Blog

Tarantinon suosikkeihin lukeutuva ja Linklaterin toinen — huomattavasti ammattimaisemmalla tyylillä toteutettu — ohjaustyö nousi Yhdysvalloissa välittömästi sekä yleisön että kriitikoiden suosikiksi.

Sekaisin oli Onnen päivien ja Greasen tapaan kunnioitus kahden vuosikymmenen takaisille ajoille moderneilla teemoilla. Smithin ensimmäinen ohjaustyö nousi huimaan suosioon sen jälkeen kun Miramax ja Harvey Weinstein ostivat elokuvan oikeudet itselleen elokuva maksoi alle 30, dollaria, jonka Smith sai itse kerättyä.

Kaverusten työpäivä kuluu asiakkaita herjatessa, parisuhdedraamaa selvitellessä, katulätkää pelatessa ja kinastelemalla — X-sukupolven populaarikulttuurin kuumimmasta väittelystä — mikä on paras Tähtien sota -elokuva. Noah Baumbach perusti arvostetun esikoisohjauksensa löyhästi omiin kokemuksiinsa ajastaan New Yorkin Vassarin yliopistossa, josta hän valmistui neljä vuotta aiemmin.

Elokuva kertoo neljästä vastavalmistuneesta kaveruksesta Josh Hamilton, Chris Eigeman, Carlos Jacott ja Jason Wiles ja heidän yhteisestä haluttomuudesta luopua opiskelijan elämäntyylistä. Valmistumisen jälkeen koulutettu nelikko jää asumaan yliopiston kampuksen kupeeseen, kuluttaen aikaa yliopiston baarissa ja keksien erinäisiä tekosyitä seuraavan askeleen ottamiseen.

Smithin Mallrats — häiriköt jatkaa siitä mihin Tiskirotat jäi. Nyt budjetti on reilusti suurempi ja pikkukaupan miljöö on vaihtunut konsumerismin ja tylsistyneiden teinien Mekkaan: Lisäbudjetin myötä nuori ja lupaava ohjaajanalku menetti elokuvan artistisen vallan, joka näkyy elokuvan yliampuvuudessa.

Käsikirjoitus on kärsinyt ja vitsit eivät vedä vertaansa Tiskirottien hienovaraiselle ulosannille. Pukumiesten kontrollista huolimatta, Smith onnistuu ironisoimaan X: SubUrbia on Linklaterin aggressiivisin teos. Giovanni Ribisi, Steve Zahn ja Nicky Katt viettää aikaansa paikallisen huoltoaseman nurkilla, juoden kaljaa ja mollaten huoltoaseman pakistanilaisomistajaa. Linklater kohdistaa kritiikkinsä eritoten ärtyisän keskiluokkaisen nuorison saamaan kasvatukseen, jossa vanhempia kiinnostaa helottavan töllöttimen tapahtumat enemmän kuin jälkipolviensa tekemiset.

Rasismi, maskuliinisuus ja alkoholin vaarat ovat muita teemoja joita Linklater erinomaisesti käsittelee. Jo vuonna X-sukupolven maine oli paranemaan päin. Seitsemän vuotta aikaisemmin X-sukupolvea kritisoinut Time Magazine omisti kesäkuun julkaisunsa X: Vuonna Michiganin yliopiston Longitudinal Study of American Youth julkaisi kaksi vuosikymmentä kestäneen raportin X-sukupolvesta.

Tutkimuksen neljästätuhannesta jäsenestä 86 prosenttia oli työllistyneitä — korkein prosenttiluku kautta aikain eri sukupolvia verratessa. Työllistyneistä kaksi kolmasosaa oli tyytyväinen nykyiseen työpaikkaansa, joista 24 prosenttia arvioi tyytyväisyytensä asteikolla olevan yhdeksän tai kymmenen.

X-sukupolvi oli perhe-elämässä edellistä sukupolvea aktiivisempi, osallistuen lastensa kasvatukseen ja koulutukseen yhä enemmän. Jäsenistä kymmenellä prosentilla oli vähintään lukiotutkinto ja 43 prosentilla yliopistotutkinto. Kuolemaa ja surutyötä kauhun keinoin kuvaava elokuva on pelottavin valkokangaskokemus miesmuistiin.

Komiteakäsikirjoitukselta maistuva jediseikkailu taistelee löytääkseen jonkin syyn olemassaololleen. Tarkkanäköinen nuorisokuvaus koostaa ajantasaista kuvaa teini-iän ja erilaisuuden kurimuksesta vuonna Mestarietsivä Hercule Poirot palaa valkokankaille hyppäämällä murhajunan kyytiin Agatha Christien klassikkokertomuksessa.

Elämää pienempi alkuperäismusikaali showbisneksen pioneerista silottaa kummajaisgallerian historialliset särmät. Riemastuttava hatunnosto Tommy Wiseaun kulttiklassikolle on ainutlaatuinen oodi ystävyydelle, unelmille, ja elokuva-alalle itselleen.

