaikki olemme semmoisia. Maapallolla on vain yhden-kahden käden laskettavissa, jotka oikeasti tuntevat Itsensä, isolla Iillä, eivätkä sovi umpimielisyyteen. Minäkään en siis voi selitellä sen tarkemmin mikä olen, koska vaikka tiedän etten kuitenkaan ole se mikä ehkä luulenkin olevani määrittelyjen kohdalla, en kuitenkaan tiedosta sitä.

Siksi jopa mainitsin sanan transihminen omalla kohdallani vaikka en tunne senkään sanan täysin kuuluvan minuun. Toistan ehkä tätä mutta käsitteet ja sanat, jos niitä käyttää jonkun mielestä väärin, eivät ole oma huoleni, koska käsitän ne toistaiseksi siten, miten ne käsitän tällä hetkellä mielessäni, vaikka ne käsitykset välillä muuttuukin.

Ottaen tietysti toiset huomioon, enkä raiskaa niitä sanoja enempää kuin on tarpeen. He ovat määritelleet myös itsensä cis-naisiksi ja syntyneet siten, että kasvuiällä heille on kehittynyt kehonsa luontaisien ominaisuuksien johdosta sellaiset, mitä kutsutaan rinnoiksi ja naisen sukupuolielimiksi.

Ilmaisevat itseään feminiinisesti ja heistä huokunut feminiinistä energiaa. Mutta niin, eihän sekään kerro oikein mitään jos nussitaan nyt verbaalisesti. Sukupuoli on häilyvä käsite niinkuin muutkin, koska sekin on suhteellista ja monimuotoista erilaisine kokemuksineen, jokaisen kohdalla.

Omat käsitykset ihmisistä ovat omia ja siinä ei käsittääkseni ole mitään sen oudompaa kuin tavallisesti, eikä myöskään sekstististä tai fobista kuin vain niiden mielestä joilla se pyörii päässä. Tapailemani naiset ovat määritelleet ja kokeneet itsensä cis-naisiksi tietyistä syistä ja ovat olleet omanlaisensa mixauksensa.

Siksi jostain syystä tunnen että, rakastuisin jne edelleen sellaisiin tietynlaisiin naisiin mihin on tuntenut ja tuntee edelleen vetoa. Mikään ei ole mahdotonta enkä kertonutkaan että olisi tietyt vaatimukset. Vain mitkä tunteet ollut. Se jättää jotkut asiat avoimeksi En tiedä saako tosta selittelystä mitään selvää mutta onhan näitä aina mukava ihmetellä ja selitellä.

Valhe ja valhe Entä jos valheen motiivi on se, että olit niin tärkeä, ettei toinen pystynyt ottamaan sitä riskiä, että menettää sinut?

Naiset on kauheeta, miehet on hirveetä. On sitten varmaan jokin spesiaali, parempi huippuporukka Aloittaja hakee fyysistä seuraa tai jopa suhdetta kaikenlaisista naisista.

Ei sillä pitäis olla merkitystä mitä jalkovälistä löytyy, mua kiinnostaa vain ja ainoastaan pidänkö toista henkilöä ulkoisesti ja sisäisesti viehättävänä. Ongelma vaan on siinä, miten lähestyt muita ihmisiä esim. Mulle on ihan ok, vaikka harrastaisin seksiä henkilön kanssa joka on vaikka aina halunnut kokeilla miestä jolla on pimppi.

Kyllä mäkin siitä toimituksesta jotain saan. Kuka loukkaantuu sissittelystä, paitsi Kolmois-Sis? Other people, do the gender math.

Let me rephrase that. If you look for one, you'll never find one. I think someone intelligent said that. You'll accidentally stumble into her, somehow. As long as you don't suck that much, it is inevitable. You may be introduced, or you might wind up in the same jail cell. Hold on to her. She will be your crutch in this cruel and disgusting world. Together the planet will be your toilet paper. You won't need anyone else, as now you're doing more than winning in your mind. You're winning in her mind, and that's so much more reassuring.

Have violent angry sex, or whatever makes both of you happy. You will be happy. You'll cut your penis off if she asks you to. But you will not care. And then when you need her most, she'll disappear. After the physical aspect is taken for granted, you will realize that your relationship is shit. It has no damn substance. Just two lost children in a big confusing world, grabbing at anything in the dark.

Now its time to do lots of acid and die. Pääasia on kuitenkin tässä: Hän on sinun kainalosauvasi tässä julmassa ja iljettävässä maailmassa. Koko planeetta on teidän vessapaperianne. Ja sen jälkeen voi kuolla pois. Ei se ole "samaa skeidaa". Ne keksivät sanan "trans" ensin, ne määrittelivät meikäläiset ulkopuolelle heikäläisten. Koska he ovat normi, niin heitä ei tarvitse kutsua millään nimellä. Heillä ei ole kasvoja.

Se on ihan sama kuin minun ei tarvitse sanoa olevani valkoihoinen Suomessa tai puhuvani suomea äidinkielenäni. He ovat normi, se pilari, jonka ympäri maailma pyörii.

On pyhä velvollisuus kyseenalaistaa se. Ruotsin mallia tutkineen Petra Östergrenin kotisivut http: Norjan hallituksen tekemä tutkimus Ruotsin seksinostolaista http: Jaana Kauppinen, Pro-tukipiste jaksa kuunnella ensin muutaman sekunnin mainokset http: Seib, Charrlotte Health, well-being and sexual violence among female sex workers: PhD thesis, Queensland University of Technology.

The Vancouver Sun No link between working in prostitution and post traumatic stress http: Jos asian sanoo lyhyesti: Naisen ja miehen alapää ei ole kaupatavaraa. Mutta ne ovat naisten ja miesten yksityinen asia, joka ei kuulu kenellekään muulle, ei edes hyvän näköiselle blokistille. Naisten ja miesten yläpään taas tulee pystyä elämään yhteisössä, tekemään sellaisen säännöt.

Nekään eivät ole kauppatavaraa, mutta niiden tulee toimia, ajatella ja ymmärtää. Jos tuo ajattelu toimii ns. Tähän siis tämä Laura, joka on nätti tyttö, ei pysty.

Hän elää siinä humpuukissa, johon Paasikiven ja Kekkosen lain jalkoihin polkemisen jälkeen ns. Tuo humpuukki ei tunnusta kansalaisoikeuksia. Se pitää valtaa yksityisen elämän kriminalisoinnilla, valvomalla kansalaisten käytöstä. Muuten nuo humpuukkimaakarit joutuisivat ottamaan "julkiset vastuunsa.

Perusuomuluisetkin ovat löytäneet naaman, joka ei näytä itseään tai katso peiliin, jos kansalaiset eivät hyväksy humpuukkia. Eli puoleella on Halosensa, tai Gutsy-Ninjansa. Mene vaikka lastentarhaan harjoittelijaksi ja testaa, kauanko homma pelaa, jos ei ole sääntöjä. Ne opitaan lapsesta saakka ne säännöt. Meillä on ollut Suomessa erilainen naisen asema ja seksuaalinen vapaus kuin Thaimaassa. Haluan säilyttää ne säännöt, jotka Suomessa on ollut. Minusta Thaimaan yhteiskunnassa ei ole mitään naisen kannalta, mitä tänne kaipaisin.

En myöskään kaipaa anglosaksisen maailman kapitalismia tänne. Tuo kommenttini ei vastusta sääntöjä, minkä tulisi olla selvä, jos luet sen. Kyse ei ole myöskään siitä, miten jossakin muussa kulttuurissa, vanhastaan autokraattisessa maassa naisen asema on kehittynyt. Kyse on siitä, ettei suun avaamista, silmien ja korvien käyttöä voi kieltää. Käden tuotteet voi myydä, kuten kirjoitukset. Yksilöä ei voi kieltää käyttämästä omia osiaan, kykyjään. Mutta yksilöitä voi kieltäöä pakottamasta toiselle tuon käytön muotoja.

Tai valheelliset solvaukset, joita käsi kirjoittaa, ovat rangaistavia. Nämä määritelyt tehdään päässä - yksilön oikeuksia kunnioittavien periaaatteiden mukaan.

Eli vastaavasti seksiin pakottaminen ja sillä hyödyntäminen ovat eri asia kuin vapaaasti harkittu seksi. Vapaa harkinta on itse asia. Yksilön oikeutta vapaaseen harkintaan ei saa kieltää. Se on vakava periaaterikos. Suomessa - tai Ruotsissa - ei näitä periaatteita tajuta, kun maissa ei ole Perustuslakioikeutta, joissa näitä asioita punnitaan. Meillä ja siellä "auktoriteetti" on tottunut "kieltämään" ilman pään käyttöä. Uhreilla ei niin väliksi. Meidän lainsäädäntömme on remontin tarpeessa.

Kunnon tuomiot ja rikollisten nimet ja naamat lehteen. En kuulu siihen "kukkahattuporukkaan", joka nimenomaan hyysää ja paapoo rikollisia. Tarvitsisimme myös Suomeen Sveitsin tavoin ulkomaalaisille rikollisille automaattikarkoituksen. En edes ole kuullut Halosen kumppaneineen ajavan prostituutiolle täyskieltoa. Jos näin on, niin eihän maailmassa ole kahta ihmistä, jotka eivät jossain asiassa olisi myös samaa mieltä. Olen ehkä ulkona lähestymistavastasi.

Suomesta olen ollut ulkona 30 vuotta, kun kirjoitukseni Etykin "oikeuskorin, -periaatteiden" Suomessa noudattamatta jättämisestä nosti vahvan NL-protestin. Siinä yhteydessä tuo periaatetason heikkous Suomessa tuli tosi selväksi. Suomi rikkoi Etykiään selvästi; sen sanominen oli "rikos" - NL: Pinnistelin kerran Ranskassa pari vuotta ymmärtääkseni ns.

Tai eroa "Rooman lakiperinteen" ja germaanisen, pohjoismaisen välillä. Ja ajattelen, että pohdinnan ja lain tulisi kunnioittaa periaatteiden logiikkaa. Tuo "seksin oston ja myynnin" kielto ei tee sitä. Se puuttu yksilön oikeuksiin.

Laki ja järjestystä tulisi siis luoda niitä kunnioittaen. Laki ja järjestys voivat olla ankaria; kyse ei ole ahdas- tai avoimielisyydestä. Mutta lain kirjoittaja ei saisi kieltää "yksilön oikeutta" päättää omista asioistaan. Tuota oikeutta voi puolustaa mm. Selväähän sekin, etteivät kevyesti puetut seksin myyjät ole mainosta tai sopivia minne tai miten vain. Mutta sekin on eri asia, kysymys hyvästä järjestyksestä kaduilla. Tuosta tulikin mieleeni kysyä, että millaisia rangaistuksia mielestäsi pitäisi seksin ostamisesta ja myymisestä jakaa?

Otetaan vaikka kuvitteellinen esimerkki suomalaisesta opiskelijatytöstä, joka huomaa, että helmikuun opintotuki ei riitä sekä kolmen päivän Goom risteilyyn että laskiaisriehaan, ja päättää ansaita hieman ylimääräistä laittamalla "päiväkahviseurailmoituksen" nettiin. Hän valikoi sadasta kiinnostuneesta yhden, kutsuu hänet kämpilleen, jossa suoritetaan tilille pano ja varsinainen pano.

Valppaan naapurin ansiosta he kuitenkin jäävät kiinni niin sanotusti housut kintuissa. Mikä olisi mielestäsi sopiva rangaistus ostajalle? Janin esimerkki on hyvä. Tietenkin seksiä voi myydä täysin omasta tahdostaan myös päätoimisesti eikä vain kuvatulla tavalla sivutoimisesti. Ihmiset, jotka elävät jossakin asiassa lähempänä vallan keskiötä, kuvittelevat, että kaikki marginaalissa ovat samanlaisia ja elävät samankaltaista elämää. Siksi on helppo maailmanparantamisen nälässään laittaa mutkat suoriksi ja käydä käsiksi johonkin näennäiseen tekijään hankalien syiden sijaan.

Mikä on marginaalin ulkopuolelta - keskiöstä - tulevan oikeus määritellä seksityötä tekevä? Suomessa on hyvin hyvin vähän ns. Janin kuvaus osuu paljon lähemmäs todellisuutta. Tämän lisäksi Suomessa on jopa pari oikeaa ammattilaista, jotka maksavat työstään verot ja yrittäjämaksut. Oikeudenmukaisuuden edellytys on vääristyneen vallankäytön eli parituksen puuttuminen.

Ruotsin malli on kuitenkin niin vääristynyt, että vuokranantaja voi saada rangaistuksen parituksesta, jos prostituutiota harjoitetaan tämän omistamassa asunnossa. Tästä on oikeudenmukaisuus kaukana.

Erilaiset "työvoimatoimisto määrää"-kommentit ovat selkeä vitsi. Prostituutio on selkeästi ideologispohjaista työtä. Ei työvoimatoimisto pakota ketään lähtemään pappisopintoihinkaan, joten miksi sitten prostituoiduksi. On aivan selkeää, että se on työ, johon kaikki eivät mentaliteetiltaan sovi. Sellaisen, joka siihen ei mentaliteetiltaan sovi, ei pitäisi yrittää myöskään määritellä, millä säännöin sitä harjoitetaan - ainakaan kysymättä niiltä, joille se sopii, ja joiden asia se ensisijaisesti on.

Ihmettelen jos Halonen kannattaa seksin oston täyskieltoa. Hänhän kuitenkin oli aikanaan SETA: Teillä on aina harha jostain yksittäisestä tapahtumasta. Se, kun sä jaat jalkoväliäsi kymmenille tuntemattomille, jättää valitettavasti jälkensä En oikein nyt hahmota, miten olet ainakaan allekirjoittaneen viestistä päässyt tuohon johtopäätökseen.

Miten ihmeessä joku voi toimia ammattimaisena seksityöläisenä, joista puhuin, ja maksaa veronsa "yksittäisellä tapahtumalla"? Osa meistä on aseksuaaleja, osalla on korkea libido, osalla vulva ja pää on yhdistetty suoranaisella ratakiskolla, toisilla taas ne tuntuvat olevan melkein eri ihmistä. Osa kykenee rakastamaan vain yhtä kerrallaan, eikä edes kostu muille. Osalle seksi on viittä vaille merkitystä, osalle elämän tärkein juttu. Seksuaalisuutta ja seksin harjoittamista ei pitäisi ylipäätään sekoittaa keskenään; miksi jokaista ihmistä pitäisi vaatia pitämään seksuaalista aktia yhtä pyhänä ja tärkeänä osana seksuaalista identiteettiään?

En tarkoita, etteikö kaikesta, mitä teemme, jäisi meihin jälkeä, mutta jälkien luonne ja syvyys kuitenkin lopulta vaihtelee yksilöstä toiseen - jo ihan muunkin henkilöhistorian ja muiden ominaisuuksien perusteella.

Mikä oikeus meillä on sanoa aikuiselle seksityöläiselle, ettei hän tajua mitä on tekemässä ja että "ei ole miettinyt asiaa loppuun asti. Vakava korjaus joka vaikuttaa mielestäni suuresti asian luonteeseen: Monilla on parituksesta johtuen seksityöstä juuri tällainen vääristynyt kuva. Kuitenkin on tyypillistä varsinkin Suomessa , että omasta halustaan prostituutiota harjottavalla on kolmesta viiteen vakioasiakasta, joiden persoonallisuuden ja tarpeet hän tuntee.

Kyseessä on luottamuksellinen asiakassuhde, jonka sääntöjen vaurioittaminen johtaa asiakassuhteen katkeamiseen. Tämä on parituksellisen ja toimijalähtöisen prostituution ero. Jälkimmäisessä sen, joka tekee työn, on myös mahdollista valita asiakkaansa.

Näitä kahta ei pitäisi niputtaa keskenään alkuunkaan. Pitäisikö senkin suhteen alkaa jonkinlaisiin toimenpiteisiin, vai ovatko huvisarjapanijat jollakin lailla harkitsevampia ja parempia ihmisiä kuin seksityön ammattilaiset?

Ihan sama kiellettäisiinkö prostituutio vai ei, silti on olemassa miehiä ja naisia jotka jatkaisivat rahanhankintakeinoaan. Entä miesprostitutio, sallisitko sen toiminnan?

Parturit, manekyyrit, hierojat ja kaikki muut ihmiskehosta tai sen hoitoon liittyvistä toiminnoista rahaa tekevät ammatit? Mikä siinä seksissä nyt on niin pelottavaa, että se pitäisi kieltää asiakkailta ja sitä omasta tahdostaan harjoittavilta? On olemassa myös prostituutiota jossa ei liiku raha, hyväntekeväisyystoimintaa esim. Ja mikä ihmeellinen sairaalloinen halu meillä on yhteiskunnassa holhota ja olla holhottavana. Eikö me voitaisi tulla toimeen keskenämme, yksilöinä ja erilaisina kulttuureina, ilman että meidän pitäisi kieltää erilaisten piirien toimintaa.

Asioiden kieltäminen ei muuta mitään! Pää pensaassa ei muuta sitä tosiasiaa, että esim. Kieltämisen sijasta paljon paremmin toimii tiedottaminen, asioista keskustelu ja erilaisten näkökulmien ymmärtäminen. Se, että sinulla on tietynlainen kehokuva sinunlaisena naisena ja se, että sinulla on tietynlainen kuva prostituutiosta ei ole mikään syy kieltää jotain toimintaa toisilta. Pitää ymmärtää, että on olemassa monenlaista prostituutiota.

Ja pitää ymmärtää, että on olemassa monenlaisia kehokuvia, on olemassa monenlaisia prostituoituja ja on olemassa monenlaisia asiakkaita. On olemassa prostituoituja jotka nauttivat työstään ja jotka kunnioittavat kehoaan ja ovat iloisia siitä, että voivat auttaa ihmisiä omalla työllään. Prostituutiolla on tietyillä alueilla varjopuoliakin ja niitä voidaan hoitaa, prostituutiokin on kehittyvä ala.

Mutta kehitys ei etene kieltämällä. Tai lääkäritkö kielletään, ontuvaa logiikkaa nyt sinulla. Sitäpaitsi aika loukkaavaa edes rinnastaa nuo edellämainitsemasi ammattiryhmät prostituutioon. Mikä voidaan myöntää on että thaihieromoissa on usein seksipalveluja. Näin eilisiltana Yle Fem kanavan dokumentin prostituutiosta Turkissa. Prostituoidut olivat pääosin nuoria Moldovasta kotoisin olevia tyttöjä ja he kertoivat karuista kokemuksistaan Turkissa.

Ohjelma oli kyllä järkyttävä ja dokumentaristi totesikin osuvasti "mitä meidän sukupolvemme naisille oikein tapahtui". Toivo on nyt siinä että nuoria tyttöjä valistetaan etukäteen että he osaisivat varoa tuota kohtaloa. Tämmöiset kieltolait ovat pelkkää hurskastelua, pätäkkämies saa aina olipa käytös tai ulkonäkö mitä tahansa, siis mitä tämä kertookaan naisista? Liiketoimintamalli oli seuraava, että nämä kaksi herraa menivät kaupungilla kameran kanssa haastattelemassa naisia ja tarjosivat esim.

Semmoista amerikkalaista yrittelijäisyyttä ja nähtävästi bisnes kannatti kun oli varaa mennä kaupungilla sen rahasalkun kanssa. Nähtävästi aika moni nainen on kuitenkin sen rahan perään että homma toimi.

Lainsäädännössä ei ole relevanttia kysyä väheneekö seksin ostaminen vaan miten parannamme seksityöntekijöiden ja vastikkeelista seksiä harjoittavien asemaa. Viranomaisilla esiintyy edelleen voimakas hyvin yksipuolinen mielipide, jonka mukaan maksullinen seksi on typistetty jonkinlaiseksi irvikuvakseen; se esitellään ja selitetään meille vain kaikkien niiden teoreettisten ongelmien ja rikosten äärimmäisenä summana, joita maksulliseen seksiin voi mahdollisesti liittyä.

Seksin oston täyskiellon perusteluissa on unohdettu maksullisen seksin monimuotoisuus ja laajuus ja laajempi perspektiivi, typistetty laaja kirjo seksuaalisuutta abstraktiksi teoreetiseksi mielikuvaksi seksuaalista väkivallasta. Asenteellisesti ja yksipuolisesti korostetaan vain joitakin sivu- ja lieveilmiötä, joita seksialaan voi mahdollisesti liittyä, yleistetään yksittäis- ja ongelmatapauksia, esitellään ja selitellään niiden olevan yhteiskunnallisesti suurikin ongelma.

Yksittäisen seksin myyjän ja ostajan välistä sopimuksen tekoa vähätellään. Näin syntyy suhteellisuuden taju- ja mittakaava virhe, iso kuva hämärtyy ja jää näkemättä. Suomen lainsäädännössä onkin edelleen maksullisen seksin kokoinen sokea piste. Lainsäädäntö on edelleen sokea ja kuuro konkreettiselle todellisuudelle ja lähtee virheellisesti siitä, että vapaaehtoista maksullista seksiä ei ole ja että kaikki maksullinen seksi selitellään pelkästään sosiaaliseksi ym.

Oleellinen kysymys ei kuitenkaan ole voidaanko maksullisen seksin määrään vaikuttaa, vaan miten seksin myyjien ihmisoikeuksiin voidaan vaikuttaa. Jos luulemme, että Suomi on jotenkin erilainen maa kuin muut Euroopan maat tai muut maat, niin herätys, haloo!

Maksullista seksiä on historian aikana yritetty kitkeä tulella, vitsaraipoilla, pakkotyölaitokseen eristämällä ja uudelleenkasvatuksella, koskaan siinä onnistumatta, koskaan se ei ole jäänyt menneeseen maailmaan vaan on aina ollut tulevaisuutta. Maksullista seksiä on aina ollut, on nyt ja tulee aina olemaan.

Se on tiukasti osa ihmisyyttä ja osa suomalaista yhteiskuntaa. Myöhäistä on alkaa keskustelemaan siitä, halutaanko sitä Suomeen vai ei.

Mannereuroopassa keskustelu alkaa siitä, että maksullista seksiä on, että sitä kutsutaan seksityöksi, että se on seksityötä ja että se sopii hyvinvointiyhteiskuntaan. Muualla maailmassa on keskeistä ja onnistuu keskustelu seksityötä tekevien perusihmisoikeuksista nyt ja tulevaisuudessa ja ryhdytään konkreettisiin toimiin seksityötä tekevien oikeuksien puolesta ja seksityöntekijöiden oikeuksien loukkauksia vastaan.

Muualla maailmassa kun puhutaan maksullisesta seksistä osataan erottaa vapaa-ehtoinen maksullinen seksi erilleen kaikista yksittäisistä lieve-ilmiöistä. Suomi tulee burka päässä kaukana perässä ja on edelleen ihmisoikeuksien kehitysmaa ja takapajula tässä suhteessa. Kuten YK viime syksynä vaati ja lukuisissa kansainvälisissä sopimuksissa ja päätöksissä suositellaan, seksityötä pitäisi kohdella kuten muutakin työtä.

Kaikkiin inhimillisiin toimintoihin, tarpeisiin ja nautintoihin liittyy terveellä eettisellä pohjalla olevaa maksullista palvelu- ja liiketoimintaa, epäkohtia voidaan torjua rajatuilla säätelytoimilla. Verrattuna kaikkeen oikeaan ja todelliseen yhteiskunnassa tapahtuvaan ihmisten taloudelliseen hyväksikäyttöön, kaltoinkohteluun sekä poliittisiin vallan kulisseissa ja kabineteissa tapahtuviin väärinkäytöksiin, lehmänkauppoihin, kähmintään, keinotteluun, ketkuiluun, sumplintaan, rötöstelyyn, lahjontaan, korruptioon, keplotteluun, kepulikonsteihin, vilppeihin, aatteiden ja sielun myymiseen oman edun tavoittelun takia jne, aikuisten vapaaehtoinen maksullinen seksi on lähtökohtaisesti perusrehellistä, viatonta ja eettisesti kestävää luomupalvelun kauppaa.

Mitään perustetta sille, että myös seksin myyminen ei voisi olla työtä tai itsellinen ammatti ei ole. Erottelu seksin myymisen ja itsen myymisen välillä on samanlaista tai on yhtä hankalaa kuin muissakin töissä tai ammateissa.

Myydessään mitä tahansa työtä tai palveluja ihminen myy työvoimaa tai palveluja, joita hän ei voi millään tavoin erottaa itsestään, ihmisen "itse" on aina läsnä jollain tavalla ja minuus osa työntekoa tavalla tai toisella.

On itsestään selvä asia, että seksin myynti ei kuitenkaan ole samanlaista työtä kuin muut työt, vaan oman luonteistaan työtä, joka ei varmasti sovi kaikille, kuten ei sovi juoksijan, papin, kirjailijan, laulajan työkään kaikille. Luontevin vaihtoehto, varsinkin Suomen tilanteessa, olisi toimiminen itsenäisenä yrittäjänä. Miksei tälläista vaihtoehtoa voisi olla olemassa niille jotka sitä haluvat, miksi maksullinen seksi pitäisi kieltää, Keneltä se on pois? Se, kuinka moni haluaa tehdä seksityötä tai minkä aikaa, ei ole peruste seksin oston kieltämiselle?

Maailmassa on satoja ammatteja ja töitä, joita tekee vain kourallinen ihmisiä? Mistä lähtien jonkin alan, työn tai ilmiön lukumäärän vähyys tai työvuosien pituus, on ollut peruste sen kieltämiselle? Potentiaaliset lukumäärät, eivät ole olennaista. Suomessa on noin parikymmentä mannekiinia, jotka vaihtavat nuoruuttaan ja kauneuttaan ammattimaisesti rahaan osan elämästään, mutta ei kenelläkään ole pakkomiellettä kriminalisoida tätä ammattia sen lukumäärän vähyyden perusteella.

Olennaista on se, että aikuisten vapaa-ehtoisen maksullisen seksin tulee kuulua siihen ihmis- ja perusoikeuksien takaamaan vapauspiiriin, johon lainsäätäjä ja viranomainen ei saa kajota. Seksityöntekijöiden ja seksityöjärjestöjen mukaan kriminalisoinnit mahdollistavat käytäntöjä, jotka ovat pahinta mahdollista riistoa, jossa myyjän on erityisen vaikeaa puolustaa oikeuksiaan. Seksin myyjää ei sorreta hänen työssään, vaan sen ulkopuolella.

Suurin osa maksullisen seksiin liittyvistä ongelmista eivät johdu seksin myymisestä sinänsä, vaan nykyisestä "hyvää tarkoittavasta" moraalisesta lainsäädännöstä, joka johtaa seksialan laittomaan ja puolilaittomaan tilanteeseen, seksin myyjien ja myös ostajien heikkoon yhteiskunnalliseen ja oikeudelliseen asemaan ja stigamatisoitumiseen.

Vahva negatiivinen stigma on merkittävä seksinmyyjien ja seksityöntekijöiden haavoittuvuutta lisäävä tekijä, joka pitää seksityöntekijät ja seksin myyjät yhteiskunnan marginaalissa ja altistaa negatiivisile asioille. Ne, jotka tekevät seksityötä ja tuntevat seksityötä tekeviä tietävät myös, että erilaiset kiellot ja sanktiot eivät auta sosiaaliturvan ja kaikkien muiden tukipalveluiden ulkopuolella työskenteleviä myyjiä millään tavalla.

Oikeusministerin ajama oston täyskielto kohdistuu yhteen ihmisryhmään, joka on kautta aikain ollut ennennäkemättömän vihattu: Ihmisiin, jolla ei ole ollut paikkaa kotimaassaan eikä sijaa vieraan maan kadunkulmassakaan. Oston täyskieltolaki olisi suoraan yhtä tiettyä ihmisryhmää syrjivä. Oston kieltolaki ei olisi tarpeellinen, se olisi yhtä tarpeeton kuin esim. Sen sävy on sellainen, ettei se osu oikeaan kohteeseen. Nykyinen lainsäädäntö on jo kriminalisoinut ihmiskaupan.

Ihmiskaupan uhrit kuuluvat myös auttamisjärjestelmän piiriin. Taistelu ihmiskauppaa ja törkeää paritusta vastaan seksinosto kriminalisoimalla on taistelua tuulimyllyjä vastaan, koska kysyntä ei ole ihmiskaupan syy yhtään enempää kuin puualan palveluiden kysyntä on ihmiskaupan syy.

Taistelu ihmiskauppaa ja törkeää paritusta vastaan seksinoston kriminalisoimalla on samanlainen ajatusvinksahtama kuin taistelu ihmiskauppaa vastaan esim. Seksityöntekijöiden ja seksityöjärjestöjen mukaan dekriminalisointi tai laillistaminen on ihmisoikeuksien tunnustamista ja paras keino seksinmyyjän aseman voimistamistamiseksi sekä myös ihmiskauppan vähentämiseksi.

Seksityö ammattina olisi syytä tunnistaa ja tunnustaa — vain se edesauttaa seksityön rakenteellisiin ongelmiin puuttumisen ja työolojen parantamisen.

Dekriminalisaatio tarkoittaa juuri lähestymistapaa, joka ottaa lähtökohdaksi seksityötä tekevien ihmis- ja perusoikeudet ja maksullisen seksin lähestymistä sosiaalisena kysymyksenä. Seksuaalipalveluita sääteleviä lakeja tulee ensisijaisesti tarkastella ja lähestyä seksuaalipalveluita myyvien perusihmisoikeuksien toteutumisen näkökulmasta.

Dekriminalisaatio tarkoittaa aikuisten molemminpuoliseen yhteisymmärrykseen perustuvan kaupallisen seksin poistamista rikoslain piiristä. Yhteisymmärryksessä tapahtuvaa seksuaalipalveluiden myyntiä ja ostoa koskee siis samat lait kuin muidenkin palvelujen kauppaa.

Seksin osto alaikäiseltä sekä kaikenlainen väkivalta ja pakottaminen pysyisi tietenkin rikoslain piirissä edelleenkin. Tällöin resursseja voidaan keskittää maksullisen seksin lieveilmiöhin ja todellisten rikosten kuten ihmiskaupan, törkeän parituksen torjuntaan. Näin seksityöntekijät olisivat myös paremmassa asemassa vaatiakseen omia oikeuksiaan terveyteen ja hyvinvointiin, toimeentuloon ja lain suojeluun liittyen.

Maksullisten seksipalvelujen ostamisen dekriminalisoimisessa ja laillistamisessa on kysymys myös siitä, että maksullinen seksi-ilmiötä tarkastellaan uu­sim­man tie­teel­li­sen tut­ki­muk­sen va­los­sa. Siitä, että aikuisten vapaaehtoinen maksullinen seksi tunnistetaan sekä ilmiönä ja käsitteellisesti - kenessäkään ei lue, että olen seksinmyyjä, vaikka lukuisat tavalliset ihmiset, naiset, miehet, heterot, homot ja transseksuaalit harrastavat maksullista seksiä.

Maksullisten seksipalvelujen ostamisen dekriminalisoimisessa ja laillistamisessa on kysymys myös siitä, että aikuisten vapaaehtoinen maksullinen seksi tunnistetaan laillisena tasa-arvoisena käytäntönä ja palveluna sekä yhteiskuntien sisällä että globaalisti. Globaalissa katsannossa aikuisten vapaaehtoinen maksullinen seksi ei ole satua - se on satojentuhansien ihmisten valintana, mahdollisuutena työllistää itse itsensä, työnä ja harrastuksena - eri puolilla maailmaa, myös Suomessa ja Ruotsissa.

Miljoonat ihmiset globaalisti ottavat rahaa tai muuta vastiketta maailmassa seksistä, heitä ei ole väärydellä, viekkaudella eikä kavaluudella houkuteltu, huijattu, vietelty tekemään seksin myyntityötä, he eivät ole törkeästä parittajasta ja ihmiskauppiaasta nähneet vilaustakaan, eikä heitä ole väkivaltaa käyttämällä tai sen uhan alaisena pakotettu ja painostettu ottamaan korvausta seksistä tai tekemään seksinmyynti työtä.

Rajat ylittävä maksullinen seksi on myös rasismia vähentävä käytäntö, joka perustuu rodulliseen tasa-arvoisuuteen ja toisten rotujen ihmisten näkemiseen samanarvoisina ja samanlaisina rotujen välisen myönteisen vuorovaikutuksen, kanssakäymisen ja seksinharrastamisen kautta. Dekriminalisaatiolla on tärkeä yhteisöllisiä arvoja luova merkitys.

Näitä arvoja ei luoda yksin dekriminalisatiolla, mutta yhdessä yhteiskunnallisen keskustelun ym. Dekriminalisaatio ei ole tietenkään ihmiskaupan ja törkeän parituksen vastaisen toiminnan ja näiden rikosten selvittämisen vaihtoehto.

Dekriminalisaatio tai laillistaminen ei tietenkään yksin riitä. Voimakkaasta stigmasta johtuen tarvitaan täydellistä asennemuutosta destigmatisaatiota , tiedotusta, kansalaiskeskustelua ja viranomaisten koulutusta ja muita toimenpiteitä, jotta osataan erottaa ja tunnistaa vapaaehtoinen seksipalvelujen kauppa ihmiskaupasta.

Täydellistä tasa-arvoista maailmaa ei näin tietenkään saavuteta, mutta sitä odotellessa dekriminalisaatio tai laillistaminen on yksi keino parantaa myyjien oikeuksia ja kohtuullinen kompromissi lisätä erilaisia käytäntönjä ja mahdollisuuksia seksuaalisuuden toteuttamiseen ja osa seksuaalista vapautumista.

Rikosoikeudellisen sanktioinnin vahingollisuudesta ja vaarallisuudesta moraalikysymyksissä on viime vuosina tuotettu yhä enemmän todennettua tietoa alkoholin ja muiden päihteiden käytön lisäksi myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen, esimerkiksi homoseksuaalisuuden ja seksityön konteksteissa.

Pyrkimys vaikuttaa rikoslailla käyttäytymiseen, jonka vaarallisuutta ja vahingollisuutta ei voida luotettavasti todentaa ja jonka paheksuttavuudesta ei ole laajaa yksimielisyyttä ja joka on laillista useissa maissa, ei vastaa nykykäsitystä eettisesti kestävästä lainsäädännöstä.

Rikoslain käyttäminen ylimoraalisten signaalien antamiseen, joiden mahdollinen vaikutus voitaisiin todentaa vasta muutamien vuosikymmenten kuluttua, on eettisesti kestämätöntä, kun juuri nyt, tällä hetkellä, tänään, keskuudessamme haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten oikeudet ja turvallisuus samalla vaarantuvat.

Seksityössä toimivien aseman heikentyminen ja turvattomuuden lisääntyminen on jo havaittavissa sekä Ruotsissa että Norjassa. Lisäksi moraalisten signaalien antaminen ja pyrkimys muuttaa väkisin rikoslailla ihmisten käytäytymistä asiossa, joita ihmiset eivät miellä vääriksi, johtaa vain kaksinaismoraalin syventymiseen ja lakien kunniotuksen ja noudattamisen heikkenemiseen.

Ruotsissa seksinoston kieltolakia eivät noudata edes ylemmät viranomaiset. Omaa karua kieltään kertoo äskettäinen tapaus Tukholmassa, jossa poliisi koki yllätyksen, kun seksin ostamisesta pidätetty mies paljastui syyttäjäksi, jolle kyseinen rikos olisi pitänyt ilmoittaa. Rikosoikeus on tarkoitettu äärimmäiseksi keinoksi, sitä ei pitäisi käyttää pelkästään syntilistana moraalisen kannan julkituomiseen. Maksullisen seksin ei pitäisi olla rikoslain alainen asia vaan pikemminkin kansanterveydellinen hyvinvointikysymys.

On sanottu, että yksi seksialan ammatilainen vastaa kolmea psykologia ja terapeuttia. Länsimaiseen liberalistiseen oikeuskäsitykseen liittyy myös ajatus, että vapautta rajoittava laki pitäisi olla mahdollisimman kevyt. Kaikkea vastaan ei ehkä tarvitse myöskään säätää uutta lakia, vaan useita ongelmia voidaan rajoittaa jo olemassa olevan lainsäädännön puitteissa.

Maksulliseen seksiin liittyvät mahdolliset sivuongelmat ovat jo valmiiksi myös useiden muiden lakien mukaan kielletyt. Uskontojen opettamien syntioppien, pidättyväisyyden oppien ja ahdasmielisten rajoitusten raskas ies, on painanut tuhatvuotisena taakkana miljoonien ihmisten hartiolla aiheuttaen seksuaaliseen terveyteen liittyviä ongelmia, mittaamatonta kärsimystä ja vahinkoa ihmisen henkiselle ja seksuaaliselle hyvinvoinnille. Yksilön vapautta, yksityistä seksuaalisuutta ja seksuaalista itsemääräämisoiketta on pyritty rajoittamaan totalitaristisissa yhteiskunnissa, joissa täysi-ikäisten ihmisten normaalia seksuaalisuutta ja seksuaalisia tekoja on demonisoitu ja holhottu erilaisilla pakkolaeilla ja täyskieltolaeilla.

Sivyespoliiseilla, kaulan katkaisuilla, viranomaiskontrollilla, totalitäärisen idologian väkisin kurkusta alas tunkemisella ja sensuuruurilla, on historian aikana haluttu pitää ihmisten seksuaalista käytöstä tiukassa kontrollissa seemiläisissä uskonnoissa ja mm.

Saudi-Arabiassa, Neuvostoliitossa, Yhdysvalloissa vielä nykyäänkin aina, kun uskonnolliset ym. Kulttuureissa, joissa alastomuus, huora, portto ja pornonäyttelijä ovat sama asia, erityisesti naisen seksuaalisuutta on yritetty taltuttaa ja tukahduttaa "heikommaksi sukupuoleksi", jolta on riistetty oma vastuu seksiiin aivopesemällä perisyntiin jo syntymästä lähtien.

Uskonnon otteen vähän hellitettyä, nykyisin pappien roolin naisten siveyden vartijoina ovat Suomessa ottaneet ääri- ideologiset abolitionistit, jotka saarnaavat kuinka kauheita naisten seksuaalisia hyväksikäyttäjiä ja alistajia miehet ovat. Haluammeko yhteiskunnan, jossa kaikkien ihmisten seksuaalisuus perustuu toisen ihmisen saneluun ja kontrollipolitiikaan, miten seksiä saa harrastaa?

Haluammeko yhteiskunnan, jossa aikuisen ihmisten itsensä sijaan ja puolesta oikeusministeri, Naisunionin pääsihteeri tai NNKY -liitto pakottaa ja sanelee, miten seksiä on lupa harrastaa?

Haluammeko yhteiskunnan, jossa joku sukupuolen tutkimuksen professori päättää toisten puolesta ottaako hän maksun seksipalveluistaan käteisenä vai luontaisetuina? Haluammeko yhteiskunnan, jossa siveyspoiliisi kyttää hotellien ja kerrostalojen rappukäytävisässä aikuisten naisten ja miesten seksinharrastamista?

Haluammeko yhteiskunnan, joka perustuu ilmianto- urkinta- ja tarkkailukortistoihin? Haluammeko yhteiskunnan, jossa turvaseksivälineiden hallussapito on sakottamisen peruste. Haluammeko yhteiskunnan, jossa kondomipakkauksen löytyminen siirtolaistyöläisiltä on rajalta käännyttämis- ja maastakarkoitus peruste?

Haluammeko yhteiskunnan, jossa hoetaan "itsensä myymistä", kun pitäisi puhua itsemääräämisoikeudesta ja seksin myynnistä ja itsensä tyällistämisestä? Haluammeko yhteiskunnan, jossa vaino ja stigma, joka on vuosituhansien ajan tähän saakka lyöty seksin myjiin, on laajentumassa nyt myös seksin myyjien asiakkaisiin. Haluammeko yhteiskunnan, jossa seksinostajista seksinmyyjien lisäksi tulee tämän päivän "irtolaisia" ja "homoseksuaaleja", toisen luokan kansalaisia, joiden ihmisoikeuksien yli kävellään ja joita ajetaan marginaaliin.

Tieteen uudet tuulet, uusi tutkimustieto maailmalta ja Suomesta ovat todistaneet, että maksullinen seksi ei ole sen kummempi, epänormaalimpi, haitallisempi eikä vahingollisempi ilmiö kuin esim.

Asiallinen uusi tutkimustieto on osoittanut, että maksullinen seksi ei kammottavalla, vastenmielisellä tavalla näivetä, haurastuta, särje, riko ihmistä "Itsensä" hukanneeksi ihmisraunioksi yhtään enempää kuin seksi samaa sukupuolta olevan kanssa tai sooloseksi itsensä kanssa tai maksuton seksi heteroseksuaalin tai transseksuaalin kanssa. Uusi tutkimustieto on osoittanut monet yleiset abolitionistiset mielikuvat, myytit, käsitykset ja ideologiset hypoteesit maksullisesesta seksistä - ajatus maksullista seksistä, että joku seksiorja on kytketty ketjuihin ja häntä ruoskitaan ja että seksinmyyjillä ei olisi omaa päätösvaltaa jne - virheellisiksi, vääriksi, paikkaansapitämättömättämiksi ja vanhentuneiksi.

Millä perusteella maksullinen seksi edustaa enää nykyaikana sellaista arvomaailmaa, että se pitäisi kieltää? Miksi maksullinen seksi, jos siitä ei aiheudu haittaa kenellekään, on niin pahaa, että se halutaan kieltää ostaminen kriminalisomalla. Miksi se on pahempaa kuin aviorikos tai homous, pahempaa kuin uuden elämään keskeyttäminen tai uuden elämän ostaminen hedelmöityshoitoklinikalta?

Nykyihmisen elämään syntymästä kuolemaan liittyy monenlaisia maksullisia peruspalveluja. Monet perusasiat niin biologiset, kulttuuriset ja hengellisetkin ovat maksullisia, lastensuojelu on osittain yksityistetty liiketoiminnaksi.

Suolen toiminan alku- ja loppupäähän liittyy maksullisia palveluja, sairastaminen on kallista, raha vaihtaa omistajaansa musiikki- urheilubineksessä, omaiset saavat maksaa itsensä kipeiksi saadakseen kunnialla saateltua kuolleen läheisensä sine mistä ei enää paluuta ole jne. Jos uuden elämän ostaminen luvan varaisesti toimivalta yksityiseltä hedelmöityshoitoklinikalta ja on laillista tämän hetken Suomessa kaikille siviilisäädyille ja seksuaaliseen suuntautuneisuuteen katsomatta, miksei myös seksipalvelun ostaminen kaikille siviilisäädyille ja seksuaaliseen suuntautuneisuuteen katsomatta luvan varaisesti toimivalta yrittäjältä tai seksipalveluyritykseltä voisi olla laillista, samoin perustein perustuslain perus- ja ihmisoikeuksien, yksilönvapauden, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden lain edessä perusteella.

Aikuisten vapaaehtoinen maksullinen seksi on lähtökohtaisesti perusrehellistä, keskinäiseen kunnioitukseen perustuvaa, viatonta ja eettisesti kestävää luomupalvelun kauppaa. Maksullinen seksi pornon, sooloseksin ja monen muun harrastuksen mukana, on osa muinaisten esi-isiemme perintöä, osa ihmisyyttämme ja laillista elämänmenoa siinä missä korkeimmien voimien apuun huutaminen hädän hetkellä tai erilaisten jumalien palvonta ja pitää yllä yksilöllistä elämäniloa, elämänlaatua ja on kohtuullinen kompromissi matkalla parempaan huomiseen - kunhan uskonnollisen ym.

Ensimmäisten feministien kantava ajatus, että nainen vastaa ja määrää itse itsestään, että jokaisen naisen tulee saada itse tehdä omat valintansa ja päättää itse omasta elämästään, on abolitionisteilla kääntynyt päälaelleen: Haluammeko yhteiskunnan, jossa ihminen ihan itse saa päättää seksuaalisuudestaan ja jossa ihmisellä on oikeus itse tehdä ratkaisuja omassa elämässään? Itsemääräämisoikeus maksullisen seksin kohdalla tarkoitaa sitä, että myyjä ihan itse päättää myykö vai ei myy, sitä ei päätä hänen puolesta oikeusministeri, ei Naisunionin pääsihteeri ei NNKy-liitto eikä sukupuolentutkimuksen professori.

Haluammeko yhteiskunnan, jossa edistetään liberaalin oikeusvaltion periaatteita, ihmiselämän monimuotoisuutta ja ihmisten motiivien ja arvojen moninaisuutta, yhteiskunnan, jossa on tilaa moninaiselle keskustelulle, jossa eri äänet tulee kuulluiksi.

Yhteiskunnan, jossa yksilönvapauksia, yksilöiden autonomiaa, ja varsinkin sellaisia, joista ei ole kenelläkään haittaa, vaan pikemminkin iloa ja hyötyä ja elämäniloa, tuetaan. Haluammeko yhteiskunnan, joka tarjoaa seksin harrastamiseen enemmän mahdollisuuksia ja monimuotoisuutta kuin ideologisia rajoituksia, enemmän vapauksia ja vähemmän kieltoja.

Haluammeko yhteiskunnan, jossa on erilaisia tapoja ja käytäntöjä toteuttaa seksuaalisuutta? Yhteiskunnan, jossa pyritään eroon seksivihamielisydestä, seksikielteisyydestä, normitetusta seksuaalisuuden pelosta ja seksiuaalisuuteen täysin turhaan liitetystä häpeästä. Yhteiskunnan, jossa seksi voisi jättää taakseen uskonnolliset haureuteen liittyvät ja abolitionistiset stereotyyppiset traditionsa ja saada täysin uusia merkityksiä.

Juutalaiskristillinen ja abolitionistinen seksuaalisuuskäsitys vaatii tuuletusta ja maksullinen seksi, osana seksuaalista vapautumista, osaltaan sitäkin parhaimmillaan ja vapaimmillaan mahdollistaa. Kyseessä on sinun ainutkertainen elämäsi. Lakkaa pilaamasta sitä kuuntelemasta joidenkin äärilaita-ajattelijoiden saneluja, arvostelua ja moralisointia miten sinun pitäisi elämäsi elää. Tue Suomen seksityöntekijöitä ja sano Ei http: Seitsemännestä kuoleman synnistä dekriminalisaatioihin ja ihmisoikeusajatteluun http: Maksullinen seksi ole satua - se on tuhansien ihmisten valinta - koko maailmassa http: Maksullinen seksi on modernia palvelujen myyntiä http: Perusteet, joilla seksinoston täyskieltoa ajetaan ovat kestämättömiä http: Oma näkökantani on tässä hieman pehmentynyt tai sanotaan, että tarkemman harkinnan alla, koska olen miettinyt, että onko mikään täyskielto, kuten seksinostamiskielto olisi, jota olen aiemmin kannattanut, niin hyvä asia?