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin. KUVA 4 Amyn jäljillä KUVA 2 Rakkautta ennen aamua KUVA 1 Singles Pitivätkö nämä väitteet paikkaansa vai olivatko ne vain median keksimä myytti? X-sukupolven helmet Ethan Hawke ja Julie Delpy.

Lucky Samu Oksanen Harry Dean Stantonin subliimissa joutsenlaulussa kärttyisä erakko ei astu yöhön sovinnolla. Hereditary - pahan perintö Kreeta Korhola Kohti valoa Samu Oksanen Rakkaus loistaa valoa pimeyteen Naomi Kawasen liikuttavassa näkemyksessä kuvien voimasta. Minä, Simon Kreeta Korhola Idän pikajunan arvoitus Kreeta Korhola Blu-ray Keskustele aiheesta » Kommentointi vaatii Javascriptiä.

Book Club - Väreileviä lukunautintoja Samu Oksanen Bultmann soveltaa vanhurskauttamisoppia ja lain ja evankeliumin erottamista epistemologiaan. Sola fide liittyy hänen mukaansa siihen, ettei usko nojaa mihinkään varmaan. Aito usko ei ole tietoa, sitä leimaa pikemminkin epävarmuus kuin varmuus. Kristityt näkivät hänessä kuitenkin enemmän. Jumala puhutteli ihmisiä Jeesuksen kautta. Näin syntyi alkuseurakunnan julistus. Bultmannille raamatuntulkinnan peruskysymys on kuinka ihmisen eksistenssi ymmärretään Raamatussa.

Koska tekstit ovat syntyneet ihmisten kokemuksista, voimme kokea ne merkityksellisiksi myös nykyisin, koska koemme ihmisinä samankaltaisia kokemuksia myös tänään. Ei mitään, sikäli kuin kysymys koskee ilmoitettuja oppeja. Kutsu Jumalan yhteyteen on kutsu ihmisen itsensä todelliseen minään. Subjektiivisin tulkinta on objektiivisin, koska koemme tekstin puhuttelevan meitä henkilökohtaisesti. Teksti vaikuttaa meihin itseemme. Usko ei ole uskoa kohteeseen, vaan autenttinen tapa oivaltaa oma olemassaolonsa.

Uskon Kristus on eskatologinen ilmiö. Ihminen on puhtaan uskon varassa. Usko on sisäistä varmuutta ilman ulkonaista varmuutta. Ei ole olemassa mitään lopullista tulkintaa. Tulkinta on prosessi, joka ei tule koskaan valmiiksi. Pientä Bultmannin kritiikkiä Minusta Bultmann on ollut taatusti tavattoman oppinut ja älykäs mies.

Hänellä on varmasti paljon hyvää sanottavaa mm. Kuitenkin ajattelen, että Bultmann on silti aivan liian subjektiivinen tulkinnoissaan. Hän tulkitsee Uuden testamentin sanoman heideggerilaisten silmälasien läpi. Bultmann on toisaalta oikeassa siinä, että nykyihmisen ja Raamatun aikana eläneiden ihmisten maailmankuvien välillä on suuri ero.

Hän myös säilyttää tietyn yliluonnollisen elementin uskoessaan, että Jumala yhä puhuu ihmisille. Bultmannin tarkoitus on ihailtava. Hän yritti pelastaa kristinuskon perusdokumentin, Uuden testamentin, naturalistien hyökkäyksiltä. Kuitenkin Bultmann mielestäni teki liikaa myönnytyksiä positivismin suuntaan ja korosti liikaa antropologiaa, sekä antautui naturalismille kieltäen kristinuskon kannalta perustavia asioita.

Hän irroitti Raamatun keskeisen sanoman faktisesti ylösnousseesta Kristuksesta faktisesta historiasta. En voi pitää hänen lähestymistapaansa kokonaisuudessaan rakentavana kristilliseen traditioon sitoutuvan teologian ja historiallisen kristinuskon kannalta.

Mielestäni Bultmannin Vanhan testamentin väheksyminen, tai ehkä paremminkin hylkääminen, Uuden testamentin teologian välttämättömänä taustana ei ole perusteltua historiantutkimuksen kannalta. Hänen käsityksensä Uuden testamentin hellenistisistä vaikutteista Messiaasta Jumalan Poikana alkavat käsittääkseni olla aikansa eläneitä - myöhempi tutkimus on osoittanut, ettei ajatus messiaasta Jumalan poikana ollut juutalaisuudelle vieras asia.

Toki Bultmann ei voinut vielä kunnolla hyödyntää Qumranin kääröjä, joista asia käy hyvin ilmi. Barthin teologinen hermeneutiikka 2. Piirteitä Barthin ohjelmasta Karl Barth on sveitsiläinen reformoitu dialektisen teologian perustajahahmo.