Ymmärrän kyllä tämän rikollisuuden vähentämispointin, mutta kuten sanottua esim. Neuvostoliitossa oli suurta kaksinaismoralismia ja mihin se johtikaan? Mies tarvitsee seksiä ja jo kauheata vallankäyttöä tämän tiimoilta joissain avioliitoissa on.

Miten turvataan seksin saaminen suomalaisille yksinäisille miehille joita muuten riittää maahanmuuton seurauksena? Tuohan on täysin yksilökohtaista että kestääkö esim.

Sama pätee vaikka teurastamotyöhön että jos siihen perustaa väittämän, että joillekin on haitallista ja joilllekin ei niin silloin teurastamot pitäisi kieltää. Minulla sattuu olemaan yksi maailman parhaista passeista, jota vilauttamalla melkein koko maailma on minulle avoin.

Satun elämään maailman onnellisimman kansan keskuudessa. Minulla on ollut onnea Rebekka Härkösen Lännen Mediassa Uuden Suomen ja Iltalehden kesäkuun puoluekannatusmittaus vahvistaa kuvaa, että tulevissa eduskuntavaaleissa pääministerin paikasta kamppailee kaksi puoluetta: Yhdysvaltalainen uutiskanava Fox News kertoi tänään, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sekä Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaavat Suomessa lähiviikkoina. Tällä Fox News vahvistaa viime Kun juuri tänään Brysselissä alkavassa huippukokouksessa jäsenmaiden johtajat yrittävät löytää yhteisiä ratkaisuja turvapaikanhakijoiden kohteluun ja kun Saksan liittokansleri Angela Merkelin Pitkään jatkunut henkilökuvani tarkoituksenmukainen lokaaminen jatkuu.

Ihminen luo mediassa olleiden tietojen perusteella mielikuvia henkilöistä ja kuva täydentyy omassa päässä, lisättynä omat ennakkoluulot. Meistä kukaan ei ole ennakkoluuloista vapaa. Toimittajilla on oikeus kirjoittaa omia Tänään olen miettinyt, onneksi en ole yhtä lahjakas kuin Kari Suomalainen tai Irwin Goodman, koska silloin istuisin linnassa, josta äänekkäimmät totuudenpuhujat saavat nykyään yösijan.

Kyllä, huumorista, satiirista ja vääristä mielipiteistä voi joutua tänä aikana Koko maailma on taas niin pettynyt Trumpiin. Vielä, kun joku kertoisi, mikä kohta pielessä ja mitä pitäisi muuttaa? Trump on paha, ei leftiksellä muuta.

.. Sexy thai runkkaus gay videoita

Sexwork turku homo live sex suomi

Tämä pitäisi jollain ihmeen moukarilla takoa niin uskomattoman monien ihmisten päähän. Ihan käsittämätöntä cisseksismiä tässäkin keskustelussa taas esillä On olemassa prosessin käyneitä ihmisiä, jotka eivät näe ja koe itseään minään "transihmisenä" myös sellaisia jotka eivä ole käyneet esimerkiksi alapääleikkauksessa , vaan pelkkinä naisina tai miehinä.

On jälleen kerran cisseksismiä jos joku bi- tai panseksuaali tulee tömistelemään posliinikauppaan norsun tavoin ja sanoo että vähänkö sinä olet ihku ja haluttava kun olet tuollainen transihminen.

Hirveän moni, siis toistan että TODELLA MONI ihkupihku muodikas panseksuaali ei ymmärrä sitä että panseksuaalisuus tarkoittaa seksuaalisuutta jossa nimenomaan käsitellään ihmisten sukupuolia sellaisena kuin ne ihmiset itse sen sukupuolensa kokevat ja että tämä panseksuaalinen ihminen pystyy suhteilemaan kenen tahansa kanssa riippumatta tuon ihmisen sukupuolikokemuksesta.

Jos siis sanotaan nyt vaikka panseksuaali itsensä naiseksi kokeva nainen jolla on vagina seurustelee vaikka prosessoituneen itsensä naiseksi kokevan naisen kanssa jolla on penis joka ei kuitenkaan koe itseään transihmiseksi, niin kyse on kahden naisen välisestä suhteesta, ei jostain ihkusta panseksuaalisesta suvaitsevaisesta sateenkaarisuhteesta naisen ja "transihmisen" välillä.

Minä ainakin olen yleensä todella hel Tämän takia monet prosessin käyneet minäkin pyrkivät sen verran tutkan alle meneviksi, ettei tarvitse kuunnella tuota omaa sukupuolikokemusta vähättelevää seksuaalisuusskeidaa. Siksi itse asiassa monet prosessin käyneet miehistä tykkäävät naiset nimenomaan kokevat myös että heteromies on paljon parempi ja varmempi vaihtoehto kuin bi- ja panseksuaaliset miehet. Nainen on ikään kuin arvoesine.

Transsukupuolinen nainen on katinkultaa tai lasihelmi, mikä mitätöi naisen esinearvon. Transsukupuolinen mies on hyvin oppinut sen saman arvomaailman, mitä täällä olevat transfanit edustavat. Voisi vähän miettiä, kannattaako niitä kaikkia miessukupuolen älyttömyyksiä toistaa. Ylipäätään ihmisten pitäisi suhtautua muihin niin, ettei anna omien ennakkokäsitysten lyödä jotain leimaa ennenkuin toista edes tuntee.

Ihan samalla tavalla loukkaavaksi tuon leimaamisen kokee "junttihetero" kuin transsukupuolinen. Ei kukaan vakavasti otettava MtF hae statusta heteromiehestä eikä heteroseksistä.

Miehillä on villaa kynsien alla. Jos pistäisin koiran kaulapantaan "suihinotto 20 euroa", niin sillä olisi pian enemmän rahaa kuin minulla. Miesten huomio on täysin nollan arvoista, sen tietää jokainen nainen, trans tai cis, jos on yli Se on lopullinen ja täydellinen läpimeno monelle mtf naiselle, että saa miehen ja kykenee panemaan sen kanssa. Ja siitä saa kyllä kuulla ja lukea!! Itse pidätte naista pelkkänä b-luokan tavarana, joka kelpaa kyllä, jos miestä ei saa, mutta ei muuten.

Kyllä oon siitä mieleni niin monesti pahottanu. Sanon sulle vakavasti, jotta GrowUp ja sitä ennen WakeUp ;. Tätä se on, kun on kasvanut tämä uusi sekundasukupolvi, jonka ei ole ikinä tarvinnut kadulla huorata niin että olisi oppinut halveksimaan miehiä ja niiden panoseuraa. Ehkä siinä vaiheessa, jos miehen ex on ollut joku malli ja sitten dumppaa sen transsukupuolisen naisen vuoksi on aihetta ylpeilylle, mutta jos ne eivät edes tiedä, keiden kanssa se mies on aiemmin ollut?

Minäpä tiedän, kyllä ne huoralle kertoivat auliisti. Miehet panevat kaikkea, missä roikkuu hintalappu. Minä varmaan tikahtuisin nauruun, jos jotkut trans. Koska minä itse olen nainen tiedän kyllä kuinka kieroillaan ja vehkeillään ja tiedän, että nainen jo ensisuudelmasta lähtien rupeaa miettimään suhteen lopettamista!

Miehelle nainen taas on pelkkä siementankki, josta rehvastellaan kavereille, mieluiten liioitellen. Penetraatio tuntuu joskus siltä, että jurskauttaisi poran hampaan hermoon ja suihinotto siltä kuin märkä tiskirätti tungettaisiin kurkkuun. Ehkä jossain bingobongomaassa, mutta ei Suomessa. Niin tietenkin, paitsi että teit nyt amatöörivirheen ja määrittelit sen "junttiheteron" junttiheteroksi tuossa lausemuodossasi.

Se mitä sinun olisi pitänyt sanoa oli että jos määrittelee jonkun junttiheteroksi vaikka pelkän ulkomuodon perusteella. Junttiheteroudessa ja sukupuoliongelmissa tai vaikka omassa seksuaalisuudessa kun on se ero, että junttiheterous tarkoittaa asennetta jolla tuomitaan ja määritellään muita miten huvittaa. Ihmisen oma sukupuolikokemus taas tarkoittaa sitä, että on kokemus itsestä, eikä määritellä ja arvostella muita.

Murhaaja on murhaaja siksi koska on murhannut toisen ihmisen. Junttihetero on junttihetero, koska on ilmaissut asioita siten että on ansainnut tulla nimitetyksi. Junttiheterous ei ole identiteetti. Nykyään tietenkin politiikassa ja mediassa on paljon pellejä jotka valittavat siitä, ettei heitä suvaita kun he tuomitsevat ja nimittelevät ihmisiä ja ihmisryhmiä. Sitä esiintyy populismissa erityisen paljon. Minä vähän luulen, että miesten kanssa ollaan sen takia että seksuaalinen preferenssi sattuu olemaan miehiin päin.

Se ei tarkoita että pidetään naisia b-luokan tavarana. Tuollaista kuvaamaasi menoa esiintyy vain ihmisissä ja ryhmissä, joilla ei ole omanarvontuntoa.

Tietenkin voihan joku tehdä tuollaista "läpimenoleikkiä" ihan huvikseen, mutta jos sen ottaa vakavasti niinkuin olen nähnyt tiittijutuissa ulkomaisilla foorumeilla joskus otettavan, vaikkei he tietenkään voi "läpimenevästi" harrastaa seksiä , niin sitten on kieltämättä pullat todella huonosti uunissa. Prosessoituvien osalla siinä yhdistyy itsetunto- ja omanarvontunto-ongelmat, puheen tai pinnallisen sosialisoimisen tasolla tiiteillä taas eräällä tavalla seksismi. Kaiken kaikkiaan en ymmärrä mistä vedit tuon jutun.

En minä tunne täällä Suomessa ketään joka tuollaista ajattelee. Sen sijaan tunnen naisia jotka varmasti harrastavat satunnaista seksiä miesten kanssa koska sattuvat tykkäämään siitä.

Jos jonkun juttu ärsyttää, ei siihen tarvitse vastata omalla provolla. Tietenkin jos sinulle on sanottu, että kanssasi on oltu vain koska ei miestä saada, niin sehän on ihan hanurista ja sanoja on silloin aikamoinen taliaivo enkä suosittele pitämään yhteyksiä sellaisiin urpoihin. Ja mikä ihmeen mtf-nainen? Tätä ainaista cisseksististä skeidaa. Tuli kyllä jälkeenpäin itsellekin sitten tuo sama mielikuva kuin sulle tuosta sanamuodosta.

Ymmärrettävää miten jotkut voi ottaa kyseiset asiat negatiivisesti tai tuntea ehkä ärsytystäkin. Mutta mainitsemasi sekstistiset ja fobiset seikat eivät kuulu minun maailmaani, koska en ota niitä sillä tavalla. Minun pitää tuntea toinen kauttaaltaan, jotta voin mennä sen syvemmälle tunteidenkin osalta.

Joten siinä vaiheessa jos nainen valehtelee omasta elämästään, että kertoo vasta myöhemmin olleensa joskus ns. Silloin ei tule ensimmäisenä mieleen transihminen, vaan valhe. Näin herkkänä ihmisenä luottamus kun on tärkeä ja on ehdoton. Siitäkin jotkut voivat kinastella onko tarpeen kertoa menneisyyttään jne.. En tiedä mistä päätelmäsi on kirjoitukseni perusteella, että sulloisin tietyt ihmiset tiettyihin laatikkoihin ja yhtäkkinen cisseksismi jne.

Mutta ehkä tietyistä kirjoituksista saa mielen luomana jotain mitä ei itse kirjoittaja alunperin tarkoittanut. Jos kirjoitetaan tiettyjä sanoja ja määritelmien nimiä, ja niihin liitetään omat tykästymiset en voi sille mitään jos joku ottaa ne jollain toisella tavalla, vaikkei ne asiat haittaa omalla kohdallani. Tietysti jos oikein syvälle mennään, sukupuolia, määritteitä, seksuaalisia suuntautumisia jne jne jne.

Sana "umpimielinen" on hassu, koska kaikki olemme semmoisia. Maapallolla on vain yhden-kahden käden laskettavissa, jotka oikeasti tuntevat Itsensä, isolla Iillä, eivätkä sovi umpimielisyyteen.

Minäkään en siis voi selitellä sen tarkemmin mikä olen, koska vaikka tiedän etten kuitenkaan ole se mikä ehkä luulenkin olevani määrittelyjen kohdalla, en kuitenkaan tiedosta sitä.

Siksi jopa mainitsin sanan transihminen omalla kohdallani vaikka en tunne senkään sanan täysin kuuluvan minuun. Toistan ehkä tätä mutta käsitteet ja sanat, jos niitä käyttää jonkun mielestä väärin, eivät ole oma huoleni, koska käsitän ne toistaiseksi siten, miten ne käsitän tällä hetkellä mielessäni, vaikka ne käsitykset välillä muuttuukin. Ottaen tietysti toiset huomioon, enkä raiskaa niitä sanoja enempää kuin on tarpeen. He ovat määritelleet myös itsensä cis-naisiksi ja syntyneet siten, että kasvuiällä heille on kehittynyt kehonsa luontaisien ominaisuuksien johdosta sellaiset, mitä kutsutaan rinnoiksi ja naisen sukupuolielimiksi.

Ilmaisevat itseään feminiinisesti ja heistä huokunut feminiinistä energiaa. Mutta niin, eihän sekään kerro oikein mitään jos nussitaan nyt verbaalisesti.

Sukupuoli on häilyvä käsite niinkuin muutkin, koska sekin on suhteellista ja monimuotoista erilaisine kokemuksineen, jokaisen kohdalla.

Omat käsitykset ihmisistä ovat omia ja siinä ei käsittääkseni ole mitään sen oudompaa kuin tavallisesti, eikä myöskään sekstististä tai fobista kuin vain niiden mielestä joilla se pyörii päässä.

Tapailemani naiset ovat määritelleet ja kokeneet itsensä cis-naisiksi tietyistä syistä ja ovat olleet omanlaisensa mixauksensa. Siksi jostain syystä tunnen että, rakastuisin jne edelleen sellaisiin tietynlaisiin naisiin mihin on tuntenut ja tuntee edelleen vetoa. Mikään ei ole mahdotonta enkä kertonutkaan että olisi tietyt vaatimukset. Vain mitkä tunteet ollut. Se jättää jotkut asiat avoimeksi En tiedä saako tosta selittelystä mitään selvää mutta onhan näitä aina mukava ihmetellä ja selitellä.

Valhe ja valhe Entä jos valheen motiivi on se, että olit niin tärkeä, ettei toinen pystynyt ottamaan sitä riskiä, että menettää sinut? Naiset on kauheeta, miehet on hirveetä. On sitten varmaan jokin spesiaali, parempi huippuporukka Aloittaja hakee fyysistä seuraa tai jopa suhdetta kaikenlaisista naisista. Ei sillä pitäis olla merkitystä mitä jalkovälistä löytyy, mua kiinnostaa vain ja ainoastaan pidänkö toista henkilöä ulkoisesti ja sisäisesti viehättävänä.

Ongelma vaan on siinä, miten lähestyt muita ihmisiä esim. Mulle on ihan ok, vaikka harrastaisin seksiä henkilön kanssa joka on vaikka aina halunnut kokeilla miestä jolla on pimppi. Kyllä mäkin siitä toimituksesta jotain saan. Kuka loukkaantuu sissittelystä, paitsi Kolmois-Sis? Other people, do the gender math. Let me rephrase that. If you look for one, you'll never find one.

I think someone intelligent said that. You'll accidentally stumble into her, somehow. As long as you don't suck that much, it is inevitable. You may be introduced, or you might wind up in the same jail cell. Hold on to her. She will be your crutch in this cruel and disgusting world.

Together the planet will be your toilet paper. You won't need anyone else, as now you're doing more than winning in your mind. You're winning in her mind, and that's so much more reassuring. Have violent angry sex, or whatever makes both of you happy. You will be happy. You'll cut your penis off if she asks you to. But you will not care. And then when you need her most, she'll disappear.

After the physical aspect is taken for granted, you will realize that your relationship is shit. It has no damn substance. Just two lost children in a big confusing world, grabbing at anything in the dark. Now its time to do lots of acid and die. Pääasia on kuitenkin tässä: Hän on sinun kainalosauvasi tässä julmassa ja iljettävässä maailmassa.

Koko planeetta on teidän vessapaperianne. Ja sen jälkeen voi kuolla pois. Ei se ole "samaa skeidaa". Ne keksivät sanan "trans" ensin, ne määrittelivät meikäläiset ulkopuolelle heikäläisten.

Koska he ovat normi, niin heitä ei tarvitse kutsua millään nimellä. Heillä ei ole kasvoja. Se on ihan sama kuin minun ei tarvitse sanoa olevani valkoihoinen Suomessa tai puhuvani suomea äidinkielenäni.

He ovat normi, se pilari, jonka ympäri maailma pyörii. On pyhä velvollisuus kyseenalaistaa se. Kenties maailman akseli nyrjähtää paikaltaan, kun cissit huomaavat, että heidät on nimetty. Ei olla menty edes niin pitkälle, että olisimme tautiluokitelleet ne, niin kuin heillä oli kiire tautiluokitella meitä. Heidän sukupuolen korjaamisensa on niin normi, että he suuttuvat siitä, että me puhumme samasta sukupuolen korjauksesta kuin mitä he tekevät ajaessaan partansa tai hankkiessaan silarit.

Ennen piti olla kastroimislupa valtiolta ja psykologiset testit ja kuulustelut ennen kuin sai silarit transihmiselle, mutta cisseiltä ei vaadita mitään testejä, ei olla koskaan vaadittu. Maistraatissa ei ole mitään cis-merkintää väestörekisteritiedoissa.

Pitäiskö sit olla cis-merkintä? Missä itkisit, kun sinulla ei sit olis? Minä en koskaan cissittele, en ainakaan sillä tavalla mitä sinä ja monet muut luultavasti luulette. Todellisuudessa aika iso osa teistä ei ymmärrä mitä cis trans -jaolla oikeasti tarkoitetaan. Ne, jotka "loukkaantuvat" cis-etuliitteen käytöstä eivät hyvin varmasti ainakaan tiedä. Harva olisi oikeasti mikään trans, jos ei tarvitsisi muiden mielestä. Sovitaanko että lopetat tai lopetatte tuon trans-pelleilyn, niin sitten ei tarvita sanamuotoja cis-etuliitteelläkään?

Se on hyvin yksinkertaista. Ei pitäisi olla mitään keinotekoisia merkintöjä, joiden tarkoitus on lähinnä stigmatisoida, yksilöidä ja hallita ihmisryhmiä. Antakaa ihmisten määrittää itse kehonsa ja identiteettinsä fyysisesti ja henkisesti, niin eipä oo ongelmia.

Turha sit oli unikin: Yritä sitten lukea keskustelu, eikä siinä ole enää päätä eikä häntää. Tsiisus, ihan kun nelivuotiaiden läpinää. Ihan hyvin voi käyttää itsestään määrittelyä mies jolla on XX-kromosomit tai kertoa olevansa mies jolla ei ole penistä. Vastaavasti voi puhua myös XY-naisesta.

Se ei ole läheskään yhtä toiseuttavaa ja halventavaa kuin transuttelu. Kun tuota transsukupuolisten "korvamerkintää" käsiteltiin eduskunnassa, siitä ei edes keskusteltu, se nuijittiin läpi kaikessa hiljaisuudessa valmistelijan esittämässä muodossa.

Aikoihin ei ole tapahtunut tuollaista, jopa oikeusministerikin ihmetteli jälkikäteen miten sellainen on voinut mennä läpi kun siitä kerrottiin hänelle. Toisaalta jotkut ovat innoissaan Australian esikuvasta että poikkeava sukupuoli tuodaan julki henkilöpapereissa kenelle tahansa vaikka kaupan kassalla. Siihen kuuluu tuo heteroseksismi.

Mutta minkäs voit, se oli kirjoitettu luvulla. Kyllä minulle kisut kelpaa, etenkin sellaiset, joilla on kyky pohtia asioita. Älä siis turhaan rupea vetistelemään, minä olen kyllä itkenyt tässä 1½ kk ihan kaikkien edestä. Miten voin kutsua itseäni XY-naiseksi kun ei ole kromosomitestiä tehty!??

Elämä on kuule juuri toiseuttavaa ja halventavaa, se on se elämän luonne. Elämä on toiseuttavaa ja halventavaa. Vai oliko se että kärsimystä Transuile sinä vaan ihan rauhassa, tuskin sinä muuhun kykenetkään Itse asiassa se on minusta jopa miellyttävämpi vaihtoehto ja varmasti aika monesta muustakin, paitsi yhdestä, joka potee Tukholma-syndroomaa.

Kyllä se pirun elämä toiseuttaa ja halventaa minuakin. Mutta tässä vain kommentti tähän keskusteluun. Monien mielestä olen todennäköisesti "biseksuaali nainen", mutta kuten tuossa lainauksessakin todettiin seksuaalinen suuntaus on "muuallekin" kuin kahteen suuntaan. Siinä mielessä "bi" on vähän huono määritelmä. Tähän kirjoittaisi vuoden myöhässä, että juttua haluaisi kuulla lisääkin. Jos jotain anonyymiä mailiosoitetta fexj: Nimimerkistä huolimatta transtyttö, joka haluaa todistaa että heidänlaisiin voisi ennakkoluuloinenkin ihastua?

Tytöt ja naiset on ihania, kuka sitä huoltohistoriaa jaksaa niin tarkkaan tiirailla ja todistella. Olen aina tiennyt Kolmois-S: Terveisin erittäin kauniiden cisnaisten kanssa seurustelevia transmiehiä tunteva henkilö. No sittenhän alkuperäisellä ei ole ongelmaa lainkaan, vaan kyselee täällä vain lämpimikseen tai omaa saamattomuuttaan!

No määrittele Kolmois - S: Tietämyksellä ja luulolla on iso ero. Rakastumiseen ei vaikuta mitä sukupuolta kohde on on ollut, luulee olevansa , koska rakastuminen on henkinen kokemus, kohteen haarojenvälin sisältö on triviaali pikkuseikka. Seksuaalisesti viehättyminen taas voipi kohdistua vaikka kuinka poliittisesti epäkorrektisti vaaleaan cis-naiseen, tummaan väh.

Tai tyyppi Y ihastuu tummaan väh cm pitkään hörökorvaiseen transmieheen, joka itse kokee olevansa "vain" mies ja ne hörökorvatkin on menossa korjauttamaan? Jos minä koen naapurin erkin seksuaalisesti viehättävänä, koska pidän häntä totaalisen urpona junttina ja tuo piirre vetoaa minuun!

Miksi se pitäisi möläyttää? Jos möläytät, flaksi ei tod. Jos käsityksiä ei löysätä, ollaan tietysi mahdottomassa tilanteessa ja ei siitä mitään tule. So what, sitä kuule sattuu ; Uutta matoa koukkuun! Tuossa on nyt kyllä aivan väärät lähtökohdat. Kun nyt puhutaan kuitenkin vähän erilaisista ominaisuuksista kuin huonoista ympäristöön vaikuttavista persoonallisuudenpiirteistä vaikka narsismi, ym.

Ei tätä leikkiä leikitä ihastujan ja katsojan säännöillä, vaan sitä leikitään sen kohteen säännöillä, joka voi kokea korjattavia ongelmia itsessään ja ei todellakaan välttämättä tykkää jos joku tykkää hänessä niistä piirteistä joista hän epätoivoisesti haluaa eroon. Tässä kiteytyy esimerkiksi pre-op naisen ongelma transdiggareiden suhteen, jotka ihkuttavat tuota ihmistä sen ongelman perusteella mistä tuo nainen haluaa eroon. Tuo oli fyysinen esimerkki, mutta sama toistuu myös identiteettitasolla.

Ei sillä kohteella ole mitään kompromissin paikkaa siinä, vaan esimerkiksi tällaisissa asioissa se kompromissin vaatiminen on cisseksismiä eikä mitään kivaa pikku käsityksien löysäämistä.

Inhottavaa on se, että valitettavasti maailma on täynnä tarinoita missä mm. Näitä on nähty maailman sivu. Kerroinhan minä, että jos ei kompromissia tee ei voi, ei halua tai mistä syystä tahansa , niin se on mahdoton paikka ja no go. Ei pidä sitten tehdä sitä kompromissia, jos se sotii itseä vasten.

Ollaan sitten ilman sitä mahd. Niin, tuossa huomautettiin siitä, että esimerkiksi transsukupuolisuuteen liittyvät "kompromissikysymykset" ovat usein vahingoittavia vaatimuksia sen "ihailijan" osalta.

Koko kompromissin ajatus ja ehdotteleminen tuolla tavalla keskustelupalstalla ei ole mitään erityisen hyvää asiaa. Sehän oli selviö, että jos soditaan itseä vastaan niin mitään "kompromisseja" tehdä.

Tuon ylemmän viestin tarkoitus oli antaa vastapainoisempi kuva liian helpolle kompromissi-ajatuksen heittelemiselle ja "löysäämisen" kaltaisille kevyille sanavalinnoille. Tämä siksi mitä sanottiin, eli: Mies isolla ÄMMÄllä Sellaisen kuvan hänestä ainakin näiden kirjoitusten perusteella saa. Hän vihaa katkerasti kaikkia, joilla ei mene tarpeeksi huonosti.

Hän asettaa muut ihmiset a- ja b-luokkiin ja itse pitää itseään kaikkein ylimpänä jumalattarena, jonka kanssa kaikkien on haluttava seurustella, muuten on hirvittävä sovinisti tai konformisti. Se säteili vahvoja eroottisia viboja ja suuteli taivaallisesti Tulinpa taas kurkistamaan tylsyyttäni tänne Suoleen, ja mitä kaikkea sitä saakin lukea: Olen "valkoinen heteronainen" ja käyny läpi tämän prosessin.

En ole kellekään mikään "transihminen". Olen ollut suhteessa muutaman miehen kanssa, joista kukaan ei ole aluksi tiennyt henkilöhistoriaani.

Olen "tunnustellut" heidän ajatusmaailmaansa ja suhtautumistansa ja sitten kertonut. Näin voi olla esimerkiksi, jos samalla tietoverkkosivustolla on useiden eri henkilöiden samankaltaisia ilmoituksia.

Ihmiskauppaan viittaavana piirteenä voidaan puolestaan pitää esimerkiksi sitä, että teon kohteena olevan henkilön liikkumisvapautta on havaittavasti rajoitettu tai että teon kohteena oleva henkilö ei ole psyykkisesti täysin toimintakykyinen.

Seksin ostajan vastuu ihmiskaupan suhteen on täsmälleen sama kuin aterian ostajan vastuu etnisessä ravintolassa. Mutta kuinka moni ravintolaillan päätteksi nälkäänsä pizzan ostava humalainen suomalainen nainen kysyy tai muuten selvittää pizzan myyjältä, että onko tämä ihmiskaupan uhri tai kiskonnan alainen? Miksi etnisen ravintolan asiakas saa kulkea vapaana, kun ihmiskaupan uhri paiskii tuntisia työpäiviä ravintolan keittiössä tai miksi puualan asiakas saa kulkea vapaana kun samaan aikaan pohjanmaamalaisessa puualan yrityksessä työntekijät paiskivat pakkotyössä lähes orjan asemassa noin18 tuntista päivää neljän vuoden ajan?

Jokaisella meistä pitäisi olla vastuu siitä, että jos pitsa maksaa kaksi euroa, voisi miettiä, mitä siellä taustalla on http: Mahdollisessa oikeudenkännissä olisi näyttöongelmana: Kukaan ei kuitenkaan tämän näyttöongelman ratkaisuksi ehdota koko etnisen ravintolapalvelu alan asiakkuudeen kriminalisointia. Vaikka seksinoston täyskielto laki olisi olevinaan muodollisesti sukupuolineutraali ja vaikka sillä jahdataankin ensisijaisesti ostajia niin maalitauluksi joutuu väkisinkin myös myyjät eli käytännössä seksiä myyvät naiset.

Kaikkein eniten oston täyskielto kohdistuisikin seksiä vapaaehtoisesti myyvien ja heidän asiakaisiinsa oikeusturvaan, perus- ja ihmisoikeuksiin ja sellaisin tilanteisiin, joiden rangaistavuudelle ei ole esitettävissä mitään hyväksyttäviä perusteita eikä velvoitteita. Seksuaalipalvelujen ostamisen yleinen kriminalisointi rikkoo ja rajoittaa olennaisella tavalla seksuaalipalvelun ostajan ja myyjän yksilön vapautta ja seksuaalista itsemääräämisoikeutta. Yksilön itsemääräämisoikeus kiinnittyy useisiin perusoikeuksiin, erityisesti perustuslain 7 §: Perustuslailla suojatun yksityiselämän piiriin kuuluu muun muassa yksilön oikeus vapaasti solmia ja ylläpitää suhteita muihin ihmisiin sekä oikeus määrätä itsestään ja ruumiistaan samoin kuin vapaus päättää sukupuolisesta käyttäytymisestään.

Seksuaalipalvelujen tarjoajan näkökulmasta sääntely on merkityksellistä myös perustuslain 18 §: Lisäksi; kriminalisoinnin kattaessa kaikki ostamistapahtumat, rikostunnusmerkistöön liittyy kriminalisoinnin laaja-alaisuuden, yleisyyden, epämääräisyyden, epätäsmällisyyden ja löysärajaisuuden vuoksi Perustuslain 8 §: Laillisuusperiaatteen tarkoitus on, että säädetään rangaistavaksi täsmällisesti ja tarkkarajaisesti vain se, minkä mukaisista teoista on tarkoitus myös rangaista.

Yleisen kriminalisoinnin löysärajaisuus jättää avoimeksi esimerkiksi kysymyksen, koskisiko täyskielto myös aikuisviihdefilmin tuottajaa ja esiintyjiä sekä myös osaa taide-elokuvista. Täysi-ikäinen henkilö, joka osallistuu elokuvassa seksuaaliseen tekoon, saa siitä sopimuksensa mukaisen taloudellisen korvauksen, mutta kenellekään ei kai tule mieleen, että täysi-ikäisten välinen vapaaehtoinen näyttelijän ammatin harjoittaminen olisi sinänsä rangaistavaa, ellei näyttelijää käytetä hyväksi.

Olisi outoa, että Suomi ilmeisesti ensimmäisenä läntisen maailman valtiona kieltäisi eroottiset elokuvat. Täyskieltoon liityy myös muita, esimerkiksi kriminalisoinnin oikeasuhtaisuuteen ja tekojen vähäisyyteen liittyviä ongelmia, etenkin, kun otetaan huomioon, että kysymys on varsin intiimille yksityiselämän osa-alueelle kohdistuvasta rikosoikeudellisesta sääntelystä.

Esimerkiksi parisuhteisiin ja ihmisten välisiin ystävyys- ja seurustelusuhteisiin liittyviä tilanteita, joiden rangaistavuudelle ei ole esitettävissä hyväksyttäviä perusteita: Miten märitellään ja tulkitaan korvauksen käsite? Nykylakiin päädyttiin siis mm. Esimerkiksi Ruotsista on tullut rikollisliigoille yhä houkuttelevampi maa. Todellisuudessa täyskielto suojeleekin lähinnä ammattirikollisia ja rikastuttaa vain ihmiskaupasta ja törkeästä parituksesta elantonsa saavaa rikollispomoa.

Mitä enemmän maksullista seksiä kriminalisoidaan sitä enemmän koko seksiala menee maan alle ja sitä enemmän seksinmyyjien ja -ostajien asema huononee. Erityisesti ulkomaalaisten myyjien, joilla ei ole mahdollisuutta lailliseen oleskeluun maassa eikä pääsyä virallisille työmarkkinoille, työolosuhteet heikkenee ja vaarantuu ha turvattomuus lisääntyy, esimerkiksi ei uskalleta turvautua poliisin apuun jos olisi tarvetta ongelmatilanteissa, vaan apua haetaan parittajilta ja ihmiskauppiaalta.

Täyskielto aihettaa myös aivan uutta rikollisuutta, kuten esim. Kun prostituutio painuu maan alle, se vaikeuttaa ja heikentää ihmiskauppa- ja paritusrikosten tutkintaa ja hankaloittaisi näytön hankintaa ihmiskaupasta ja törkeästä parituksesta, koska se vähentää palvelujen ostajien ja myyjien halukkuutta toimia yhteistyössä poliisin kanssa rikollisuutta selvitettäessä.

Se johtaa siihen, että mahdollisen ihmiskaupan tai parituksen ainoat todistajat eli ostajat vaikenevat eivätkä uskalla rangaistuksen pelossa antaa ilmi tilanteita, joihin saattaa liittyä paritusta tai ihmiskauppaa. Koska täydellinen ostokriminalisointi vaikeuttaisi prostituoitujen asemaa suhteessa parittajaan, he joutuisivat entistä enemmän parittajan painostuksen kohteeksi ja eivät suostuisi todistamaan oikeudenkäynneissä, mikä myös hankaloittaisi näytön hankintaa ihmiskaupasta ja parituksesta.

Seksuaalipalveluiden oston yleisen kriminalisoinnin toimivuus käytännössä on kyseenalaista. On kysymys ihmisten seksuaaliseen käyttäytymiseen ja samalla yksityiselämän intiimeimpään osaan vaikuttamisesta.

Tätä vaikutusta ei välttämättä kriminalisoinnin keinoin pystytä saavuttamaan. Näyttöä ostajaa vastaan niissä harvoissa seksinosto tapauksissa, jotka tulevat poliisin tietoon, on vaikea saada. Jos kysessä on vapaaehtoisesti toimiva myyjä, ei hänellä ole mitään intressiä todistaa asiakastaan vastaan. Jos kyseessä on ihmiskaupan tai törkeän parituksen kohde, näyttöä on vaikea saada johtuen mm.

Kiinnijäämisriski ostorikoksesta olisi todennäköisesti olematon, ottaen huomioon, että toiminta tapahtuu yleisten paikkojen ulkopuolella ja se, että poliisin mahdollisuudet ja resurssit valvoa yksityistä seksin ostamista ovat kuitenkin käytännössä vähäiset.

Poliisin, viranomaisten ja oikeuslaitoksen rajallisten resurssien tarpeeeton haaskaus aikuisten ihmisten makuukammari valvontaan ja rangaistuksiltaan vähäisiin, toisarvoisiin ostorikoksiin on myös pois todellisen hyväksikäyttörikollisuuden eli ihmiskaupan niin seksialalla kuin muillakin aloilla ja törkeän parituksen torjumisesta.

Ostajien jahtaamisen ja näytön saamisen ostajia vastaan sijasta poliisin ja oikeuslaitoksen resurssit pitää keskittää ihmiskauppiaiden jahtaamiseen ja näytön saamiseksi törkeää paritusta ja ihmiskauppaa vastaan. Se johtaisi pitkiin ja näytöllisesti vaikeisiin paritus- ja ihmiskauppa ja seksinosto-oikeudenkäynteihin, toisi mukanaan yllämainittuja ihmis- ja perusoikeus rikkomuksia, kriminalisoinnin laajuuteen ja epätarkkuuteen liittyviä ongelmia jne, jotka olisivat vielä hankalampia kuin Henrikssonin esittämä näyttöongelma nykylakiin liittyen.

Täyskriminalisoinnin haitat olisivat hyötyä paljon suuremmat. Päinvastoin se enenmmänkin peruste koko lain purkamiselle. Mahdolliset näyttöongelmat seksialalla pitää ratkaista samalla tavalla kuin kuin muidenkin alojen näyttöongelmat. Sinänsä neutraalin seksialan mahdollisia joskus ilmeneviä sivuongelmia ja lieveilmiöitä yhtään enempää kuin ravintola-alan sivuongelmia ei korjata koko alan asiakkuus kriminalisoimalla.

Ostokiellon perusteeksi esitetetty maksulliseen seksiin joskus mahdollisesti kytkeytyvä ihmiskauppa - vaikka onkin täysin tuomittava ilmiö - on täysin eri asia, jolla ei voida perustella, miksi ostaja joka ostaa seksiä myyjältä, joka vapaasti on valinnut seksinmyynnin eikä koe siitä kärsivänsä eikä asiasta aiheudu kenelläkkän haitta ja vahinkoa, ei saisi näin toimia.

Jos nykyistä lainsäädäntötilannetta halutaan selkeyttää, poistaa "näyttöongelma", helpottaa poliisin ja oikeuslaitoksen toimintaa ja vähentää Suomen houkuttelevuutta ihmiskaupan kohdemaana, aikuisten vapaaehtoista maksullista seksiä pitää kriminalisoida mahdollisimman vähän ja dekriminalisoida mahdollisimman paljon. Moralisoinnin ja symboloinnion sijasta pitäisi pohtia, mikä olisi paras mahdollinen muoto ja paikka seksin myynnille kaikkien osapuolten kannalta.

Miten seksityö pitäisi yhteiskunnassa pyrkiä järjestämään että siitä aiheutuu mahdollisimman vähän ongelmia, haitaa ja häiriötä kenellekään. Miten puuttua kohdennetusti , rikosoikeudellisen laillisuusperiaatteen mukaisesti täsmällisellä ja ja rajatulla sääntelylllä , oikeasuhtaisuhtaisesti todellisiin käytännön ja eettisiin ongelmiin, miten edistetään parhaiten sekä seksinmyyjien että ostajien ihmis- ja perusoikeuksia ja vähennetään turvallisuus- ja terveysriskejä.

Östergrenin mielestä silloin kun kahden aikuisen ihmisen välisiä vapaaehtoisia toimia ruvetaan häpeäleimaamaan ja kriminalisoimaan, täytyy ottaa askel taaksepäin ja harkita uudelleen niitä kieroonkasvaneita mekanismeja, jotka tekevät tälläisen kriminalisoinnin mahdolliseksi.

Nykylainsäädäntö lähtee virheellisesti siitä, että vapaaehtoista maksullista seksiä ei ole ja että kaikki maksullinen seksi on sosiaalinen ym. Tämä on johtanut nykyiseen lainsäädännölliseen vääristymään, joka ei vastaa todellisuutta. Monet varsinaiset ongelmat eivät johdukaan seksin myymisestä sinänsä, vaan nykyisestä "hyvää tarkoittavasta" moraalisesta lainsäädännöstä, joka on johtanut seksialan puolilaittomaan tilanteeseen, seksin myyjien ja ostajien heikkoon yhteiskunnalliseen ja oikeudelliseen asemaan ja stigamatisoitumiseen.

Meidän pitäisi siirtyä luvulle, ja tuulettaa juutalaiskristillisiä siveys- ja prostituutiokäsityksiä, vanhentuneita paikkaansapitämättömiä mielikuvia, ajatuksia ja myyttejä että kaikki prostituutio olisi nykyajan orjakauppaa ja että seksinmyyjillä ei olisi omaa päätösvaltaa jne.

Ottaa ensin kaksi askelta taaksepäin, harkita uudelleen kapeaa abolitionistista näkökulmaa maksulliseen seksiin, ja ottaa sitten kokonaan uusi askel eteenpäin kokonaan uuteen suuntaan. Maksulliseen seksiin liittyvä lainsäädäntö, sekä myyjän että ostajan tilanne, tulisikin päivittää, harkita ja selkiyttää kokonaan puhtaalta pöydältä uudestaan, jo pelkästään kansalaisten oikeusturvan ja ihmis- ja perusoikeuksien kannalta.

Kriminalisoinnin ja myös laillistamisen sijasta lähtökohtana ja lähestymistapana voisi olla dekriminalisaatio. Dekriminalisaatio tarkoittaa lähestymistapaa, joka ottaa lähtökohdaksi seksityötä tekevien ihmis- ja perusoikeudet.

Dekriminalisaatio tarkoittaa aikuisten molemminpuoliseen yhteisymmärrykseen perustuvan kaupallisen seksin poistamista rikoslain piiristä ja sen lähestymistä sosiaalisena kysymyksenä. Tällöin resursseja voidaan keskittää todellisten rikosten kuten ihmiskaupan, törkeän parituksen torjuntaan. Lainsäädännöstä pitäisi purkaa kaikki kohdat, jotka kriminalisoivat aikuisten vapaaehtoista maksullista seksiä.

Seksialaa pitäisi kohdella samalla tavalla kuin muitakin aloja ja asioita, puuttua mahdollisiin todellisiin ongelmiin ja epäkohtiin kohdennetusti samalla tavalla kuin muillakin aloilla ja muissakin ilmiöissä ja asioissa. Mallia ei aina tarvitse ottaa Ruotsista eikä Ruotsin virheitä tarvitse aina toistaa kun tarjolla on muitakin vaihtoehtoja.

Suomen ei tarvitsi ottaa mallia myöskään Saksasta, vaan Suomi voisi toimia omalla tavallaan ja ottaa parhaat puolet eri maiden lainsäädännöstä.

Ihmiskaupan ja törkeän parituksen pitää tietenkin olla itsestäänselvästi kriminalisoituja. Vuonna lainmuutoksessa rikoslain paritus säädöksiin lisätty törkeä paritus oli juuri oikeansuuntainen muutos, koska se kohdentaa paritusrikollisuuden tutkintaa juuri sellaiseen paritukseen, joka on myös seksinmyyjien kannalta ongelmallista. Törkeän paritukseen liittyviä rangaistuksia voisi vaikka koventaa.

Seksipalvelujen oston ala-ikäisiltä pitää olla myös kielletty. Sen sijaan yksityistiloissa tapahtuvan aikuisten vapaaehtoisen seksuaalipalveluja koskevan sopimussuhteen kummankaan osapuolen toiminnan kriminalisoinnille ei ole mitään hyväksyttävää tarvetta, perustetta, velvoitetta, ei mistään kansainvälisestä sopimuksesta eikä mistään muustakaan syystä.

Ja pelkästään täyskielto sille, että joku antaa korvauksen seksistä, on käsitteellisesti ja perusteluiltaan virheellinen ja täysin väärä lähtökohta. Tällainen säännös ei helpota vaan ainoastaan vaikeuttaa poliisin, syyttäjän ja tuomioistuimen toimintaa. Eikä se helpota seuraa etsivää ihmistäkään. Pelkästään jo oston kriminalisoinnin asymmerisyys ja epäjohdonmukaisuus vain osto kielletty, myynti ei aiheuttaa uusia ongelmatilanteita niin myyjän kuin ostajankin ihmis- ja perusoikeuksien, yhdenvertaisuuden lain edessä ja oikeusturvan kannalta.

Rikosoikeus on tarkoitettu äärimmäiseksi keinoksi. Täyskiellosta on enemmän haittaa kun hyötyä, sitä ei pitäisi käyttää pelkästään syntilistana moraalisen kannan julkituomiseen. Lähtökohta Suomen tilanteessa voisi olla seksin myyminen itsenäisenä ammatinharjoittajana. Lisäksi kaikki toimet, jotka vahvistavat seksityöntekijän oikeuksia ja autonomiaa. Nykyisen parituslain mukaan kaikki yhteistyö seksin myyjän kanssa ja myyjän avustaminen on rikollista, rikokseksi määritellään toimintaa, jotka ovat millä tahansa muulla alalla aivan tavallisia ja joiden kriminalisoimiselle ei pitäisi olla perusteita, kuten toimitilojen vuokraaminen, yhteystietojen välittäminen ja ilman pakottamista ja väkivaltaa toimiminen seksipalvelujen myyjän agentina tai managerina.

Paritus sanana on vähän samanlainen kuin ihmiskauppa, ihmiset usein mieltävät kaiken parituksen pakottamiseksi ja väkivallaksi, vaikka osa parituksesta on toimintaa, jota edes myyjät itse eivät miellä paritukseksi. Esim Saksassa jne, missä bordellit ovat laillisia, tälläista parituslakia ei ole, sen sijaan törkeä paritus tai vastaava on kriminalisoitu, koska siihen liittyy pakottamista, kaltoinkohtelua jne. Ulkomaalaislain pykälä, jonka mukaan pelkkä epäily seksin myynnistä riittää perusteeksi käännyttämiselle, pitäisi poistaa seksityöntekijöiden aseman parantamiseksi.

Se jopa suosii ihmiskauppaa, lisää parittajien ja hyötyjien valtaa. Käännytyksen pelossa seksityöntekijät eivät uskalla turvautua ongelmatilanteissa poliisin apuun, vaan heidän on haettava turvaa esim.

Ne, jotka saavat porttikiellon, tulevat takaisin väärillä papereilla. Koska he ovat ilman oikeita dokumentteja maassa, he eivät voi pyytää tässäkään tilanteessa apua viranomaisilta. Täten rikolliseksi määritellyn toiminnan välttely johtaa tässäkin peitetoimintaan. Lisäksi paritusoikeudenkäynnissä ulkomaalainen seksinmyyjä ei voi todistaa parittajaansa vastaan ilman, että hänet karkotetaan tai palautetaan ulkomaalaislain perusteella Suomesta.

Käännytyspykälä pitäisi poistaa myös siksi, että sitä käytetään ainoastaan naisiin. Kuka tahansa nainen voidaan käännyttää, liian monta kondomipakettia laukussa riittää perusteeksi. Käänytyspykälä ei ole myöskään juurikaan vähentänyt seksinmyyjien määrää. Nykyinen symbolinen rajattu oston kieltolaki, joka kieltää oston ihmiskaupan ja parituksen kohteelta voisi jäädä, jos edellä esitetyt muutokset tehtäisiin lainsäädäntöön?

Saksassa, jossa bordellin pitäminen on sallittua, seksuaalisen ihmiskaupan ja törkeän parituksen paritus, johon liittyy pakottamista lisäksi ostaminen ihmiskaupan ja törkeän parituksen uhrilta on kielletty. Toisaalta sen myös voisi purkaa, laki on tavallaan tarpeeton, koska meillä on jo muu seksuaalinen hyväksikäyttö- ja raiskauslainsäädäntö, jonka perusteella ostaja voitaisiin tuomita, jos hän ostaa seksiä tietäen, että myyjä on parituksen tai ihmiskaupan kohde.

Seksin myynti ja osto julkisella paikalla on Suomessa hyvin minimaalinen ilmiö riippumatta siitä mitä aika ajoin lehtikirjoituksissa kaduilla tapahtuvan seksityön lisääntymisestä tai vähentymisestä kirjoitetaan.

Pro-tukipisteen tietojen mukaan lisääntymistä ei ole kentällä edes havaittu. Käytännössä sitä tapahtuu vain Helsingissä muutamassa ravintolassa. Ruotsissa panikoiduttiin Tukholmassa ja Göteborgissa narkomaanien katuprostituutiosta ja Norjassa panikoiduttiin Oslossa tapahtuvasta Nigerialaisten katuprostituutiosta ja pitkälti sen takia ilmiöön on yritetty puuttua seksin oston täyskiellolla.