Hän toimi Göttingenin, Münsterin ja Bonnin yliopistoissa teologian professorina, sitä ennen seurakuntapappina. Hänestä alkanutta teologian suuntaa kutsutaan myös uusortodoksiaksi neo-ortodoksia. Hän otti etäisyyttä nuorena omaksumaansa biblisismiin tutustuttuaan liberaaliteologiaan ajan johtavien saksalaisten teologien, kuten Adolf von Harnackin ja Wilhelm Herrmannin oppilaana.

Myöhemmin hän otti etäisyyttä myös liberaaliteologiaan havaittuaan sen kestämättömäksi hengellisen työn realiteettien ja kriittisen pohdinnan valossa. Barth kritisoi voimakkaasti uuskantilaisuutta ja myöhemmin Bultmannia. Barthin mielestä eksistenssiteologinen hermeneutiikka kaventaa liikaa Raamatun tulkintaa. Barth pyrki palaamaan teologiseen raamatuntulkintaan. Hän korosti filosofisista suuntauksista itsenäistä Raamatun teologista ymmärtämistä.

Pohdintaa Barthin merkityksestä Barthin intentioita on syytä arvostaa. Liberaalit syyttävät häntä nähdäkseni esikriittiseksi ilman riittäviä perusteita. Barthin mukaan liberalismi ei ole tee oikeutta kristinuskolle, joka perustuu Jumalan itseilmoitukselle Kristuksessa Raamatun välityksellä. Liberalismi ei myöskään täytä ihmisen todellista tarvetta kohdata Jumalan sana ja tulla sen haavoittamaksi ja parantamaksi.

Toisaalta Barth vastusti naiivina pitämäänsä biblisismiä. Ajattelen, että hänen käsityksensä saattaa tarjota tässä suhteessa kypsää kriittistä näkökulmaa myös konservatiivisille evankelikaaleille, vaikkei hänen kanssaan tarvitse ollakaan välttämättä samaa mieltä. Joka tapauksessa hän esitti vanhoja kristillisiä, paljolti kriittisessä tutkimuksessa jo hylättyjä, totuuksia uudella uskottavuudella.

Barthin kristologinen raamatuntulkinta on mielestäni sopusoinnussa Uuden testamentin ja erityisesti Lutherin ja Calvinin tulkitseman kristillisen tradition kanssa.

Barth halusi ottaa koko Raamatun kontekstin huomioon ja tehdä seurakuntaa rakentavaa teologiaa. Hänen Kirkollinen dogmatiikkansa on paljolti Raamatun eksegeettistä ja teologista selittämistä.

Miikka Ruokanen esittää, että Barth pyrki esikriittiseen raamatuntulkintaan.

..

RYHMÄSEKSI GAY TARINAT LATINA SEX

SEX GAY WORK HELSINKI SEKSI TREFFI

Palmuhuone valmistui vuonna Mun piti mennä katsomaan leffa jo viime kesänä elokuvateatteriin, mutta parempi edes nyt dvd: X-sukupolvi oli perhe-elämässä edellistä sukupolvea aktiivisempi, osallistuen lastensa kasvatukseen ja koulutukseen yhä enemmän. Adrift Samu Oksanen Haluan, että hän katsoo minua. Toisaalta onhan hyvää vaihtelua häliseviin kahviloihin saada välillä kunnon palvelua ammattilaisilta. Sola fide liittyy hänen mukaansa siihen, ettei usko nojaa mihinkään varmaan. maaliskuu JUURI NYTNäkökulma: Kansa seuraa, jos presidentti johtaa . 5. Kimi Räikkösen veneen hinta laski - jahti irtoaa nyt 4,5 miljoonalla eurolla Pääkirjoitustoimittajat: Perttu Kauppinen, Kreeta Karvala, Juha Pori Jazzin uuden toimitusjohtajan mukaan homoseksuaalisuudesta voi eheytyä siinä missä . maaliskuu Kuvassa Tommi Korpela (Corto Maltese), Kreeta Salminen ja Tommi Korpela on hyvin pitkä mies - eikä sarjakuvissakaan Corto Maltese näytä lyhyeltä. Pidin näytelmästä, mutta ei se ollut niin järisyttävä kokemus kuin olin odottanut. . Monsieur G. M. seuraa Manonia ja saa tämän lupautumaan itselleen. huhtikuu Reality Bites seuraa Loistokaverin tapaan vastavalmistuneiden -ohjelmansa kuvattuaan kaveripiirinsä kokemukset samankaltaisista Elokuva käsittelee avoimesti seksiä ja homoseksuaalisuuden . kuvaava elokuva on pelottavin valkokangaskokemus miesmuistiin. Blu-ray Kreeta Korhola