Katukaupan suuruus on Ruotsissa ja Norjassa aivan toista luokka kuin muutamassa Helsingin ravintolassa. Seksin myynnin ja oston aiheuttamiin mahdollisiin järjestyshäiriöihin julkisella paikalla voidaan puuttua kohdennetusti, jos niin halutaan jo nyt voimassa olevalla järjestyslailla, erillistä täyskieltoa siihen ei tarvita.

Nollatoleranssiin ei millään lainsäädännöllä päästä, mutta kahdessa pääkaupungin ravintolassa mahdollista järjestyshäiriöitä aiheuttava seksin osto ja myynti saadaan kuriin, jos poliisi hoitaa sille kuuluvan järjestyksenpitovelvollisuutensa ja anniskelulupaviranomaiset anniskelulupia koskevan valvontavelvollisuutensa.

Lisäksi ravintolaprostituutio ei edes aiheuta järjestyshäiriöitä siinä määrin kuin katuprostituutio. Ravintola on rajattu tila, jossa myyjät ja asiakkaat löytävät toisensa aiheuttaen mahdollisimman vähän häiriötä sivullisille. Ja lisäksi ravintoloissa on järjestysmiehet ja henkilökunta, joka huolehtii järjestyksen pidosta. Kansainväliset ihmisoikeussopimukset ja -suositukset, muiden EU-maiden kuin Ruotsi esim. Miksi Pro-tukipiste ry vastustaa seksuaalipalveluiden oston kriminalisointia?

Anna Kontula, Punainen Exodus http: Seksityöläisille kuuluvat ihmisoikeudet ja oikeus ammattiinsa, sanoo yrittäjä Johanna Sirkiä. Pistää vihaksi kuunnella moista hölynpölyä http: Seksiä myyvä Milla antaa asiakkaalle kuitin http: Sano ei seksinoston kriminalisoimiselle http: Miksi poliisi ei puutu ravintolaprostituutioon?

Nuoret miehet myyvät itseään tuplasti naisia enemmän Ruotsissa http: Ruotsin mallia tutkineen Petra Östergrenin kotisivut http: Norjan hallituksen tekemä tutkimus Ruotsin seksinostolaista http: Jaana Kauppinen, Pro-tukipiste jaksa kuunnella ensin muutaman sekunnin mainokset http: Seib, Charrlotte Health, well-being and sexual violence among female sex workers: PhD thesis, Queensland University of Technology.

The Vancouver Sun No link between working in prostitution and post traumatic stress http: Jos asian sanoo lyhyesti: Naisen ja miehen alapää ei ole kaupatavaraa. Mutta ne ovat naisten ja miesten yksityinen asia, joka ei kuulu kenellekään muulle, ei edes hyvän näköiselle blokistille.

Naisten ja miesten yläpään taas tulee pystyä elämään yhteisössä, tekemään sellaisen säännöt. Nekään eivät ole kauppatavaraa, mutta niiden tulee toimia, ajatella ja ymmärtää. Jos tuo ajattelu toimii ns. Tähän siis tämä Laura, joka on nätti tyttö, ei pysty.

Hän elää siinä humpuukissa, johon Paasikiven ja Kekkosen lain jalkoihin polkemisen jälkeen ns. Tuo humpuukki ei tunnusta kansalaisoikeuksia. Se pitää valtaa yksityisen elämän kriminalisoinnilla, valvomalla kansalaisten käytöstä.

Muuten nuo humpuukkimaakarit joutuisivat ottamaan "julkiset vastuunsa. Perusuomuluisetkin ovat löytäneet naaman, joka ei näytä itseään tai katso peiliin, jos kansalaiset eivät hyväksy humpuukkia.

Eli puoleella on Halosensa, tai Gutsy-Ninjansa. Mene vaikka lastentarhaan harjoittelijaksi ja testaa, kauanko homma pelaa, jos ei ole sääntöjä. Ne opitaan lapsesta saakka ne säännöt. Meillä on ollut Suomessa erilainen naisen asema ja seksuaalinen vapaus kuin Thaimaassa. Haluan säilyttää ne säännöt, jotka Suomessa on ollut. Minusta Thaimaan yhteiskunnassa ei ole mitään naisen kannalta, mitä tänne kaipaisin. En myöskään kaipaa anglosaksisen maailman kapitalismia tänne.

Tuo kommenttini ei vastusta sääntöjä, minkä tulisi olla selvä, jos luet sen. Kyse ei ole myöskään siitä, miten jossakin muussa kulttuurissa, vanhastaan autokraattisessa maassa naisen asema on kehittynyt.

Kyse on siitä, ettei suun avaamista, silmien ja korvien käyttöä voi kieltää. Käden tuotteet voi myydä, kuten kirjoitukset. Yksilöä ei voi kieltää käyttämästä omia osiaan, kykyjään. Mutta yksilöitä voi kieltäöä pakottamasta toiselle tuon käytön muotoja. Tai valheelliset solvaukset, joita käsi kirjoittaa, ovat rangaistavia. Nämä määritelyt tehdään päässä - yksilön oikeuksia kunnioittavien periaaatteiden mukaan.

Eli vastaavasti seksiin pakottaminen ja sillä hyödyntäminen ovat eri asia kuin vapaaasti harkittu seksi. Vapaa harkinta on itse asia. Yksilön oikeutta vapaaseen harkintaan ei saa kieltää. Se on vakava periaaterikos. Suomessa - tai Ruotsissa - ei näitä periaatteita tajuta, kun maissa ei ole Perustuslakioikeutta, joissa näitä asioita punnitaan.

Meillä ja siellä "auktoriteetti" on tottunut "kieltämään" ilman pään käyttöä. Uhreilla ei niin väliksi. Meidän lainsäädäntömme on remontin tarpeessa. Kunnon tuomiot ja rikollisten nimet ja naamat lehteen. En kuulu siihen "kukkahattuporukkaan", joka nimenomaan hyysää ja paapoo rikollisia.

Tarvitsisimme myös Suomeen Sveitsin tavoin ulkomaalaisille rikollisille automaattikarkoituksen. En edes ole kuullut Halosen kumppaneineen ajavan prostituutiolle täyskieltoa. Jos näin on, niin eihän maailmassa ole kahta ihmistä, jotka eivät jossain asiassa olisi myös samaa mieltä.

Olen ehkä ulkona lähestymistavastasi. Suomesta olen ollut ulkona 30 vuotta, kun kirjoitukseni Etykin "oikeuskorin, -periaatteiden" Suomessa noudattamatta jättämisestä nosti vahvan NL-protestin. Siinä yhteydessä tuo periaatetason heikkous Suomessa tuli tosi selväksi. Suomi rikkoi Etykiään selvästi; sen sanominen oli "rikos" - NL: Pinnistelin kerran Ranskassa pari vuotta ymmärtääkseni ns. Tai eroa "Rooman lakiperinteen" ja germaanisen, pohjoismaisen välillä. Ja ajattelen, että pohdinnan ja lain tulisi kunnioittaa periaatteiden logiikkaa.

Tuo "seksin oston ja myynnin" kielto ei tee sitä. Se puuttu yksilön oikeuksiin. Laki ja järjestystä tulisi siis luoda niitä kunnioittaen. Laki ja järjestys voivat olla ankaria; kyse ei ole ahdas- tai avoimielisyydestä. Mutta lain kirjoittaja ei saisi kieltää "yksilön oikeutta" päättää omista asioistaan.

Tuota oikeutta voi puolustaa mm. Selväähän sekin, etteivät kevyesti puetut seksin myyjät ole mainosta tai sopivia minne tai miten vain. Mutta sekin on eri asia, kysymys hyvästä järjestyksestä kaduilla.

Tuosta tulikin mieleeni kysyä, että millaisia rangaistuksia mielestäsi pitäisi seksin ostamisesta ja myymisestä jakaa? Otetaan vaikka kuvitteellinen esimerkki suomalaisesta opiskelijatytöstä, joka huomaa, että helmikuun opintotuki ei riitä sekä kolmen päivän Goom risteilyyn että laskiaisriehaan, ja päättää ansaita hieman ylimääräistä laittamalla "päiväkahviseurailmoituksen" nettiin.

Hän valikoi sadasta kiinnostuneesta yhden, kutsuu hänet kämpilleen, jossa suoritetaan tilille pano ja varsinainen pano. Valppaan naapurin ansiosta he kuitenkin jäävät kiinni niin sanotusti housut kintuissa. Mikä olisi mielestäsi sopiva rangaistus ostajalle? Janin esimerkki on hyvä. Tietenkin seksiä voi myydä täysin omasta tahdostaan myös päätoimisesti eikä vain kuvatulla tavalla sivutoimisesti. Ihmiset, jotka elävät jossakin asiassa lähempänä vallan keskiötä, kuvittelevat, että kaikki marginaalissa ovat samanlaisia ja elävät samankaltaista elämää.

Siksi on helppo maailmanparantamisen nälässään laittaa mutkat suoriksi ja käydä käsiksi johonkin näennäiseen tekijään hankalien syiden sijaan. Mikä on marginaalin ulkopuolelta - keskiöstä - tulevan oikeus määritellä seksityötä tekevä? Suomessa on hyvin hyvin vähän ns. Janin kuvaus osuu paljon lähemmäs todellisuutta. Tämän lisäksi Suomessa on jopa pari oikeaa ammattilaista, jotka maksavat työstään verot ja yrittäjämaksut.

Oikeudenmukaisuuden edellytys on vääristyneen vallankäytön eli parituksen puuttuminen. Ruotsin malli on kuitenkin niin vääristynyt, että vuokranantaja voi saada rangaistuksen parituksesta, jos prostituutiota harjoitetaan tämän omistamassa asunnossa. Tästä on oikeudenmukaisuus kaukana. Erilaiset "työvoimatoimisto määrää"-kommentit ovat selkeä vitsi. Prostituutio on selkeästi ideologispohjaista työtä. Ei työvoimatoimisto pakota ketään lähtemään pappisopintoihinkaan, joten miksi sitten prostituoiduksi.

On aivan selkeää, että se on työ, johon kaikki eivät mentaliteetiltaan sovi. Sellaisen, joka siihen ei mentaliteetiltaan sovi, ei pitäisi yrittää myöskään määritellä, millä säännöin sitä harjoitetaan - ainakaan kysymättä niiltä, joille se sopii, ja joiden asia se ensisijaisesti on.

Ihmettelen jos Halonen kannattaa seksin oston täyskieltoa. Hänhän kuitenkin oli aikanaan SETA: Teillä on aina harha jostain yksittäisestä tapahtumasta. Se, kun sä jaat jalkoväliäsi kymmenille tuntemattomille, jättää valitettavasti jälkensä En oikein nyt hahmota, miten olet ainakaan allekirjoittaneen viestistä päässyt tuohon johtopäätökseen.

Miten ihmeessä joku voi toimia ammattimaisena seksityöläisenä, joista puhuin, ja maksaa veronsa "yksittäisellä tapahtumalla"? Osa meistä on aseksuaaleja, osalla on korkea libido, osalla vulva ja pää on yhdistetty suoranaisella ratakiskolla, toisilla taas ne tuntuvat olevan melkein eri ihmistä. Osa kykenee rakastamaan vain yhtä kerrallaan, eikä edes kostu muille. Osalle seksi on viittä vaille merkitystä, osalle elämän tärkein juttu. Seksuaalisuutta ja seksin harjoittamista ei pitäisi ylipäätään sekoittaa keskenään; miksi jokaista ihmistä pitäisi vaatia pitämään seksuaalista aktia yhtä pyhänä ja tärkeänä osana seksuaalista identiteettiään?

En tarkoita, etteikö kaikesta, mitä teemme, jäisi meihin jälkeä, mutta jälkien luonne ja syvyys kuitenkin lopulta vaihtelee yksilöstä toiseen - jo ihan muunkin henkilöhistorian ja muiden ominaisuuksien perusteella.

Mikä oikeus meillä on sanoa aikuiselle seksityöläiselle, ettei hän tajua mitä on tekemässä ja että "ei ole miettinyt asiaa loppuun asti. Vakava korjaus joka vaikuttaa mielestäni suuresti asian luonteeseen: Monilla on parituksesta johtuen seksityöstä juuri tällainen vääristynyt kuva.

Kuitenkin on tyypillistä varsinkin Suomessa , että omasta halustaan prostituutiota harjottavalla on kolmesta viiteen vakioasiakasta, joiden persoonallisuuden ja tarpeet hän tuntee. Kyseessä on luottamuksellinen asiakassuhde, jonka sääntöjen vaurioittaminen johtaa asiakassuhteen katkeamiseen.

Tämä on parituksellisen ja toimijalähtöisen prostituution ero. Jälkimmäisessä sen, joka tekee työn, on myös mahdollista valita asiakkaansa. Näitä kahta ei pitäisi niputtaa keskenään alkuunkaan. Pitäisikö senkin suhteen alkaa jonkinlaisiin toimenpiteisiin, vai ovatko huvisarjapanijat jollakin lailla harkitsevampia ja parempia ihmisiä kuin seksityön ammattilaiset?

Ihan sama kiellettäisiinkö prostituutio vai ei, silti on olemassa miehiä ja naisia jotka jatkaisivat rahanhankintakeinoaan. Entä miesprostitutio, sallisitko sen toiminnan? Parturit, manekyyrit, hierojat ja kaikki muut ihmiskehosta tai sen hoitoon liittyvistä toiminnoista rahaa tekevät ammatit?

Mikä siinä seksissä nyt on niin pelottavaa, että se pitäisi kieltää asiakkailta ja sitä omasta tahdostaan harjoittavilta? On olemassa myös prostituutiota jossa ei liiku raha, hyväntekeväisyystoimintaa esim. Ja mikä ihmeellinen sairaalloinen halu meillä on yhteiskunnassa holhota ja olla holhottavana. Eikö me voitaisi tulla toimeen keskenämme, yksilöinä ja erilaisina kulttuureina, ilman että meidän pitäisi kieltää erilaisten piirien toimintaa. Asioiden kieltäminen ei muuta mitään!

Pää pensaassa ei muuta sitä tosiasiaa, että esim. Kieltämisen sijasta paljon paremmin toimii tiedottaminen, asioista keskustelu ja erilaisten näkökulmien ymmärtäminen. Se, että sinulla on tietynlainen kehokuva sinunlaisena naisena ja se, että sinulla on tietynlainen kuva prostituutiosta ei ole mikään syy kieltää jotain toimintaa toisilta.

Pitää ymmärtää, että on olemassa monenlaista prostituutiota. Ja pitää ymmärtää, että on olemassa monenlaisia kehokuvia, on olemassa monenlaisia prostituoituja ja on olemassa monenlaisia asiakkaita. On olemassa prostituoituja jotka nauttivat työstään ja jotka kunnioittavat kehoaan ja ovat iloisia siitä, että voivat auttaa ihmisiä omalla työllään.

Prostituutiolla on tietyillä alueilla varjopuoliakin ja niitä voidaan hoitaa, prostituutiokin on kehittyvä ala. Mutta kehitys ei etene kieltämällä. Tai lääkäritkö kielletään, ontuvaa logiikkaa nyt sinulla. Sitäpaitsi aika loukkaavaa edes rinnastaa nuo edellämainitsemasi ammattiryhmät prostituutioon. Mikä voidaan myöntää on että thaihieromoissa on usein seksipalveluja. Näin eilisiltana Yle Fem kanavan dokumentin prostituutiosta Turkissa.

Prostituoidut olivat pääosin nuoria Moldovasta kotoisin olevia tyttöjä ja he kertoivat karuista kokemuksistaan Turkissa. Ohjelma oli kyllä järkyttävä ja dokumentaristi totesikin osuvasti "mitä meidän sukupolvemme naisille oikein tapahtui". Toivo on nyt siinä että nuoria tyttöjä valistetaan etukäteen että he osaisivat varoa tuota kohtaloa. Tämmöiset kieltolait ovat pelkkää hurskastelua, pätäkkämies saa aina olipa käytös tai ulkonäkö mitä tahansa, siis mitä tämä kertookaan naisista?

Liiketoimintamalli oli seuraava, että nämä kaksi herraa menivät kaupungilla kameran kanssa haastattelemassa naisia ja tarjosivat esim. Semmoista amerikkalaista yrittelijäisyyttä ja nähtävästi bisnes kannatti kun oli varaa mennä kaupungilla sen rahasalkun kanssa. Nähtävästi aika moni nainen on kuitenkin sen rahan perään että homma toimi. Lainsäädännössä ei ole relevanttia kysyä väheneekö seksin ostaminen vaan miten parannamme seksityöntekijöiden ja vastikkeelista seksiä harjoittavien asemaa.

Viranomaisilla esiintyy edelleen voimakas hyvin yksipuolinen mielipide, jonka mukaan maksullinen seksi on typistetty jonkinlaiseksi irvikuvakseen; se esitellään ja selitetään meille vain kaikkien niiden teoreettisten ongelmien ja rikosten äärimmäisenä summana, joita maksulliseen seksiin voi mahdollisesti liittyä.

Seksin oston täyskiellon perusteluissa on unohdettu maksullisen seksin monimuotoisuus ja laajuus ja laajempi perspektiivi, typistetty laaja kirjo seksuaalisuutta abstraktiksi teoreetiseksi mielikuvaksi seksuaalista väkivallasta. Asenteellisesti ja yksipuolisesti korostetaan vain joitakin sivu- ja lieveilmiötä, joita seksialaan voi mahdollisesti liittyä, yleistetään yksittäis- ja ongelmatapauksia, esitellään ja selitellään niiden olevan yhteiskunnallisesti suurikin ongelma.

Yksittäisen seksin myyjän ja ostajan välistä sopimuksen tekoa vähätellään. Näin syntyy suhteellisuuden taju- ja mittakaava virhe, iso kuva hämärtyy ja jää näkemättä. Suomen lainsäädännössä onkin edelleen maksullisen seksin kokoinen sokea piste. Lainsäädäntö on edelleen sokea ja kuuro konkreettiselle todellisuudelle ja lähtee virheellisesti siitä, että vapaaehtoista maksullista seksiä ei ole ja että kaikki maksullinen seksi selitellään pelkästään sosiaaliseksi ym.

Oleellinen kysymys ei kuitenkaan ole voidaanko maksullisen seksin määrään vaikuttaa, vaan miten seksin myyjien ihmisoikeuksiin voidaan vaikuttaa. Jos luulemme, että Suomi on jotenkin erilainen maa kuin muut Euroopan maat tai muut maat, niin herätys, haloo!

Maksullista seksiä on historian aikana yritetty kitkeä tulella, vitsaraipoilla, pakkotyölaitokseen eristämällä ja uudelleenkasvatuksella, koskaan siinä onnistumatta, koskaan se ei ole jäänyt menneeseen maailmaan vaan on aina ollut tulevaisuutta. Maksullista seksiä on aina ollut, on nyt ja tulee aina olemaan. Se on tiukasti osa ihmisyyttä ja osa suomalaista yhteiskuntaa. Myöhäistä on alkaa keskustelemaan siitä, halutaanko sitä Suomeen vai ei. Mannereuroopassa keskustelu alkaa siitä, että maksullista seksiä on, että sitä kutsutaan seksityöksi, että se on seksityötä ja että se sopii hyvinvointiyhteiskuntaan.

Muualla maailmassa on keskeistä ja onnistuu keskustelu seksityötä tekevien perusihmisoikeuksista nyt ja tulevaisuudessa ja ryhdytään konkreettisiin toimiin seksityötä tekevien oikeuksien puolesta ja seksityöntekijöiden oikeuksien loukkauksia vastaan. Muualla maailmassa kun puhutaan maksullisesta seksistä osataan erottaa vapaa-ehtoinen maksullinen seksi erilleen kaikista yksittäisistä lieve-ilmiöistä.

Suomi tulee burka päässä kaukana perässä ja on edelleen ihmisoikeuksien kehitysmaa ja takapajula tässä suhteessa. Kuten YK viime syksynä vaati ja lukuisissa kansainvälisissä sopimuksissa ja päätöksissä suositellaan, seksityötä pitäisi kohdella kuten muutakin työtä.

Kaikkiin inhimillisiin toimintoihin, tarpeisiin ja nautintoihin liittyy terveellä eettisellä pohjalla olevaa maksullista palvelu- ja liiketoimintaa, epäkohtia voidaan torjua rajatuilla säätelytoimilla. Verrattuna kaikkeen oikeaan ja todelliseen yhteiskunnassa tapahtuvaan ihmisten taloudelliseen hyväksikäyttöön, kaltoinkohteluun sekä poliittisiin vallan kulisseissa ja kabineteissa tapahtuviin väärinkäytöksiin, lehmänkauppoihin, kähmintään, keinotteluun, ketkuiluun, sumplintaan, rötöstelyyn, lahjontaan, korruptioon, keplotteluun, kepulikonsteihin, vilppeihin, aatteiden ja sielun myymiseen oman edun tavoittelun takia jne, aikuisten vapaaehtoinen maksullinen seksi on lähtökohtaisesti perusrehellistä, viatonta ja eettisesti kestävää luomupalvelun kauppaa.

Mitään perustetta sille, että myös seksin myyminen ei voisi olla työtä tai itsellinen ammatti ei ole. Erottelu seksin myymisen ja itsen myymisen välillä on samanlaista tai on yhtä hankalaa kuin muissakin töissä tai ammateissa. Myydessään mitä tahansa työtä tai palveluja ihminen myy työvoimaa tai palveluja, joita hän ei voi millään tavoin erottaa itsestään, ihmisen "itse" on aina läsnä jollain tavalla ja minuus osa työntekoa tavalla tai toisella.

On itsestään selvä asia, että seksin myynti ei kuitenkaan ole samanlaista työtä kuin muut työt, vaan oman luonteistaan työtä, joka ei varmasti sovi kaikille, kuten ei sovi juoksijan, papin, kirjailijan, laulajan työkään kaikille. Luontevin vaihtoehto, varsinkin Suomen tilanteessa, olisi toimiminen itsenäisenä yrittäjänä.

Miksei tälläista vaihtoehtoa voisi olla olemassa niille jotka sitä haluvat, miksi maksullinen seksi pitäisi kieltää, Keneltä se on pois? Se, kuinka moni haluaa tehdä seksityötä tai minkä aikaa, ei ole peruste seksin oston kieltämiselle? Maailmassa on satoja ammatteja ja töitä, joita tekee vain kourallinen ihmisiä? Mistä lähtien jonkin alan, työn tai ilmiön lukumäärän vähyys tai työvuosien pituus, on ollut peruste sen kieltämiselle? Potentiaaliset lukumäärät, eivät ole olennaista. Suomessa on noin parikymmentä mannekiinia, jotka vaihtavat nuoruuttaan ja kauneuttaan ammattimaisesti rahaan osan elämästään, mutta ei kenelläkään ole pakkomiellettä kriminalisoida tätä ammattia sen lukumäärän vähyyden perusteella.

Olennaista on se, että aikuisten vapaa-ehtoisen maksullisen seksin tulee kuulua siihen ihmis- ja perusoikeuksien takaamaan vapauspiiriin, johon lainsäätäjä ja viranomainen ei saa kajota. Seksityöntekijöiden ja seksityöjärjestöjen mukaan kriminalisoinnit mahdollistavat käytäntöjä, jotka ovat pahinta mahdollista riistoa, jossa myyjän on erityisen vaikeaa puolustaa oikeuksiaan.

Seksin myyjää ei sorreta hänen työssään, vaan sen ulkopuolella. Suurin osa maksullisen seksiin liittyvistä ongelmista eivät johdu seksin myymisestä sinänsä, vaan nykyisestä "hyvää tarkoittavasta" moraalisesta lainsäädännöstä, joka johtaa seksialan laittomaan ja puolilaittomaan tilanteeseen, seksin myyjien ja myös ostajien heikkoon yhteiskunnalliseen ja oikeudelliseen asemaan ja stigamatisoitumiseen.

Vahva negatiivinen stigma on merkittävä seksinmyyjien ja seksityöntekijöiden haavoittuvuutta lisäävä tekijä, joka pitää seksityöntekijät ja seksin myyjät yhteiskunnan marginaalissa ja altistaa negatiivisile asioille.

GAY ISOT KALU SEKSI RAAKEL LIEKKI PORNO

Koska minä itse olen nainen tiedän kyllä kuinka kieroillaan ja vehkeillään ja tiedän, että nainen jo ensisuudelmasta lähtien rupeaa miettimään suhteen lopettamista! Miehelle nainen taas on pelkkä siementankki, josta rehvastellaan kavereille, mieluiten liioitellen.

Penetraatio tuntuu joskus siltä, että jurskauttaisi poran hampaan hermoon ja suihinotto siltä kuin märkä tiskirätti tungettaisiin kurkkuun. Ehkä jossain bingobongomaassa, mutta ei Suomessa. Niin tietenkin, paitsi että teit nyt amatöörivirheen ja määrittelit sen "junttiheteron" junttiheteroksi tuossa lausemuodossasi. Se mitä sinun olisi pitänyt sanoa oli että jos määrittelee jonkun junttiheteroksi vaikka pelkän ulkomuodon perusteella.

Junttiheteroudessa ja sukupuoliongelmissa tai vaikka omassa seksuaalisuudessa kun on se ero, että junttiheterous tarkoittaa asennetta jolla tuomitaan ja määritellään muita miten huvittaa. Ihmisen oma sukupuolikokemus taas tarkoittaa sitä, että on kokemus itsestä, eikä määritellä ja arvostella muita. Murhaaja on murhaaja siksi koska on murhannut toisen ihmisen.

Junttihetero on junttihetero, koska on ilmaissut asioita siten että on ansainnut tulla nimitetyksi. Junttiheterous ei ole identiteetti. Nykyään tietenkin politiikassa ja mediassa on paljon pellejä jotka valittavat siitä, ettei heitä suvaita kun he tuomitsevat ja nimittelevät ihmisiä ja ihmisryhmiä.

Sitä esiintyy populismissa erityisen paljon. Minä vähän luulen, että miesten kanssa ollaan sen takia että seksuaalinen preferenssi sattuu olemaan miehiin päin. Se ei tarkoita että pidetään naisia b-luokan tavarana. Tuollaista kuvaamaasi menoa esiintyy vain ihmisissä ja ryhmissä, joilla ei ole omanarvontuntoa. Tietenkin voihan joku tehdä tuollaista "läpimenoleikkiä" ihan huvikseen, mutta jos sen ottaa vakavasti niinkuin olen nähnyt tiittijutuissa ulkomaisilla foorumeilla joskus otettavan, vaikkei he tietenkään voi "läpimenevästi" harrastaa seksiä , niin sitten on kieltämättä pullat todella huonosti uunissa.

Prosessoituvien osalla siinä yhdistyy itsetunto- ja omanarvontunto-ongelmat, puheen tai pinnallisen sosialisoimisen tasolla tiiteillä taas eräällä tavalla seksismi. Kaiken kaikkiaan en ymmärrä mistä vedit tuon jutun.

En minä tunne täällä Suomessa ketään joka tuollaista ajattelee. Sen sijaan tunnen naisia jotka varmasti harrastavat satunnaista seksiä miesten kanssa koska sattuvat tykkäämään siitä. Jos jonkun juttu ärsyttää, ei siihen tarvitse vastata omalla provolla. Tietenkin jos sinulle on sanottu, että kanssasi on oltu vain koska ei miestä saada, niin sehän on ihan hanurista ja sanoja on silloin aikamoinen taliaivo enkä suosittele pitämään yhteyksiä sellaisiin urpoihin.

Ja mikä ihmeen mtf-nainen? Tätä ainaista cisseksististä skeidaa. Tuli kyllä jälkeenpäin itsellekin sitten tuo sama mielikuva kuin sulle tuosta sanamuodosta. Ymmärrettävää miten jotkut voi ottaa kyseiset asiat negatiivisesti tai tuntea ehkä ärsytystäkin. Mutta mainitsemasi sekstistiset ja fobiset seikat eivät kuulu minun maailmaani, koska en ota niitä sillä tavalla.

Minun pitää tuntea toinen kauttaaltaan, jotta voin mennä sen syvemmälle tunteidenkin osalta. Joten siinä vaiheessa jos nainen valehtelee omasta elämästään, että kertoo vasta myöhemmin olleensa joskus ns.

Silloin ei tule ensimmäisenä mieleen transihminen, vaan valhe. Näin herkkänä ihmisenä luottamus kun on tärkeä ja on ehdoton. Siitäkin jotkut voivat kinastella onko tarpeen kertoa menneisyyttään jne..

En tiedä mistä päätelmäsi on kirjoitukseni perusteella, että sulloisin tietyt ihmiset tiettyihin laatikkoihin ja yhtäkkinen cisseksismi jne. Mutta ehkä tietyistä kirjoituksista saa mielen luomana jotain mitä ei itse kirjoittaja alunperin tarkoittanut.

Jos kirjoitetaan tiettyjä sanoja ja määritelmien nimiä, ja niihin liitetään omat tykästymiset en voi sille mitään jos joku ottaa ne jollain toisella tavalla, vaikkei ne asiat haittaa omalla kohdallani. Tietysti jos oikein syvälle mennään, sukupuolia, määritteitä, seksuaalisia suuntautumisia jne jne jne. Sana "umpimielinen" on hassu, koska kaikki olemme semmoisia. Maapallolla on vain yhden-kahden käden laskettavissa, jotka oikeasti tuntevat Itsensä, isolla Iillä, eivätkä sovi umpimielisyyteen.

Minäkään en siis voi selitellä sen tarkemmin mikä olen, koska vaikka tiedän etten kuitenkaan ole se mikä ehkä luulenkin olevani määrittelyjen kohdalla, en kuitenkaan tiedosta sitä. Siksi jopa mainitsin sanan transihminen omalla kohdallani vaikka en tunne senkään sanan täysin kuuluvan minuun. Toistan ehkä tätä mutta käsitteet ja sanat, jos niitä käyttää jonkun mielestä väärin, eivät ole oma huoleni, koska käsitän ne toistaiseksi siten, miten ne käsitän tällä hetkellä mielessäni, vaikka ne käsitykset välillä muuttuukin.

Ottaen tietysti toiset huomioon, enkä raiskaa niitä sanoja enempää kuin on tarpeen. He ovat määritelleet myös itsensä cis-naisiksi ja syntyneet siten, että kasvuiällä heille on kehittynyt kehonsa luontaisien ominaisuuksien johdosta sellaiset, mitä kutsutaan rinnoiksi ja naisen sukupuolielimiksi. Ilmaisevat itseään feminiinisesti ja heistä huokunut feminiinistä energiaa. Mutta niin, eihän sekään kerro oikein mitään jos nussitaan nyt verbaalisesti.

Sukupuoli on häilyvä käsite niinkuin muutkin, koska sekin on suhteellista ja monimuotoista erilaisine kokemuksineen, jokaisen kohdalla. Omat käsitykset ihmisistä ovat omia ja siinä ei käsittääkseni ole mitään sen oudompaa kuin tavallisesti, eikä myöskään sekstististä tai fobista kuin vain niiden mielestä joilla se pyörii päässä. Tapailemani naiset ovat määritelleet ja kokeneet itsensä cis-naisiksi tietyistä syistä ja ovat olleet omanlaisensa mixauksensa.

Siksi jostain syystä tunnen että, rakastuisin jne edelleen sellaisiin tietynlaisiin naisiin mihin on tuntenut ja tuntee edelleen vetoa. Mikään ei ole mahdotonta enkä kertonutkaan että olisi tietyt vaatimukset. Vain mitkä tunteet ollut. Se jättää jotkut asiat avoimeksi En tiedä saako tosta selittelystä mitään selvää mutta onhan näitä aina mukava ihmetellä ja selitellä. Valhe ja valhe Entä jos valheen motiivi on se, että olit niin tärkeä, ettei toinen pystynyt ottamaan sitä riskiä, että menettää sinut?

Naiset on kauheeta, miehet on hirveetä. On sitten varmaan jokin spesiaali, parempi huippuporukka Aloittaja hakee fyysistä seuraa tai jopa suhdetta kaikenlaisista naisista. Ei sillä pitäis olla merkitystä mitä jalkovälistä löytyy, mua kiinnostaa vain ja ainoastaan pidänkö toista henkilöä ulkoisesti ja sisäisesti viehättävänä.

Ongelma vaan on siinä, miten lähestyt muita ihmisiä esim. Mulle on ihan ok, vaikka harrastaisin seksiä henkilön kanssa joka on vaikka aina halunnut kokeilla miestä jolla on pimppi. Kyllä mäkin siitä toimituksesta jotain saan. Kuka loukkaantuu sissittelystä, paitsi Kolmois-Sis? Other people, do the gender math. Let me rephrase that. If you look for one, you'll never find one. I think someone intelligent said that.

You'll accidentally stumble into her, somehow. As long as you don't suck that much, it is inevitable. You may be introduced, or you might wind up in the same jail cell. Hold on to her. She will be your crutch in this cruel and disgusting world. Together the planet will be your toilet paper. You won't need anyone else, as now you're doing more than winning in your mind.

You're winning in her mind, and that's so much more reassuring. Have violent angry sex, or whatever makes both of you happy. You will be happy. You'll cut your penis off if she asks you to. But you will not care. And then when you need her most, she'll disappear.

After the physical aspect is taken for granted, you will realize that your relationship is shit. It has no damn substance. Just two lost children in a big confusing world, grabbing at anything in the dark. Now its time to do lots of acid and die. Pääasia on kuitenkin tässä: Hän on sinun kainalosauvasi tässä julmassa ja iljettävässä maailmassa. Koko planeetta on teidän vessapaperianne. Ja sen jälkeen voi kuolla pois.

Ei se ole "samaa skeidaa". Ne keksivät sanan "trans" ensin, ne määrittelivät meikäläiset ulkopuolelle heikäläisten. Koska he ovat normi, niin heitä ei tarvitse kutsua millään nimellä. Heillä ei ole kasvoja. Se on ihan sama kuin minun ei tarvitse sanoa olevani valkoihoinen Suomessa tai puhuvani suomea äidinkielenäni. He ovat normi, se pilari, jonka ympäri maailma pyörii. On pyhä velvollisuus kyseenalaistaa se. Kenties maailman akseli nyrjähtää paikaltaan, kun cissit huomaavat, että heidät on nimetty.

Ei olla menty edes niin pitkälle, että olisimme tautiluokitelleet ne, niin kuin heillä oli kiire tautiluokitella meitä. Heidän sukupuolen korjaamisensa on niin normi, että he suuttuvat siitä, että me puhumme samasta sukupuolen korjauksesta kuin mitä he tekevät ajaessaan partansa tai hankkiessaan silarit. Ennen piti olla kastroimislupa valtiolta ja psykologiset testit ja kuulustelut ennen kuin sai silarit transihmiselle, mutta cisseiltä ei vaadita mitään testejä, ei olla koskaan vaadittu.

Maistraatissa ei ole mitään cis-merkintää väestörekisteritiedoissa. Pitäiskö sit olla cis-merkintä? Missä itkisit, kun sinulla ei sit olis? Minä en koskaan cissittele, en ainakaan sillä tavalla mitä sinä ja monet muut luultavasti luulette. Todellisuudessa aika iso osa teistä ei ymmärrä mitä cis trans -jaolla oikeasti tarkoitetaan. Ne, jotka "loukkaantuvat" cis-etuliitteen käytöstä eivät hyvin varmasti ainakaan tiedä.

Harva olisi oikeasti mikään trans, jos ei tarvitsisi muiden mielestä. Sovitaanko että lopetat tai lopetatte tuon trans-pelleilyn, niin sitten ei tarvita sanamuotoja cis-etuliitteelläkään? Se on hyvin yksinkertaista. Ei pitäisi olla mitään keinotekoisia merkintöjä, joiden tarkoitus on lähinnä stigmatisoida, yksilöidä ja hallita ihmisryhmiä. Antakaa ihmisten määrittää itse kehonsa ja identiteettinsä fyysisesti ja henkisesti, niin eipä oo ongelmia.

Turha sit oli unikin: Yritä sitten lukea keskustelu, eikä siinä ole enää päätä eikä häntää. Tsiisus, ihan kun nelivuotiaiden läpinää. Ihan hyvin voi käyttää itsestään määrittelyä mies jolla on XX-kromosomit tai kertoa olevansa mies jolla ei ole penistä.

Vastaavasti voi puhua myös XY-naisesta. Se ei ole läheskään yhtä toiseuttavaa ja halventavaa kuin transuttelu. Kun tuota transsukupuolisten "korvamerkintää" käsiteltiin eduskunnassa, siitä ei edes keskusteltu, se nuijittiin läpi kaikessa hiljaisuudessa valmistelijan esittämässä muodossa. Aikoihin ei ole tapahtunut tuollaista, jopa oikeusministerikin ihmetteli jälkikäteen miten sellainen on voinut mennä läpi kun siitä kerrottiin hänelle.

Toisaalta jotkut ovat innoissaan Australian esikuvasta että poikkeava sukupuoli tuodaan julki henkilöpapereissa kenelle tahansa vaikka kaupan kassalla. Siihen kuuluu tuo heteroseksismi. Mutta minkäs voit, se oli kirjoitettu luvulla. Kyllä minulle kisut kelpaa, etenkin sellaiset, joilla on kyky pohtia asioita. Älä siis turhaan rupea vetistelemään, minä olen kyllä itkenyt tässä 1½ kk ihan kaikkien edestä. Miten voin kutsua itseäni XY-naiseksi kun ei ole kromosomitestiä tehty!??

Elämä on kuule juuri toiseuttavaa ja halventavaa, se on se elämän luonne. Elämä on toiseuttavaa ja halventavaa. Vai oliko se että kärsimystä Transuile sinä vaan ihan rauhassa, tuskin sinä muuhun kykenetkään Itse asiassa se on minusta jopa miellyttävämpi vaihtoehto ja varmasti aika monesta muustakin, paitsi yhdestä, joka potee Tukholma-syndroomaa. Kyllä se pirun elämä toiseuttaa ja halventaa minuakin. Mutta tässä vain kommentti tähän keskusteluun.

Monien mielestä olen todennäköisesti "biseksuaali nainen", mutta kuten tuossa lainauksessakin todettiin seksuaalinen suuntaus on "muuallekin" kuin kahteen suuntaan. Siinä mielessä "bi" on vähän huono määritelmä. Tähän kirjoittaisi vuoden myöhässä, että juttua haluaisi kuulla lisääkin.

Jos jotain anonyymiä mailiosoitetta fexj: Nimimerkistä huolimatta transtyttö, joka haluaa todistaa että heidänlaisiin voisi ennakkoluuloinenkin ihastua?

Tytöt ja naiset on ihania, kuka sitä huoltohistoriaa jaksaa niin tarkkaan tiirailla ja todistella. Olen aina tiennyt Kolmois-S: Terveisin erittäin kauniiden cisnaisten kanssa seurustelevia transmiehiä tunteva henkilö. No sittenhän alkuperäisellä ei ole ongelmaa lainkaan, vaan kyselee täällä vain lämpimikseen tai omaa saamattomuuttaan! No määrittele Kolmois - S: Tietämyksellä ja luulolla on iso ero. Rakastumiseen ei vaikuta mitä sukupuolta kohde on on ollut, luulee olevansa , koska rakastuminen on henkinen kokemus, kohteen haarojenvälin sisältö on triviaali pikkuseikka.

Seksuaalisesti viehättyminen taas voipi kohdistua vaikka kuinka poliittisesti epäkorrektisti vaaleaan cis-naiseen, tummaan väh. Tai tyyppi Y ihastuu tummaan väh cm pitkään hörökorvaiseen transmieheen, joka itse kokee olevansa "vain" mies ja ne hörökorvatkin on menossa korjauttamaan? Jos minä koen naapurin erkin seksuaalisesti viehättävänä, koska pidän häntä totaalisen urpona junttina ja tuo piirre vetoaa minuun! Miksi se pitäisi möläyttää? Jos möläytät, flaksi ei tod.

Jos käsityksiä ei löysätä, ollaan tietysi mahdottomassa tilanteessa ja ei siitä mitään tule. So what, sitä kuule sattuu ; Uutta matoa koukkuun! Tuossa on nyt kyllä aivan väärät lähtökohdat.

Kun nyt puhutaan kuitenkin vähän erilaisista ominaisuuksista kuin huonoista ympäristöön vaikuttavista persoonallisuudenpiirteistä vaikka narsismi, ym. Ei tätä leikkiä leikitä ihastujan ja katsojan säännöillä, vaan sitä leikitään sen kohteen säännöillä, joka voi kokea korjattavia ongelmia itsessään ja ei todellakaan välttämättä tykkää jos joku tykkää hänessä niistä piirteistä joista hän epätoivoisesti haluaa eroon. Tässä kiteytyy esimerkiksi pre-op naisen ongelma transdiggareiden suhteen, jotka ihkuttavat tuota ihmistä sen ongelman perusteella mistä tuo nainen haluaa eroon.

Tuo oli fyysinen esimerkki, mutta sama toistuu myös identiteettitasolla. Ei sillä kohteella ole mitään kompromissin paikkaa siinä, vaan esimerkiksi tällaisissa asioissa se kompromissin vaatiminen on cisseksismiä eikä mitään kivaa pikku käsityksien löysäämistä.

Inhottavaa on se, että valitettavasti maailma on täynnä tarinoita missä mm. Näitä on nähty maailman sivu. Kerroinhan minä, että jos ei kompromissia tee ei voi, ei halua tai mistä syystä tahansa , niin se on mahdoton paikka ja no go. Ei pidä sitten tehdä sitä kompromissia, jos se sotii itseä vasten. Ollaan sitten ilman sitä mahd. Niin, tuossa huomautettiin siitä, että esimerkiksi transsukupuolisuuteen liittyvät "kompromissikysymykset" ovat usein vahingoittavia vaatimuksia sen "ihailijan" osalta.

Koko kompromissin ajatus ja ehdotteleminen tuolla tavalla keskustelupalstalla ei ole mitään erityisen hyvää asiaa. Sehän oli selviö, että jos soditaan itseä vastaan niin mitään "kompromisseja" tehdä.

Tuon ylemmän viestin tarkoitus oli antaa vastapainoisempi kuva liian helpolle kompromissi-ajatuksen heittelemiselle ja "löysäämisen" kaltaisille kevyille sanavalinnoille. Tämä siksi mitä sanottiin, eli: Mies isolla ÄMMÄllä Sellaisen kuvan hänestä ainakin näiden kirjoitusten perusteella saa.

Hän vihaa katkerasti kaikkia, joilla ei mene tarpeeksi huonosti. Hän asettaa muut ihmiset a- ja b-luokkiin ja itse pitää itseään kaikkein ylimpänä jumalattarena, jonka kanssa kaikkien on haluttava seurustella, muuten on hirvittävä sovinisti tai konformisti. Se säteili vahvoja eroottisia viboja ja suuteli taivaallisesti Tulinpa taas kurkistamaan tylsyyttäni tänne Suoleen, ja mitä kaikkea sitä saakin lukea: Olen "valkoinen heteronainen" ja käyny läpi tämän prosessin.

En ole kellekään mikään "transihminen". Olen ollut suhteessa muutaman miehen kanssa, joista kukaan ei ole aluksi tiennyt henkilöhistoriaani.

Olen "tunnustellut" heidän ajatusmaailmaansa ja suhtautumistansa ja sitten kertonut. Ei ollut kellekään maailmanloppu. Olen harrastanut seksiä heidän kanssaan siksi kun tykkään miehistä ja panemisesta. Tekeekö joku sitä oikeasti vain siksi että saa jonkun naisen statuksen tai läpimenomerkinnän, täytyy olla kovin köyhä mieli jos se on päämotivaatio.

Minun ei "edes" tarvinut pitää mitään kaulapantaa jossa luvattaisiin maksu panosta, taikka seikkailla jossain homobaareissa, shemaledeiteissä tai missälie. Kaikki ne miehet olivat heteroita paitsi yksi heistä oli biseksuaali, ja siihen bisseyteen se suhde tämän miehen kanssa minun osaltani päättyi; bissemiehen käyttäytyminen ja välillä "toisaalle suuntautuvat halut" sammuttivat kiinnostuksen, enkä kokenut häntä enää sellaisena miehenä jota haluaisin kumppanina seksuaalisesti ja henkisesti.

Kaikki muutkin suhteet olen pistänyt itse poikki, koska kiinnostus on lopahtanut ja on varaa valita. Miesten kiinnostus minuun ihmisenä on silloin yleensä jäänyt vähäiseksi ja olen ollut heille pelkkä panopuu, siitä tuli minulle äkkiä hyvin tylsä suhde jonka aina lopetin.

Ehkä etsin vääristä paikoista, mutta varsinainen väärä paikka olisi kyllä seikkailla homobaareissa, shemaledeiteissä tai kysellä jotain pan- tai biseksuaaleja.

Täytyy sanoa että en tajua yhtään missä transumaailmoissa te elätte ja hengitätte, kun puhutaan siitä että trans on jotain "heteromaailman" ja "cismaailman" "ulkopuolista" ja joku selittää mieltyneensä enemmän cis- kuin trans-naisiin - ihan niinkuin hän minut kohdatessaan osaisi sitä mitenkään nähdä minusta.

Tosin ehkä en ole saanut tällaisia transukokemuksia "riittävästi" kun en itseäni julista transuksi tai liity mihinkään julkiseen transuporukkaan. Ehkä se on joillekin fyysinen ulkonäkökysymys, onneksi ei ainakaan minulle. Kyse ei ole A- tai B-luokan miehistä, vaan kun homot ja bisset eivät edes kuulu siihen A-B-luokitteluun, koska he eivät henkisiltä ominaisuuksiltaan kuulu kiinnostuksen kohteisiini ollenkaan, ainakaan tähänastisten kokemuksien perusteella.

Tämä on ihan kaikille eikä vain seikkailijalle. Enpä tiedä mutta ehkä kannattaa vain kaikkien hyväksyä joillakin olevan erilaiset näkökannat sanojen merkityksiin. Jos eivät osaa käyttää niitä än äs oikein, halutessaan selittää mikä on tai kenestä tykkää, niin ei se nyt niin kauheaa voi olla. Ihminen katsoo aina ulkokuorta sen kaiken muun tärkeimmän lisäksi.

Joten en näe outona nykypäivänä, että joillakin voi olla aika tarkat kriteerit myös seksuaalisuuden, sukupuolen ja kaiken muun osalta. Se vaan kertoo mikä se ihminen on itseään. Joku voi väittää vaikka sitten haluavansa niitä heteronaisia, jotka ovat käyneet jossain korjausprosessissa tai homoseksuaalisia miehiä, jotka tyttöinä ollessaan kävi prosessissa..

Jos joku sanoo että klikkaa heteronainen joka ei ole käynyt mitään korjauksia tekemään itselleen, ja selittää joistain cisseistä niin fine. Yrittäköön siinä sitten ottaa toisesta selvää perin pohjin että toiveet tietynlaisesta seksipartnerista täyttyisi. Oliskohan kaikkein parasta oikeasti vain luopua kaikista noista luokitteluista oman ja muiden kohdalla. En voi sanoa mikä olen koska sille ei ole sanaa, enkä aio sellaista edes keksiä.

Samoin en keksi kriteerejä toiselle, koska silloinhan menisi maailmani sekaisin, jos huomaan haluavani olla sellaisen ihmisen kanssa seksuaalisessa kanssakäymisessä, joka on täysin ulkona siitä, minkälainen sen "piti" olla. Ja maailmani kun haluan pitää tasapainossa.

Eikä ole olemassa A, B tai Ö-ihmisiä. Mistähän toikin on luotu Mutta hei, ei siinäkään mitään väärää jos joku tykkää heitellä jotain ååkkösiä sun muita, jotta itse tietäisi keitä tarkoitetaan. Ehkä olen liian sinisilmäinen tai idealisti näiden suhteen mutta hittojako tässä Hölmöt juoksevat tarpeidensa perässä ja päästävät lähelleen naisen, joka haluaa miehestä vain rahaa.

Kuka itseään oikeasti kunnioittava mies käyttää hyväkseen muita ihmisiä? Usein mielenterveysongelmat, romahtanut talous, seksuaalinen hyväksikäyttö ym. Polttareissa sikaillaan näiden naisten kustannuksella stripparipaikoissa, joissa myydään seksiä aina jossain muodossa. Asia oikeutetaan sillä, että itsepähän niihin hommiin lähtivät. Lain ei tulisi sallia, että nämä hommat ovat vaihtoehto, koska itseään arvostava ihminen ei tuollaista tee.

Minä lähden siitä lähtökohdasta, että itsensä myyminen on vahingollista ihmiselle. Ne, jotka kokevat, että prostituutio on haitallista ja haluavat tehdä asialle jotain.

Toisin kuin voisi olettaa, prostituution laillistaminen lisää erityisesti laitonta prostituutiota ja prostituoitujen väkivaltaista kohtelua. Kysynnän ja tarjonnan kasvaessa bordellit joutuvat kilpailemaan hinnalla ja tarjonnan "rankkuudella. Alueilla, joissa prostituutio ja bordellit ovat laillisia, myös naisiin kohdistuva katuväkivalta ja raiskaukset lisääntyvät.

Näytä Piilota kommentit kommenttia. Ne, jotka kokevat, että prostituutio on haitallista ja haluavat tehdä asialle jotain ovat eri mieltä. Minusta tämänhetkinen lainsäädäntö on ristiriitainen ja siksi kannatan täyskieltoa Ruotsin malli. Laillistaminen lisää laitonta prostituutiota ja lieveilmiöitä.

Pidätkö sinä ongelmallisena yksilönvapauteen puuttumista? Tässä asiassa, tai yleisesti, silloin kun ketään ulkopuolisia ei vahingoiteta? Ruotsissa on oston täyskielto, mutta se on mielestäni ristiriitainen vaikka parempi kuin Suomen. Suomen lainsäädäntö on mielestäni taas riittämätön. Hyvä, kun selvensit lausettani, niin ei jää epäselväksi: Nyt varmaan ei kenellekään ole jäänyt epäselväksi: Ei ihme, että joillekin on niin kova asia tämä huorapalvelun tila.

Asiat ihan hyvin nyt ja vasta mielestäni parittajan rooli tekee asiasta pahan. Kuitenkin vanhalla kaksinaismoralismilla ratsastavat ovat sitä mieltä, että partnerilla ei saisi olla seksikontakteja rahasta, sekä miehet että naiset siis. Mutta turha Jani Korhosenkaan puhua periaatteista tai muusta, ennen kuin todistettavasti on esitellyt äidilleen Kallion poljetuimman porton oli se sitten maksullinen tai ei. Se mitä myydään asiassa on useimmiten sitä itseään eli parisuhdekelpoisuutta polkuhinnalla alelaarista ja tilapäisesti, koska samat suomi24 runkut huutavat toisaalla yhtä ja toisaalla toista ja samalla mies, joka joutuu ostamaan seksiä huoralta sekä vihaa että rakastaa tapausta samalla, muttei ehkä ole niitä, joille se oman vaimon vaikka nyt poikabordellikeikka olisi vastaavalla tavalla ihan ok.

Miehille -varsinkin vanhemmille- se puuttuva panosankarin viitta on niin tärkeä, että tosiasiat unohtuvat ja seksi sekoittuu rakkauteen tässä, kyse siitä siis että on hyväksytty ja saanut seksiä ja useilla kokemuksilla kompensoidaan sitä kai sen ohi, että kukaan ei pidemmän päälle kuitenkaan Haha, mutta tuon jos tekisin, niin olisin varmaankin niin iljettävä sika, että minun olisi aivan turha puhua periaatteista tai muusta.

Vähän sama naisille, teet niin tai näin, niin aina väärin kuitenkin. Eikä vaikka äidin mielipiteillä tai muiden ole väliä tällöin vaan "ihan-sillä-samalla-ammattitaidolla-millä-kultamokkakin-niin-portto-tai-morsian-tehdään". Sitä odotellessa siis vain, mutta maailma tarvitsee edelläkävijöitä, joten be my guest vaan.

Jos tuo työ on tuolle kaikkien ivaamalle ihmiselle vapaaehtoinen valinta, niin mitä te moralistit ja paremmat ihmiset ruikutatte? Voi olla myös epätoivoinen valinta syystä tai toisesta. Parisuhdemarkkinoilta voi pelata itsensä ulos monella tavalla, eikä ex-huora siellä miesten most wanted -listalla tietääkseni ollut. Ja sama pätee mielestäni ihan mieshuoraan, en huolisi itse sellaista valintaa tehnyttä tai saisi olla sitten tosi tapaus sinänsä, että pystyisi kuittaamaan itsensä maksusta jaon rahasta tai kunnon selitykset.

Ja olisiko nyt vaikka Laasasen status sekään mikä nyt, jos kaikkien tiedossa olisi joku Stockan vessoissa jako maksusta? Siltä pohjalta voisi asiaa tarkastella ja kenenkään vaimolla ei lukene mitään cv: Tarkoititko, että kantani perustellakseni minun pitäisi ryhtyä seurustelemaan kaikkien polkeman porton kanssa? Vai ihan naimisiinko peräti? Vai mitä se "äidille esittely" tarkoitti? On meinaan aika kovat vaatimukset, jos voidakseen perustella kantansa keskustelussa pitäisi pistää peliin koko elämä.

Eikö tuo ole vähän kohtuutonta? Et ehkä ymmärtänyt oikein. Tämä keskustelu ei käsittele Korhosen henkilökohtaisia suhteita, vaan Suomen valtion lakeja. Mutta silti on vaikea ymmärtää miten se mitä ihminen päättää tehdä omalla ruumiillaan, on yhtään valtion asia. Asiaa helpottaa jos ajattelee mitä seuraa, jos esim. Aivan samat asiat koskee ja samat haitat ja ongelmat seraisi seksialan asiakkuuden täyskiellosta. Kukaan järkevä ihminen ei tälläistä totalitaristista ravintola-alan asiakkuuden täyskieltoa esitä, koska.

Täyskielto kohdistuisi tilanteisiin, johon molemmat osapuolet osallistuvat vapaaehtoisesti, tilanteisiin, joiden kriminalisoimiseen ei ole mitään hyväksyttävää perustetta. Se tekee rikollisia ihmistä, joilla ei minkään oikeusvaltion periaatteiden perusteella pitäisi olla mitään osallisuutta rikokseen. Tehtiin virhe, jota on myöhemmin enää vaikea korjata. Täyskielto on lakina kiero kuin korkkiruuvi, se on laki, jossa kaikki mikä voi mennä pieleen on mennyt pieleen.

Siinä on kaikki nurinkurin ja väärinpäin. Se ei osu kohteeseensa, se on kuin tyhjä isku ilmaan, sillä ei paranneta ihmisten tasa-arvoa ja yhdenvertaista kohtelua, ei turvallisuutta, ei terveyttä ja hyvinvointia, se vain lisää haavoittuvassa asemassa elävien ihmisten uhriutumisen riskiä.

Seksipalvelujen ostaja ei ole linkki pitkässä rikollisuuden ketjussa yhtään enempää tai on yhtä paljon kuin esimerkiksi ravintolapalveluiden ostaja etnisessä ravintolassa - seksipalveluiden kysyntä ei ole seksuaalisen ihmiskaupan syy yhtään enempää tai on yhtä paljon kuin esimerkiksi ravintolapalveluiden kysyntä ravintola-alalla olevan ihmiskaupan syy.

Ihmisten tarpeeton makuukammari valvonta johtaa resurssien väärään kohdentamiseen, vei viranomaisten rajallisia resursseja pois siitä mihin ne pitäisi kohdentaa eli ihmiskauppiaan ja rikollisliigojen jahtaamisen ja uhrien tunnistamiseen.

Nykyinen säädetty laki on kompromissi, jossa yritetään ottaa huomioon sekä vapaaehtoisesti seksiä myyvien ja heidän asiakkaidensa perus- ja ihmisoikeudet mm. Nykylakiin päädyttiin koska täyskiellon haitat ovat hyötyjä suuremmat. Kysymys on samasta asiasta kuin, että koko tervettä omenapuuta ei ole järkeä kaataa yhden tai kahden mädän omenan poistamiseksi tai että koko tervettä jalkaa ei ole järkeä amputoida, jos pikkuvarpaan kynnessä on tulehdus.

Kun puhutaan maksullisesta seksistä, pitää koko ajan muistaa, että kyseessä ei ole mustavalkoinen ilmiö, vaan laajakirjoinen heterogeeninen ilmiö, jossa on samanlaisia nyanseja ja eri asteita kuten elämässä yleensäkin. Jjos otetaan huomioon kaikki seksuaalisiin suhteisiin liittyvät erimuotoiset taloudelliset intressit, vastikkeet, korvaukset, vastapalvelut ja kaikenlainen taloudellisten ja materiaalisten resurssien vaihto seksiä vastaan suoran rahakorvauksen lisäksi, voidaan sanoa, että maksullista seksiä on yhtä laajalla kirjolla kuin on seksuaalisuutta ja erotiikkaa yleensäkin.

Seksikauppaa on monenlaista, sekä ammattimaista että ei-ammattimaista harrastusmaista, tilapäistä ja vakituista jne. Seksin myyntiä ei voi yleistää ihmiskaupaksi ja kaikkia myjiä ei voi niputtaa samaan nippuun. Kun koko maksullisen seksin laajuus ja kenttä otetaan huomioon, niin marginaalinen osa siitä on sellaista, johon liittyy pakottamista.

Lain tavoitteet eivät alun alkaenkaan liittyneet niinkään rikostorjuntaan, vaan laki haluttiin lähinnä ideologisista ja symbolisista syistä.

Asia-arqumentit eivät olleet keskeisiä lainsäädäntötyössä, vaan laissa halutiin politisoida Vanhan testamentin siveysoppi tasa-arvokysymykseksi. Haluttiin antaa moraalinen signaali, jonka tarkoitus on viime kädessä viestittää ihmisille, että maksullinen seksi on syntiä.

Kaikki, jotka tuntevat kenttää ja maksullisen seksin arkitodellisuutta Suomessa vastustivat lakia eli mm. Kriminalisoinnin käytännön toimivuudella ei siis aluperinkään ollut sinällään merkitystä, koska sille asetetut tavoitteet olivat muualla. Lainsäätäjän pitäisikin ymmärtää jos halutaan säätää symbolinen laki, niin silloin myös sen vaikutukset ovat symbolisia.

Kun näyttöön liittyviä seikkoja arvioidaan, on määriteltävä rikosoikeudellinen tahallisuus ja olosuhdetahallisuus. Sen mukaan tekijä on aiheuttanut seurauksen tahallaan, jos hän on tarkoittanut aiheuttaa seurauksen taikka pitänyt seurauksen aiheutumista varmana tai varsin todennäköisenä.

Tahallisuuteen liittyy myös rikoslain 4 luvun 1 §, jonka mukaan teko ei ole tahallinen, jos tekijä ei teon hetkellä ole selvillä kaikkien niiden seikkojen käsilläolosta, joita rikoksen tunnusmerkistön toteutuminen edellyttää, tai jos hän erehtyy sellaisesta seikasta tunnusmerkistöerehdys.

Rikoslain 4 luvun 1 §: Tunnusmerkistöerehdystä koskeva säännös koskeekin tekijän tietoisuutta tahallisen rikoksen kannalta merkityksellisistä seikoista. Tunnusmerkistöerehdys on tavallaan tahallisuuden kääntöpuoli ja asettaa siten rajat olosuhdetahallisuuden määrittämiselle.

Olosuhdetahallisuuden määrittely ja arvionti ja olosuhdetahallisuuden alarajaksi asetettu todennäköisyystahallisuus onko tekijä pitänyt rikoksen tunnusmerkistöön kuuluvien olosuhteiden käsilläoloa varsin todennäköisenä on jätetty oikeuskäytännön varaan ja tapahtuvaksi rikostyyppikohtaisesti ja tapauskohtaisesti, jolloin huomioon on otettava myös tunnusmerkistöerehdystä koskeva säännös.

Lakien käytännön toimivuus vaatii myös sitä, että tekijältä ei voida olettaa lakikirjan ulkoa osaamista ja jokaisen rikoksen tunnusmerkistön yksityiskohtaista tietämistä, vaan rangaistavuuden edellyttämä olosuhdetahallisuuden alaraja asetetaan soveltamiskäytännössä sellaiseksi mitä rikoksesta syytetetyn on syytä kohtuullisesti ja varsin todennäköisesti olosuhteiden perusteella pitänyt tilanteesta ja tapahtumassa olevista asioista olettaa.

Oikeuslaitos joutuu pohtimaan jatkuvasti samoja tekijän tahallisuus-, olosuhdetahallisuus- ja todennäköisyystahallisuus kysymyksiä myös muissa seksuaalirikoksissa, talousrikoksissa, huumerikoksissa, kunnianloukkausrikoksissa jne. Ei ole tarkastettu henkilöllisyyspapereita tai ne on ollut väärennetyt. Vastuu kumppanin iän selvittämisestä on sukupuoliyhteyteen tai seksuaaliseen tekoon ryhtyvällä, mutta millään lainsäädännöllisillä ratkaisuilla ei pystytä tällaisissa tapauksissa poistamaan käytännössä ilmeneviä rajanveto-, tulkinta- ja näyttöongelmia.

Jäljelle jää joka tapauksessa kysymys siitä, milloin olosuhteiden perusteella yksittäistapauksessa tehostettuun kumppanin iän selvittämiseen on aihetta. Vaikka seksin harrastamiseen saattaa liittyä joskus mahdollisesti jossain yksittäistapauksessa tälläinen ikään liityvä rikosoikeudellinen rajanveto-, tulkinta- ja näyttöongelma, kukaan ei kuitenkaan ehdota kaiken seksin kieltämistä sen takia. Samaa näyttöön liittyvää problematiikkaa joudutaan pohtimaan myös raiskaus tapauksissa, mutta ei sen perusteella olla kieltämässä kaiken seksin harjoittamista.

Sama näyttökysymys ja olosuhdetahallisuuden arviointi- ja tulkintakysymys on seksuaalipalvelujen ostamisessa parituksen tai ihmiskaupan kohteena olevalta myyjältä. Vastuu myyjän taustan selvittämisestä on ostajalla samalla tavalla kuin vastuu iän selvittämisestä on henkilöllä, joka ryhtyy sukupuoliyhteyteen tai seksuaaliseen tekoon nuoren, ikäistään vanhemmalta vaikuttavan henkilön kanssa.

Vaikka seksin ostoon saattaa liittyä joskus mahdollisesti jossain yksittäistapauksessa tälläinen myyjän taustaan liityvä rikosoikeudellinen näyttöongelma , ei se voi kuitenkaan olla peruste koko seksialan asiakkuuden kriminalisoimiselle.

Paritukseen tyypillisesti viittaavina piirteinä voidaan pitää esimerkiksi sitä, että kohteeseen saadaan yhteys välikäden kautta tai että korvaus suoritetaan muulle henkilölle kuin teon kohteelle. Paritukseen viittaa usein myös se, että henkilö tietoverkossa ilmoittaa valmiudestaan maksulliseen seksuaalisuhteeseen tavalla, joka osoittaa tällaisen ilmoituksen olevan osa järjestäytyneesti suunniteltua laajempaa kokonaisuutta.

Näin voi olla esimerkiksi, jos samalla tietoverkkosivustolla on useiden eri henkilöiden samankaltaisia ilmoituksia. Ihmiskauppaan viittaavana piirteenä voidaan puolestaan pitää esimerkiksi sitä, että teon kohteena olevan henkilön liikkumisvapautta on havaittavasti rajoitettu tai että teon kohteena oleva henkilö ei ole psyykkisesti täysin toimintakykyinen.

Seksin ostajan vastuu ihmiskaupan suhteen on täsmälleen sama kuin aterian ostajan vastuu etnisessä ravintolassa. Mutta kuinka moni ravintolaillan päätteksi nälkäänsä pizzan ostava humalainen suomalainen nainen kysyy tai muuten selvittää pizzan myyjältä, että onko tämä ihmiskaupan uhri tai kiskonnan alainen?

Miksi etnisen ravintolan asiakas saa kulkea vapaana, kun ihmiskaupan uhri paiskii tuntisia työpäiviä ravintolan keittiössä tai miksi puualan asiakas saa kulkea vapaana kun samaan aikaan pohjanmaamalaisessa puualan yrityksessä työntekijät paiskivat pakkotyössä lähes orjan asemassa noin18 tuntista päivää neljän vuoden ajan? Jokaisella meistä pitäisi olla vastuu siitä, että jos pitsa maksaa kaksi euroa, voisi miettiä, mitä siellä taustalla on http: Mahdollisessa oikeudenkännissä olisi näyttöongelmana: Kukaan ei kuitenkaan tämän näyttöongelman ratkaisuksi ehdota koko etnisen ravintolapalvelu alan asiakkuudeen kriminalisointia.

Vaikka seksinoston täyskielto laki olisi olevinaan muodollisesti sukupuolineutraali ja vaikka sillä jahdataankin ensisijaisesti ostajia niin maalitauluksi joutuu väkisinkin myös myyjät eli käytännössä seksiä myyvät naiset. Kaikkein eniten oston täyskielto kohdistuisikin seksiä vapaaehtoisesti myyvien ja heidän asiakaisiinsa oikeusturvaan, perus- ja ihmisoikeuksiin ja sellaisin tilanteisiin, joiden rangaistavuudelle ei ole esitettävissä mitään hyväksyttäviä perusteita eikä velvoitteita.

Seksuaalipalvelujen ostamisen yleinen kriminalisointi rikkoo ja rajoittaa olennaisella tavalla seksuaalipalvelun ostajan ja myyjän yksilön vapautta ja seksuaalista itsemääräämisoikeutta. Yksilön itsemääräämisoikeus kiinnittyy useisiin perusoikeuksiin, erityisesti perustuslain 7 §: Perustuslailla suojatun yksityiselämän piiriin kuuluu muun muassa yksilön oikeus vapaasti solmia ja ylläpitää suhteita muihin ihmisiin sekä oikeus määrätä itsestään ja ruumiistaan samoin kuin vapaus päättää sukupuolisesta käyttäytymisestään.

Seksuaalipalvelujen tarjoajan näkökulmasta sääntely on merkityksellistä myös perustuslain 18 §: Lisäksi; kriminalisoinnin kattaessa kaikki ostamistapahtumat, rikostunnusmerkistöön liittyy kriminalisoinnin laaja-alaisuuden, yleisyyden, epämääräisyyden, epätäsmällisyyden ja löysärajaisuuden vuoksi Perustuslain 8 §: Laillisuusperiaatteen tarkoitus on, että säädetään rangaistavaksi täsmällisesti ja tarkkarajaisesti vain se, minkä mukaisista teoista on tarkoitus myös rangaista.

Yleisen kriminalisoinnin löysärajaisuus jättää avoimeksi esimerkiksi kysymyksen, koskisiko täyskielto myös aikuisviihdefilmin tuottajaa ja esiintyjiä sekä myös osaa taide-elokuvista. Täysi-ikäinen henkilö, joka osallistuu elokuvassa seksuaaliseen tekoon, saa siitä sopimuksensa mukaisen taloudellisen korvauksen, mutta kenellekään ei kai tule mieleen, että täysi-ikäisten välinen vapaaehtoinen näyttelijän ammatin harjoittaminen olisi sinänsä rangaistavaa, ellei näyttelijää käytetä hyväksi.

Olisi outoa, että Suomi ilmeisesti ensimmäisenä läntisen maailman valtiona kieltäisi eroottiset elokuvat. Täyskieltoon liityy myös muita, esimerkiksi kriminalisoinnin oikeasuhtaisuuteen ja tekojen vähäisyyteen liittyviä ongelmia, etenkin, kun otetaan huomioon, että kysymys on varsin intiimille yksityiselämän osa-alueelle kohdistuvasta rikosoikeudellisesta sääntelystä.

Esimerkiksi parisuhteisiin ja ihmisten välisiin ystävyys- ja seurustelusuhteisiin liittyviä tilanteita, joiden rangaistavuudelle ei ole esitettävissä hyväksyttäviä perusteita: Miten märitellään ja tulkitaan korvauksen käsite? Nykylakiin päädyttiin siis mm. Esimerkiksi Ruotsista on tullut rikollisliigoille yhä houkuttelevampi maa. Todellisuudessa täyskielto suojeleekin lähinnä ammattirikollisia ja rikastuttaa vain ihmiskaupasta ja törkeästä parituksesta elantonsa saavaa rikollispomoa.

Mitä enemmän maksullista seksiä kriminalisoidaan sitä enemmän koko seksiala menee maan alle ja sitä enemmän seksinmyyjien ja -ostajien asema huononee. Erityisesti ulkomaalaisten myyjien, joilla ei ole mahdollisuutta lailliseen oleskeluun maassa eikä pääsyä virallisille työmarkkinoille, työolosuhteet heikkenee ja vaarantuu ha turvattomuus lisääntyy, esimerkiksi ei uskalleta turvautua poliisin apuun jos olisi tarvetta ongelmatilanteissa, vaan apua haetaan parittajilta ja ihmiskauppiaalta.

Täyskielto aihettaa myös aivan uutta rikollisuutta, kuten esim. Kun prostituutio painuu maan alle, se vaikeuttaa ja heikentää ihmiskauppa- ja paritusrikosten tutkintaa ja hankaloittaisi näytön hankintaa ihmiskaupasta ja törkeästä parituksesta, koska se vähentää palvelujen ostajien ja myyjien halukkuutta toimia yhteistyössä poliisin kanssa rikollisuutta selvitettäessä. Se johtaa siihen, että mahdollisen ihmiskaupan tai parituksen ainoat todistajat eli ostajat vaikenevat eivätkä uskalla rangaistuksen pelossa antaa ilmi tilanteita, joihin saattaa liittyä paritusta tai ihmiskauppaa.

Koska täydellinen ostokriminalisointi vaikeuttaisi prostituoitujen asemaa suhteessa parittajaan, he joutuisivat entistä enemmän parittajan painostuksen kohteeksi ja eivät suostuisi todistamaan oikeudenkäynneissä, mikä myös hankaloittaisi näytön hankintaa ihmiskaupasta ja parituksesta. Seksuaalipalveluiden oston yleisen kriminalisoinnin toimivuus käytännössä on kyseenalaista. On kysymys ihmisten seksuaaliseen käyttäytymiseen ja samalla yksityiselämän intiimeimpään osaan vaikuttamisesta.

Tätä vaikutusta ei välttämättä kriminalisoinnin keinoin pystytä saavuttamaan. Näyttöä ostajaa vastaan niissä harvoissa seksinosto tapauksissa, jotka tulevat poliisin tietoon, on vaikea saada.

Jos kysessä on vapaaehtoisesti toimiva myyjä, ei hänellä ole mitään intressiä todistaa asiakastaan vastaan. Jos kyseessä on ihmiskaupan tai törkeän parituksen kohde, näyttöä on vaikea saada johtuen mm. Kiinnijäämisriski ostorikoksesta olisi todennäköisesti olematon, ottaen huomioon, että toiminta tapahtuu yleisten paikkojen ulkopuolella ja se, että poliisin mahdollisuudet ja resurssit valvoa yksityistä seksin ostamista ovat kuitenkin käytännössä vähäiset.

Poliisin, viranomaisten ja oikeuslaitoksen rajallisten resurssien tarpeeeton haaskaus aikuisten ihmisten makuukammari valvontaan ja rangaistuksiltaan vähäisiin, toisarvoisiin ostorikoksiin on myös pois todellisen hyväksikäyttörikollisuuden eli ihmiskaupan niin seksialalla kuin muillakin aloilla ja törkeän parituksen torjumisesta.

Ostajien jahtaamisen ja näytön saamisen ostajia vastaan sijasta poliisin ja oikeuslaitoksen resurssit pitää keskittää ihmiskauppiaiden jahtaamiseen ja näytön saamiseksi törkeää paritusta ja ihmiskauppaa vastaan.

Se johtaisi pitkiin ja näytöllisesti vaikeisiin paritus- ja ihmiskauppa ja seksinosto-oikeudenkäynteihin, toisi mukanaan yllämainittuja ihmis- ja perusoikeus rikkomuksia, kriminalisoinnin laajuuteen ja epätarkkuuteen liittyviä ongelmia jne, jotka olisivat vielä hankalampia kuin Henrikssonin esittämä näyttöongelma nykylakiin liittyen. Täyskriminalisoinnin haitat olisivat hyötyä paljon suuremmat. Päinvastoin se enenmmänkin peruste koko lain purkamiselle. Mahdolliset näyttöongelmat seksialalla pitää ratkaista samalla tavalla kuin kuin muidenkin alojen näyttöongelmat.

Sinänsä neutraalin seksialan mahdollisia joskus ilmeneviä sivuongelmia ja lieveilmiöitä yhtään enempää kuin ravintola-alan sivuongelmia ei korjata koko alan asiakkuus kriminalisoimalla.

Ostokiellon perusteeksi esitetetty maksulliseen seksiin joskus mahdollisesti kytkeytyvä ihmiskauppa - vaikka onkin täysin tuomittava ilmiö - on täysin eri asia, jolla ei voida perustella, miksi ostaja joka ostaa seksiä myyjältä, joka vapaasti on valinnut seksinmyynnin eikä koe siitä kärsivänsä eikä asiasta aiheudu kenelläkkän haitta ja vahinkoa, ei saisi näin toimia. Jos nykyistä lainsäädäntötilannetta halutaan selkeyttää, poistaa "näyttöongelma", helpottaa poliisin ja oikeuslaitoksen toimintaa ja vähentää Suomen houkuttelevuutta ihmiskaupan kohdemaana, aikuisten vapaaehtoista maksullista seksiä pitää kriminalisoida mahdollisimman vähän ja dekriminalisoida mahdollisimman paljon.

Moralisoinnin ja symboloinnion sijasta pitäisi pohtia, mikä olisi paras mahdollinen muoto ja paikka seksin myynnille kaikkien osapuolten kannalta. Miten seksityö pitäisi yhteiskunnassa pyrkiä järjestämään että siitä aiheutuu mahdollisimman vähän ongelmia, haitaa ja häiriötä kenellekään. Miten puuttua kohdennetusti , rikosoikeudellisen laillisuusperiaatteen mukaisesti täsmällisellä ja ja rajatulla sääntelylllä , oikeasuhtaisuhtaisesti todellisiin käytännön ja eettisiin ongelmiin, miten edistetään parhaiten sekä seksinmyyjien että ostajien ihmis- ja perusoikeuksia ja vähennetään turvallisuus- ja terveysriskejä.

Östergrenin mielestä silloin kun kahden aikuisen ihmisen välisiä vapaaehtoisia toimia ruvetaan häpeäleimaamaan ja kriminalisoimaan, täytyy ottaa askel taaksepäin ja harkita uudelleen niitä kieroonkasvaneita mekanismeja, jotka tekevät tälläisen kriminalisoinnin mahdolliseksi. Nykylainsäädäntö lähtee virheellisesti siitä, että vapaaehtoista maksullista seksiä ei ole ja että kaikki maksullinen seksi on sosiaalinen ym. Tämä on johtanut nykyiseen lainsäädännölliseen vääristymään, joka ei vastaa todellisuutta.

Monet varsinaiset ongelmat eivät johdukaan seksin myymisestä sinänsä, vaan nykyisestä "hyvää tarkoittavasta" moraalisesta lainsäädännöstä, joka on johtanut seksialan puolilaittomaan tilanteeseen, seksin myyjien ja ostajien heikkoon yhteiskunnalliseen ja oikeudelliseen asemaan ja stigamatisoitumiseen. Meidän pitäisi siirtyä luvulle, ja tuulettaa juutalaiskristillisiä siveys- ja prostituutiokäsityksiä, vanhentuneita paikkaansapitämättömiä mielikuvia, ajatuksia ja myyttejä että kaikki prostituutio olisi nykyajan orjakauppaa ja että seksinmyyjillä ei olisi omaa päätösvaltaa jne.

Ottaa ensin kaksi askelta taaksepäin, harkita uudelleen kapeaa abolitionistista näkökulmaa maksulliseen seksiin, ja ottaa sitten kokonaan uusi askel eteenpäin kokonaan uuteen suuntaan.

Maksulliseen seksiin liittyvä lainsäädäntö, sekä myyjän että ostajan tilanne, tulisikin päivittää, harkita ja selkiyttää kokonaan puhtaalta pöydältä uudestaan, jo pelkästään kansalaisten oikeusturvan ja ihmis- ja perusoikeuksien kannalta. Kriminalisoinnin ja myös laillistamisen sijasta lähtökohtana ja lähestymistapana voisi olla dekriminalisaatio. Dekriminalisaatio tarkoittaa lähestymistapaa, joka ottaa lähtökohdaksi seksityötä tekevien ihmis- ja perusoikeudet.

Dekriminalisaatio tarkoittaa aikuisten molemminpuoliseen yhteisymmärrykseen perustuvan kaupallisen seksin poistamista rikoslain piiristä ja sen lähestymistä sosiaalisena kysymyksenä. Tällöin resursseja voidaan keskittää todellisten rikosten kuten ihmiskaupan, törkeän parituksen torjuntaan. Lainsäädännöstä pitäisi purkaa kaikki kohdat, jotka kriminalisoivat aikuisten vapaaehtoista maksullista seksiä.

Seksialaa pitäisi kohdella samalla tavalla kuin muitakin aloja ja asioita, puuttua mahdollisiin todellisiin ongelmiin ja epäkohtiin kohdennetusti samalla tavalla kuin muillakin aloilla ja muissakin ilmiöissä ja asioissa. Mallia ei aina tarvitse ottaa Ruotsista eikä Ruotsin virheitä tarvitse aina toistaa kun tarjolla on muitakin vaihtoehtoja. Suomen ei tarvitsi ottaa mallia myöskään Saksasta, vaan Suomi voisi toimia omalla tavallaan ja ottaa parhaat puolet eri maiden lainsäädännöstä.

Ihmiskaupan ja törkeän parituksen pitää tietenkin olla itsestäänselvästi kriminalisoituja. Vuonna lainmuutoksessa rikoslain paritus säädöksiin lisätty törkeä paritus oli juuri oikeansuuntainen muutos, koska se kohdentaa paritusrikollisuuden tutkintaa juuri sellaiseen paritukseen, joka on myös seksinmyyjien kannalta ongelmallista.

Törkeän paritukseen liittyviä rangaistuksia voisi vaikka koventaa. Seksipalvelujen oston ala-ikäisiltä pitää olla myös kielletty. Sen sijaan yksityistiloissa tapahtuvan aikuisten vapaaehtoisen seksuaalipalveluja koskevan sopimussuhteen kummankaan osapuolen toiminnan kriminalisoinnille ei ole mitään hyväksyttävää tarvetta, perustetta, velvoitetta, ei mistään kansainvälisestä sopimuksesta eikä mistään muustakaan syystä.

Ja pelkästään täyskielto sille, että joku antaa korvauksen seksistä, on käsitteellisesti ja perusteluiltaan virheellinen ja täysin väärä lähtökohta. Tällainen säännös ei helpota vaan ainoastaan vaikeuttaa poliisin, syyttäjän ja tuomioistuimen toimintaa. Eikä se helpota seuraa etsivää ihmistäkään.

Pelkästään jo oston kriminalisoinnin asymmerisyys ja epäjohdonmukaisuus vain osto kielletty, myynti ei aiheuttaa uusia ongelmatilanteita niin myyjän kuin ostajankin ihmis- ja perusoikeuksien, yhdenvertaisuuden lain edessä ja oikeusturvan kannalta.

Rikosoikeus on tarkoitettu äärimmäiseksi keinoksi. Täyskiellosta on enemmän haittaa kun hyötyä, sitä ei pitäisi käyttää pelkästään syntilistana moraalisen kannan julkituomiseen. Lähtökohta Suomen tilanteessa voisi olla seksin myyminen itsenäisenä ammatinharjoittajana. Lisäksi kaikki toimet, jotka vahvistavat seksityöntekijän oikeuksia ja autonomiaa. Nykyisen parituslain mukaan kaikki yhteistyö seksin myyjän kanssa ja myyjän avustaminen on rikollista, rikokseksi määritellään toimintaa, jotka ovat millä tahansa muulla alalla aivan tavallisia ja joiden kriminalisoimiselle ei pitäisi olla perusteita, kuten toimitilojen vuokraaminen, yhteystietojen välittäminen ja ilman pakottamista ja väkivaltaa toimiminen seksipalvelujen myyjän agentina tai managerina.

Paritus sanana on vähän samanlainen kuin ihmiskauppa, ihmiset usein mieltävät kaiken parituksen pakottamiseksi ja väkivallaksi, vaikka osa parituksesta on toimintaa, jota edes myyjät itse eivät miellä paritukseksi. Esim Saksassa jne, missä bordellit ovat laillisia, tälläista parituslakia ei ole, sen sijaan törkeä paritus tai vastaava on kriminalisoitu, koska siihen liittyy pakottamista, kaltoinkohtelua jne.

Ulkomaalaislain pykälä, jonka mukaan pelkkä epäily seksin myynnistä riittää perusteeksi käännyttämiselle, pitäisi poistaa seksityöntekijöiden aseman parantamiseksi. Se jopa suosii ihmiskauppaa, lisää parittajien ja hyötyjien valtaa. Käännytyksen pelossa seksityöntekijät eivät uskalla turvautua ongelmatilanteissa poliisin apuun, vaan heidän on haettava turvaa esim. Ne, jotka saavat porttikiellon, tulevat takaisin väärillä papereilla.

Koska he ovat ilman oikeita dokumentteja maassa, he eivät voi pyytää tässäkään tilanteessa apua viranomaisilta. Täten rikolliseksi määritellyn toiminnan välttely johtaa tässäkin peitetoimintaan. Lisäksi paritusoikeudenkäynnissä ulkomaalainen seksinmyyjä ei voi todistaa parittajaansa vastaan ilman, että hänet karkotetaan tai palautetaan ulkomaalaislain perusteella Suomesta.

Käännytyspykälä pitäisi poistaa myös siksi, että sitä käytetään ainoastaan naisiin. Kuka tahansa nainen voidaan käännyttää, liian monta kondomipakettia laukussa riittää perusteeksi. Käänytyspykälä ei ole myöskään juurikaan vähentänyt seksinmyyjien määrää. Nykyinen symbolinen rajattu oston kieltolaki, joka kieltää oston ihmiskaupan ja parituksen kohteelta voisi jäädä, jos edellä esitetyt muutokset tehtäisiin lainsäädäntöön?

Saksassa, jossa bordellin pitäminen on sallittua, seksuaalisen ihmiskaupan ja törkeän parituksen paritus, johon liittyy pakottamista lisäksi ostaminen ihmiskaupan ja törkeän parituksen uhrilta on kielletty. Toisaalta sen myös voisi purkaa, laki on tavallaan tarpeeton, koska meillä on jo muu seksuaalinen hyväksikäyttö- ja raiskauslainsäädäntö, jonka perusteella ostaja voitaisiin tuomita, jos hän ostaa seksiä tietäen, että myyjä on parituksen tai ihmiskaupan kohde.

Seksin myynti ja osto julkisella paikalla on Suomessa hyvin minimaalinen ilmiö riippumatta siitä mitä aika ajoin lehtikirjoituksissa kaduilla tapahtuvan seksityön lisääntymisestä tai vähentymisestä kirjoitetaan. Pro-tukipisteen tietojen mukaan lisääntymistä ei ole kentällä edes havaittu.

Käytännössä sitä tapahtuu vain Helsingissä muutamassa ravintolassa. Ruotsissa panikoiduttiin Tukholmassa ja Göteborgissa narkomaanien katuprostituutiosta ja Norjassa panikoiduttiin Oslossa tapahtuvasta Nigerialaisten katuprostituutiosta ja pitkälti sen takia ilmiöön on yritetty puuttua seksin oston täyskiellolla. Katukaupan suuruus on Ruotsissa ja Norjassa aivan toista luokka kuin muutamassa Helsingin ravintolassa. Seksin myynnin ja oston aiheuttamiin mahdollisiin järjestyshäiriöihin julkisella paikalla voidaan puuttua kohdennetusti, jos niin halutaan jo nyt voimassa olevalla järjestyslailla, erillistä täyskieltoa siihen ei tarvita.

Nollatoleranssiin ei millään lainsäädännöllä päästä, mutta kahdessa pääkaupungin ravintolassa mahdollista järjestyshäiriöitä aiheuttava seksin osto ja myynti saadaan kuriin, jos poliisi hoitaa sille kuuluvan järjestyksenpitovelvollisuutensa ja anniskelulupaviranomaiset anniskelulupia koskevan valvontavelvollisuutensa.

Lisäksi ravintolaprostituutio ei edes aiheuta järjestyshäiriöitä siinä määrin kuin katuprostituutio. Ravintola on rajattu tila, jossa myyjät ja asiakkaat löytävät toisensa aiheuttaen mahdollisimman vähän häiriötä sivullisille. Ja lisäksi ravintoloissa on järjestysmiehet ja henkilökunta, joka huolehtii järjestyksen pidosta. Kansainväliset ihmisoikeussopimukset ja -suositukset, muiden EU-maiden kuin Ruotsi esim. Miksi Pro-tukipiste ry vastustaa seksuaalipalveluiden oston kriminalisointia?

Anna Kontula, Punainen Exodus http: Seksityöläisille kuuluvat ihmisoikeudet ja oikeus ammattiinsa, sanoo yrittäjä Johanna Sirkiä. Pistää vihaksi kuunnella moista hölynpölyä http: Seksiä myyvä Milla antaa asiakkaalle kuitin http: Sano ei seksinoston kriminalisoimiselle http: Miksi poliisi ei puutu ravintolaprostituutioon?

Nuoret miehet myyvät itseään tuplasti naisia enemmän Ruotsissa http: Ruotsin mallia tutkineen Petra Östergrenin kotisivut http: Norjan hallituksen tekemä tutkimus Ruotsin seksinostolaista http: Jaana Kauppinen, Pro-tukipiste jaksa kuunnella ensin muutaman sekunnin mainokset http: Seib, Charrlotte Health, well-being and sexual violence among female sex workers: PhD thesis, Queensland University of Technology.

The Vancouver Sun No link between working in prostitution and post traumatic stress http: Jos asian sanoo lyhyesti: Naisen ja miehen alapää ei ole kaupatavaraa.

Mutta ne ovat naisten ja miesten yksityinen asia, joka ei kuulu kenellekään muulle, ei edes hyvän näköiselle blokistille. Naisten ja miesten yläpään taas tulee pystyä elämään yhteisössä, tekemään sellaisen säännöt. Nekään eivät ole kauppatavaraa, mutta niiden tulee toimia, ajatella ja ymmärtää. Jos tuo ajattelu toimii ns. Tähän siis tämä Laura, joka on nätti tyttö, ei pysty.

Hän elää siinä humpuukissa, johon Paasikiven ja Kekkosen lain jalkoihin polkemisen jälkeen ns. Tuo humpuukki ei tunnusta kansalaisoikeuksia. Se pitää valtaa yksityisen elämän kriminalisoinnilla, valvomalla kansalaisten käytöstä. Muuten nuo humpuukkimaakarit joutuisivat ottamaan "julkiset vastuunsa. Perusuomuluisetkin ovat löytäneet naaman, joka ei näytä itseään tai katso peiliin, jos kansalaiset eivät hyväksy humpuukkia.

Eli puoleella on Halosensa, tai Gutsy-Ninjansa. Mene vaikka lastentarhaan harjoittelijaksi ja testaa, kauanko homma pelaa, jos ei ole sääntöjä. Ne opitaan lapsesta saakka ne säännöt. Meillä on ollut Suomessa erilainen naisen asema ja seksuaalinen vapaus kuin Thaimaassa.

Haluan säilyttää ne säännöt, jotka Suomessa on ollut. Minusta Thaimaan yhteiskunnassa ei ole mitään naisen kannalta, mitä tänne kaipaisin. En myöskään kaipaa anglosaksisen maailman kapitalismia tänne.

Tuo kommenttini ei vastusta sääntöjä, minkä tulisi olla selvä, jos luet sen. Kyse ei ole myöskään siitä, miten jossakin muussa kulttuurissa, vanhastaan autokraattisessa maassa naisen asema on kehittynyt. Kyse on siitä, ettei suun avaamista, silmien ja korvien käyttöä voi kieltää. Käden tuotteet voi myydä, kuten kirjoitukset.

Yksilöä ei voi kieltää käyttämästä omia osiaan, kykyjään. Mutta yksilöitä voi kieltäöä pakottamasta toiselle tuon käytön muotoja. Tai valheelliset solvaukset, joita käsi kirjoittaa, ovat rangaistavia.

Nämä määritelyt tehdään päässä - yksilön oikeuksia kunnioittavien periaaatteiden mukaan. Eli vastaavasti seksiin pakottaminen ja sillä hyödyntäminen ovat eri asia kuin vapaaasti harkittu seksi.

Vapaa harkinta on itse asia. Yksilön oikeutta vapaaseen harkintaan ei saa kieltää. Se on vakava periaaterikos. Suomessa - tai Ruotsissa - ei näitä periaatteita tajuta, kun maissa ei ole Perustuslakioikeutta, joissa näitä asioita punnitaan. Meillä ja siellä "auktoriteetti" on tottunut "kieltämään" ilman pään käyttöä. Uhreilla ei niin väliksi. Meidän lainsäädäntömme on remontin tarpeessa. Kunnon tuomiot ja rikollisten nimet ja naamat lehteen.

En kuulu siihen "kukkahattuporukkaan", joka nimenomaan hyysää ja paapoo rikollisia. Tarvitsisimme myös Suomeen Sveitsin tavoin ulkomaalaisille rikollisille automaattikarkoituksen. En edes ole kuullut Halosen kumppaneineen ajavan prostituutiolle täyskieltoa. Jos näin on, niin eihän maailmassa ole kahta ihmistä, jotka eivät jossain asiassa olisi myös samaa mieltä. Olen ehkä ulkona lähestymistavastasi. Suomesta olen ollut ulkona 30 vuotta, kun kirjoitukseni Etykin "oikeuskorin, -periaatteiden" Suomessa noudattamatta jättämisestä nosti vahvan NL-protestin.

Siinä yhteydessä tuo periaatetason heikkous Suomessa tuli tosi selväksi. Suomi rikkoi Etykiään selvästi; sen sanominen oli "rikos" - NL: Pinnistelin kerran Ranskassa pari vuotta ymmärtääkseni ns. Tai eroa "Rooman lakiperinteen" ja germaanisen, pohjoismaisen välillä. Ja ajattelen, että pohdinnan ja lain tulisi kunnioittaa periaatteiden logiikkaa. Tuo "seksin oston ja myynnin" kielto ei tee sitä. Se puuttu yksilön oikeuksiin.

Laki ja järjestystä tulisi siis luoda niitä kunnioittaen. Laki ja järjestys voivat olla ankaria; kyse ei ole ahdas- tai avoimielisyydestä. Mutta lain kirjoittaja ei saisi kieltää "yksilön oikeutta" päättää omista asioistaan. Tuota oikeutta voi puolustaa mm. Selväähän sekin, etteivät kevyesti puetut seksin myyjät ole mainosta tai sopivia minne tai miten vain.

Mutta sekin on eri asia, kysymys hyvästä järjestyksestä kaduilla. Tuosta tulikin mieleeni kysyä, että millaisia rangaistuksia mielestäsi pitäisi seksin ostamisesta ja myymisestä jakaa? Otetaan vaikka kuvitteellinen esimerkki suomalaisesta opiskelijatytöstä, joka huomaa, että helmikuun opintotuki ei riitä sekä kolmen päivän Goom risteilyyn että laskiaisriehaan, ja päättää ansaita hieman ylimääräistä laittamalla "päiväkahviseurailmoituksen" nettiin.

Hän valikoi sadasta kiinnostuneesta yhden, kutsuu hänet kämpilleen, jossa suoritetaan tilille pano ja varsinainen pano. Valppaan naapurin ansiosta he kuitenkin jäävät kiinni niin sanotusti housut kintuissa. Mikä olisi mielestäsi sopiva rangaistus ostajalle?

Janin esimerkki on hyvä. Tietenkin seksiä voi myydä täysin omasta tahdostaan myös päätoimisesti eikä vain kuvatulla tavalla sivutoimisesti. Ihmiset, jotka elävät jossakin asiassa lähempänä vallan keskiötä, kuvittelevat, että kaikki marginaalissa ovat samanlaisia ja elävät samankaltaista elämää. Siksi on helppo maailmanparantamisen nälässään laittaa mutkat suoriksi ja käydä käsiksi johonkin näennäiseen tekijään hankalien syiden sijaan. Mikä on marginaalin ulkopuolelta - keskiöstä - tulevan oikeus määritellä seksityötä tekevä?

Suomessa on hyvin hyvin vähän ns. Janin kuvaus osuu paljon lähemmäs todellisuutta. Tämän lisäksi Suomessa on jopa pari oikeaa ammattilaista, jotka maksavat työstään verot ja yrittäjämaksut. Oikeudenmukaisuuden edellytys on vääristyneen vallankäytön eli parituksen puuttuminen. Ruotsin malli on kuitenkin niin vääristynyt, että vuokranantaja voi saada rangaistuksen parituksesta, jos prostituutiota harjoitetaan tämän omistamassa asunnossa. Tästä on oikeudenmukaisuus kaukana.